Gyurcsányék újabb álhírrel támadják a kormányt

"Hazudtunk reggel, éjjel meg este" 

Senkit nem kényszerítenek rá és semmilyen büntetésben nem részesülnek azok, akik nem járulnak hozzá az iskolai tesztelésekhez – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium, miután Gyurcsány Ferencék újabb álhírként azt állították, hogy beteg orvostanhallgatókat köteleznek az országos tesztelésben való részvételre.  

A járvány elleni védekezés támogatása helyett a baloldal továbbra is álhírekkel támadja a kormányt, az alaptalan hangulatkeltésből ma Gyurcsány Ferencék vették ki a részüket.

– A DK azonnali magyarázatot követel a kormánytól arra, hogy miért köteleznek tartós, krónikusan beteg orvostanhallgatókat az országos tesztelésben való részvételre – jelentette ki a párt szóvivője szombati online sajtótájékoztatóján.


 

Barkóczi Balázs a párt háziportáljaként működő Nyugatifény.hu-ra hivatkozva azt állította: rektori büntetéssel és eltanácsolással fenyegetik a Semmelweis Egyetem hallgatóit, hogy ezzel nyomatékosítsák, vegyenek részt az iskolai tesztelésekben.

A portálnak állítólag nyilatkozó hallgatók szerint azok sem jelentenek kivételt, akiknek tartós krónikus betegségük van, továbbá nem kapnak megfelelő védőfelszerelést sem.

Barkóczi érthetőnek nevezte, hogy az országos tesztelésből az orvostanhallgatók is kiveszik a részüket, a DK nevében azonban követelte, hogy a kormány mentse fel a tesztelési kötelezettség alól a krónikusan beteg orvostanhallgatókat, és minden tesztelőnek biztosítson teljes védőfelszerelést: FFP2-es maszkokat, arcpajzsot, kesztyűt és a teljes testet elfedő védőruhát. Szerinte úgy tűnik, a kormány semmit sem tanult abból, hogy már 15 egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban, immár veszélybe sodorják a jövő orvosait is. Ki vállalja a felelősséget, ha „ennek a vérlázítóan felelőtlen” intézkedésnek áldozatai lesznek? – tette fel a kérdést.

A DK állításai hamisak, hiszen semmilyen büntetésben nem részesülnek azok, akik nem járulnak hozzá az iskolai tesztelésekhez

– közölte a Magyar Nemzettel az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Leszögezték: a kirendelés során senkit nem köteleznek a kormányhivatalok arra, hogy részt vegyenek a tesztelésekben, azok közül, akik nem akarnak. A tesztelésekben közreműködő hallgatók kreditjeit elismerik, valamint fizetést is kapnak munkájukért. A megfelelő védőruházat pedig mindenki számára biztosított – tette egyértelművé a tárca.

Ismert: a baloldal és sajtója a járvány kezdete óta terjeszt álhíreket, politikai hasznot remélve magának. Bár az összes hazugságukat szinte lehetetlen felsorolni, mind közül a legismertebb az MSZP-s Korózs Lajos által készített kamuvideó. A lebukás ellenére az egész baloldal továbbra is falaz Korózsnak, aki mindezen felbuzdulva újabb álhíreket terjesztett. A hazudozásból kivette a részét Korózs párttársa, Bangóné Borbély Ildikó is, bár meg kell hagyni, a párbeszédes Szabó Tímea volt az, aki az álhírterjesztés ízére elsőként ráérzett. A műfajban – „hazudtunk reggel, éjjel meg este” – természetesen annak mestere, Gyurcsány Ferenc és pártja viszi a pálmát, mint ez most is beigazolódott.

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések