Ennyibe került eddig idén a német kormány sminkelése

 Forr a levegő a németeknél...

A szövetségi kormány idén mintegy 167 ezer eurót költött fodrászokra és sminkesekre. A Zöldek párt által delegált Annalena Baerbock vezette külügyminisztérium volt a legnagyobb költekező 99 ezer euróval – derül ki a szövetségi kormánynak az Alternatíva Németországért (AfD) parlamenti frakciójának kérdésére adott válaszából, amelyet a Junge Freiheit lap szemlézett.

Eszerint a zöldminiszter fodrászlátogatásai és sminkje többe került, mint az összes többi minisztériumé együttvéve. Baerbockot a szövetségi kancellária követi 23 ezer euróval, Lisa Paus (Zöldek) szövetségi családügyi minisztériuma pedig 21 ezer euróval. A szövetségi gazdasági minisztériumnak van a legkisebb számlája. Robert Habeck minisztériumában a haj és a smink mindössze 550 euróba került az adófizetőknek.


 

A V4NA szerint érdekesség, hogy sem az igazságügyi, sem a mezőgazdasági, de az egészségügyi, a digitális ügyekért felelős és az oktatási miniszter sem költött eddig fodrászokra és sminkesekre.

A szociáldemokrata miniszterek eddig 37 eurós számlát hoztak össze, a kormánykoalíció harmadik tagja, a liberális párt (FDP) vezette négy minisztérium a legkedvezőbb az adófizetők számára. Egyedül a Christian Lindner vezette szövetségi pénzügyminisztérium fizetett 1800 eurót.

A volt kancellárok is az adófizetők költségén járhatnak fodrászhoz és sminkeshez. Az idei évben a szövetségi kormány adatai szerint a sminkeléssel és fodrászattal foglalkozó szabadúszó asszisztens felfogadásának költségei összesen 29 ezer eurót tettek ki. Angela Merkel volt kereszténydemokrata kancellár megjelenése havonta mintegy háromezer euróba kerül az adófizetők pénztárcájának – közölte a szövetségi kormány még augusztusban.

Borítókép: Annalena Baerbock német külügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Dumitru Doru)

www.magyarnemzet.hu 

 

Megjegyzések