Csúnya lett a csinos ügy

Szegény jó Boris Becker...

Jó harminc éve még pillanatnyi elmebajra gyanakodtam, amikor Ausztráliában a buszon mellettem álló, cekkerekkel egyensúlyozó hölgynek felajánlottam  az ülőhelyem. A nő köszönetnyilvánítás helyett rám kiabált, hogy meg tud ő állni a saját lábán, nem kell megjátszanom a Grál lovagot. A harci üzemmódba kapcsolt amazon megnyilvánulását akkoriban még afféle helyi kilengésnek, a feminizmus túltolásának véltem. Pedig ez már figyelmeztető jel volt arra nézvést, mi vár még ránk. 

A szép, új világban minden egyes szó kimondása előtt ki kell kérni az LMBTQ aktivisták, feministák, antirasszisták, leninisták, és traktoristák véleményét és engedélyét. Már olyan semleges tárgy, mint a terítő vagy pólóing nevének kimondása is bajba sodorhat minket. Főleg, ha pamutból készült, mert természetesen ezzel a gyapotra is gondolhatunk, amitől már csak egy hajszálnyira van a rabszolgaság.


 

Szegény jó Boris Becker talán már ezerszer is megbánta, hogy a régi iskola híveként nagyon csinosnak nevezte Fucsovics Márton párját, Anettet, aki a wimbledoni teniszbajnokság negyeddöntőjében, a Novak Djokovics elleni meccsen szurkolt. A szakkommentátorként közreműködő, hatszoros Grand Slam-győztes német teniszező, amikor Fucsovics párját mutatták a kamerák, megjegyezte: „Azt mondják, a magyar nők a világon a legszebbek. Nos, ezt nem tudom, de az biztos, hogy ő nagyon csinos!”

Nosza, azonnal betáraztak és lőni kezdtek a vájt fülű erkölcscsőszök és jogvédők. A Women in Sport and Perception Agency (a sportban való egyenlőség kérdésével foglalkozó brit szervezet) gusztustalan szexista kiszólásnak nevezte Becker bókját. A Daily Mail hasábjain Stephanie Hilborne, a szervezet elnöke kijelentette: „ha két férfi így beszél egy hölgyről, ráadásul élő adásban, az már túl sok”. Ezek szerint az elnökasszony és hasonszőrű követői egyszer és mindenkorra száműznék a bókokat? Nehogy már csinosnak érezze magát egy csinos nő? Irányelveket fogalmaznak majd meg, mikor, milyen körülmények között – páratartalom, hőmérséklet, szélirány, népsűrűség – lehet megdicsérni kolléganőnk, a boltos lány vagy a szomszédasszony ruháját, hajviseletét?

Arra azonban nagyon kíváncsi lennék, miféle bókokat gyűjtene csinos kis csokorba Boris Becker Stephanie Hilborne láttán. Bár az előzmények ismeretében alighanem lakatot tenne a szájára.

Jánosy Károly - www.888.hu

 

 

Megjegyzések

  1. Háááát... nem is tudom... Most, hogy a "progresszió" és a "permanens forradalom" jegyében ugyebár trendi dolog csupasz seggel és lógó pöccsel besétálgatni óvodákba, általános iskolákba ... tehát ez nem "szexizmus" ...(egyébként valóban nem az, mert attól azért kicsivel súlyosabb bűncselekmény :DDDD) ... de mégis megejtő, hogy "progresszívék", úgy "Együtt", a bősz "jogvédelmi harc" közben (netalán előtt?!? :DDD) valahogy "elfelejtették" megkérdezni például Anettet ... persze tudjuk, hogy az egyetlen, "echteoriginál" liberális doktrína szerint ő az egyetlen, akinek semmi köze az egész ügyhöz! :DDDD ... ám jelen korunkban Anettnek mégis örülnie kell, hogy ennyivel megúszta ... elvégre elmaradott és eléggé el nem ítélhető módon ő, mint nő mégis csak egy férfi miatt ment ki a teniszpályára! ...szóval Anettre való tekintettel inkább ne forszírozzátok a dolgokat! :DDDDDD

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése