Bangóné ismét szégyent hozott a szocikra

A lángelme megcsillogtatta tudását.

„Az emberek igenis azt szeretnék, hogy legyen ellenzéki összefogás” – mondja Bangóné Borbély Ildikó a Mandinernek. A szocialista politikustól megkérdeztük: megbánta-e, hogy a 2004-es népszavazáson plakátokon buzdított a külhoni magyarok állampolgársága ellen, és mi most az MSZP álláspontja a migráció és a családpolitika ügyében? Az MSZP belső viszonyairól kifejti: „Nálunk nem fideszes robotok dolgoznak, hanem gondolkodó, érvelő politikusok”.
Szeretek négy lábbal a földön állni – Bangóné Borbély Ildikó a Mandinernek
 Írta: Pálfy Dániel Ábel
Nem gondolt rá korábban, hogy filmrendező legyen? Láthatóan szívesen foglalkozik „erős képek” megkomponálásával.
Aki követte annak a napnak az eseményeit, amikor ellenzéki képviselőtársaimmal a tévészékházba mentünk tüntetni, szerintem jól látta, hogy mi zajlott ott. A súlyos helyzet miatt nagyon felfokozott érzelmi állapotban voltunk. Bár a magyar média ezt nem mutatta be, de
én akkor sírógörcsöt kaptam.
Amikor lefeküdtünk a földre, azzal a külvilágnak szerettünk volna erről a helyzetről üzenni. Akkor mi nem tudtuk, hogy Varju Lászlóval mi van. Nem tudtuk, hogy mi következik. Attól féltünk, hogy ha valaki kimegy a mosdóba, akkor kikapják a többiek közül és megverik. Szóval, nem volt az egy egyszerű helyzet. De válaszolva a kérdésre: rendező nem, csak színésznő szerettem volna lenni gyerekkoromban. (nevet)
A politika lényege éppen a képes beszéd. Ahhoz, hogy a politikai üzenetek eljussanak a választókig, erős képeket kell alkotni. Néha meg kell fújni egy sípot, fel kell mutatni egy táblát, vagy le kell feküdni a földre. Különösen igaz ez egy olyan helyzetben, amikor egy képviselőt nem engednek szóhoz jutni, a köztelevízióban pedig éppen ez történt. Nem mondhattuk el, milyen követelésekkel érkeztünk. Ilyenkor maradnak a képek, a vizualitás eszközei. Pócs János is a képes beszéd eszközeivel akart nekünk elmondani valamit, amikor felírta egy disznóra, hogy „Soros”, de amit elmondott, az elég lesújtó. Ha a kettőnk akcióját, képes üzenetét mérlegre tesszük, akkor nem az ellenzéki képviselők jönnek ki vesztesen az összehasonlításból.
Decemberben úgy tűnt, nagy lendületet vett az ellenzék, sorozatosak voltak a tüntetések. Mit gondol, mennyi politikai hasznot hoztak a pártjaiknak a közös megmozdulások?
Biztos azt fogja mondani, hogy a közvélemény-kutatások eredményeiben nem mutatkozik mérhető változás a támogatottságunkat tekintve. Pedig ez nincs így, a biztos pártválasztók között már stabilan 13-16 százalékon áll a párt, ami komoly emelkedést jelez. 2018 április 8-a után vita volt az ellenzéki pártokban és a választópolgárok között is, hogy ilyen választási eredmény után fel kell-e venni a mandátumainkat, be kell-e ülni a parlamentbe, vagy egyáltalán hogyan kell ellenzékből politizálni. Ez a második parlamenti ciklusom, és bennem is volt egy törés, ami elbizonytalanított, hogy szabad-e ezután is úgy politizálni, ahogy eddig, és ha nem, akkor mit is kellene tenni. A tüntetéssorozat és amit a parlamentben csináltunk,
reményt adott, hogy van értelme ellenzéki képviselőként politizálni,
van értelme új utakat keresni és Orbán Viktor rendszerét meg lehet dönteni.
Teljes cikk a Mandineren olvasható.
www.mandiner.hu

Megjegyzések

  1. A négy láb stimmel = barom, tehén, .......?

    VálaszTörlés
  2. A mi Morgitkánk nagy tévedésben van, ami a hempergést illeti.
    A mi Morgitkánk abban is téved, hogy politikusnak tekinti magát.
    A mi morgitkánk hatalmas tévedésben van, ha a hempergést előnyösnek tartja.
    A mi Morgitkánk abban is téved, hogy a koministák népszerűbbek lettek.
    A mi Morgitkánk arról nem beszél, hogy az ország rajtuk nevetett és nevet ma is.

    VálaszTörlés
  3. Továbbra se értem, miért egyetlen cél az, "hogy Orbán rendszerét meg kell dönteni"
    Több okból se értem. Az ország jelentős része elégedett "Orbán rendszerével". Ha tehát a többség elégedett, akkor miért kellene megdönteni.
    De ha már meg kell dönteni. Attól bizonyosan nem fog összedőlni, ha napi 24 vagy akár 444 órában ezt elmondják. Kellene valamiféle koncepció, egy előre mutató program, valami távlat, hogy helyette mit is szeretnénk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hatalom. Az kell nekik. Foszd és uralkodj. :)

      Törlés
  4. Hahhahahha ... Az a négy láb ... na igen, ez jellemző. Nem értem, hogy ezt a nőt a szocik hogyan képesek maguk közt tartani. Lehet, hogy ott mindenkinek négy lába van?

    VálaszTörlés
  5. Nem sirogorcsot , nevetogorcsot kapott, azt rejtette el Nidermuller eros vallai moge...... !

    VálaszTörlés
  6. Orbánt és rendszerét négyévente meg lehet dönteni, tessék szerezni hozzá választókat!
    ,

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése