Orbán Viktort választanák kormányfőnek a magyarok

 Eközben Karácsony támogatottsága drasztikusa csökkent 

A kezdeti lendület után kifulladt Karácsony Gergely kampánya, júniusban nem tudta növelni egyötödös támogatottságát – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet részére készített országos, reprezentatív kutatásából. Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor és Karácsony Gergely közül kit választanának kormányfőnek, június végén a felnőtt magyarok ötven százaléka Orbán Viktort nevezte meg és csak 18 százaléka a főpolgármestert.  

Karácsony Gergely nagy lendülettel vágott bele a miniszterelnök-jelöltségéért való küzdelembe. A nemzetközi sajtó, a balliberális értelmiség és az európai politikusok kész tényként kezelték, hogy ő lesz 2022-ben is Orbán Viktor kihívója. A magyarok túlnyomó többsége ezt azonban máshogy látja, még az ellenzéki tábor többségét sem tudta meggyőzni június végéig a főpolgármester.


 

A Nézőpont Intézet május közepe óta rendszeresen feltette kutatásaiban a kérdést a felnőtt magyaroknak, hogy Orbán Viktor és Karácsony Gergely közül kit választanának miniszterelnöknek.

A kampánystartja utáni héten 16 százalék nevezte meg a főpolgármestert, amely egy héttel később 14 százalékra csökkent, alighanem az angoltudása körüli botrányok miatt. Karácsony csak június elején tudott javítani a kínai egyetem elleni kampányával: június elején 21 százalékra emelkedett a miniszterelnökségét támogatók aránya.

Június hónapot azonban elvesztette a főpolgármester, az őt miniszterelnöknek akarók tábora nem nőtt tovább, sőt enyhén csökkenni kezdett, 21-ről június végére 18 százalékra. A Kína-ellenesség nem bizonyult tartós kommunikációs segítségnek, a nyelvtudás hiánya és a fővárosi közlekedés lebénulása erősebb hatásúnak bizonyult.

A főpolgármesternek nemcsak saját gyenge és gyengülő támogatottsága, de a hivatalban lévő miniszterelnök tartósan magas szavazótábora is fejtörést okozhat.

Az Orbán Viktort Karácsonnyal szemben újraválasztani akarók aránya ugyanis folyamatosan 50 százalék körüli volt a vizsgált időszakban. A főpolgármester indulási szándéka senkit nem tántorított el a jobboldalon Orbán Viktor támogatásától.

Karácsony Gergely győzelmi esélyeit ezenfelül, akár már az előválasztás kapcsán is, csökkenti, hogy még a kormánykritikusok körében sem egyértelmű a Párbeszéd társelnökének támogatása. Június végén ebben a potenciális táborban statisztikailag ugyanannyian mondták, hogy sem Orbánt, sem Karácsonyt nem szeretnék miniszterelnöknek (41 százalék), mint amennyien a főpolgármestert favorizálták (42 százalék).

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések

  1. Zuglót tönkre tevő k g politikai prosti kalandor , járvány idején való mismásolásának ( töketlenkedésnek ) mint pl.a Főváros kezelése alatt álló Pesti úti idősek otthona finoman szólva elhanyagolása a Kamara erdei idősek otthonát is ideértve illetve felelőtlen hibás a Budapesti polgárok veszélyeztetésére hozott intézkedése ,BKK járatok ritkításának elfedésére szolgál !
    Választási  kampányában  padlást tele töltő ígéretei , mint pl. a nyugdíjasok 200000 ft. rezsi támogatása 14 év alattiak ingyenes utazása hogy csak néhányat említsek , mi saját magáról" karigörcs" kiállított 00-s erkölcsi bizonyítvány !!!!

    VálaszTörlés
  2. IDŐHUROK ORBÁNIÁBAN/MAGYARMATON!!!...- AZAZ, HA GYŐRI GÁBOR VALÓBAN a MAGYAROK MINISZTERELNÖKE VOLNA!!!

    ALÁBBI SOROK AKKOR ÁLLNÁNAK MEG, MINT ORBÁN RÁHEL a KOMPOSZTÁLÓ GÖDÖRBEN (a saját lábán!!!); - HA és AMENNYIBEN VALÓBAN ELHANGZOTT VOLNA „ALTERNATÍV ORBÁN VIKTOR (Győri Gábor ügynök és devizakupec!) RENDHAGYÓ BESZÉDE 2021-ben!!!
    EMLÉKEZTETŐÜL MELLÉKELEM a MOSTANSÁG MÉG FELCSÚTI VARANGYKÉNT SZÁMONTARTOTT ORSZÁGRABLÓ, azaz ORBÁN VIKTOR NYELVE HEGYÉN RAGADT SZÓNOKLATOT:

    „…a hazánkba fékevesztett tempóban özönlő cionista zsidók immár nemzetünk elsőszámú élősködőivé és a legaljasabb belső ellenségekké léptek elő úgy, hogy Magyarországon a hivatalosan nyilvántartott 13 nemzeti kisebbség (cigányok – németek – szlovákok – horvátok – románok – ukránok – ruszinok – szerbek – szlovének – lengyelek – görögök – bolgárok – örmények) között nem is szerepelnek!!!
    Innentől fogva a mindenkori magyarországi kormányoknak elsődleges célja az kell, hogy legyen, hogy a magyar érzelmű és öntudatú emberek védelmét maximálisan garantálja; - a nemzettudatot aláaknázó, a magyar szentségeket becsmérlő és köpködő, a közös örömre, tehervállalásra, együttélésre és rendre képtelen gyermekgyilkos Júdás fajjal szemben!!!

    Magyarország nemzetvédelmi stratégiájának célja, hogy az egyre manipuláltabb, apartheid izraelita, gyarmatosító világban a jövőben is a biztonság és a nyugalom országa maradjon minden magyar szívű polgára számára – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnökünk "Ellie Wiesel által kiötlött 1978-ban megírt ún. zsidó holokauszt áldozatainak" emléknapján.

    "Alaptörvényünk szellemében újfent nyilvánvalóvá tesszük: a magyarországi zsidók közössége csakis akkor számíthat Magyarország Kormányának tiszteletére, barátságára, védelmére, ha bocsánatot kérnek a többségi magyar társadalom állampolgáraitól a 75 éve szűnni nem akaró zsidó agresszivitás, lelki terror és szemtelen térhódítás miatt"!!! – hangoztatta Orbán Viktor.
    …hozzátéve: a huszadik század Trianon traumája, történelmi viharai és erkölcsi megrendülése után új alapokra helyezett magyar alkotmányos berendezkedés garantálja, hogy "a Magyarországra nagy számban bevándorló idegenszívű galíciaiak ezen túl soha se bitorolhassák el, használhassák ki, telepíttethessék ki, lakoltathassák ki és uralhassák le (ismételten!) hon-visszaszerző őseink leszármazottainak magyarjait”!!!
    http://www.thehungariantimes.hu/hirmegtekintese.php?id=18110
    https://www.youtube.com/watch?v=k5-hXJkg0sY&feature=emb_logo
    https://www.youtube.com/watch?v=m_refpjsaRw

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Páloskám !!fuss neki újra .. Zagyvaságoddal kár volt az idődet pazarolni

      Törlés
    2. Nocsak...- már megint 1 Kósa "magasságú" bátor értelmiségi fidesznyikes mert kiprüszkölni (engedély nélkül!) a "pestisrácok" istállójából?!

      Törlés
    3. Nem vagy más mint a Szemlőhegyi komcsináci keresztapa farából pottyant berge !

      Törlés

Megjegyzés küldése