Amit a Financial Times írt, azt Gyurcsány nem tette zsebre

 Hatalmas a pánik a DK-ban!

Gyorsuló ütemben hagyja maga mögött a nehezebb időszakot a magyar gazdaság. Ezt külföldön is elismerik, a magyar baloldal azonban ennek az ellenkezőjét állítja. Úgy, hogy a kormányzásuk alatt a magyar gazdaság volt a legsérülékenyebb Európában.

Sorra javítják a hazai és a nemzetközi szervezetek a magyar gazdasági teljesítményről szóló előrejelzéseiket. Így például a Nemzetközi Valutaalap májusban még 4,3 százalékos magyar növekedést várt erre az évre, majd a minap ezt a számot 6,2 százalékra emelte. Londoni elemzőházak pedig arról cikkeznek, hogy a magyar gazdaság lábal ki a régióban a leggyorsabb ütemben a nehéz időszakból. Mindezek ellenére Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és szövetségesei folyamatosan arról beszélnek, hogy az Orbán-kormány nem kezelte a koronavírus-járvány okozta válságot, ahogy az elmúlt tíz év gazdaságpolitikáját is kudarcnak nevezik. Ez viszont nemcsak azért érdekes, mert nagyon távol áll a valóságtól, hanem azért is, mert éppen Gyurcsány Ferenc kormányzása idején került az unió szégyenpadjára az ország.


 

„A magyar a legsebezhetőbb európai gazdaság” – ezt nem most, hanem kereken tizenöt évvel ezelőtt, 2006. július 3-án írta a Financial Times. Akkor, amikor kizárólag azért került válságba Magyarország, mert a 2002-es kormányváltás után a balliberális vezetés letérítette a stabil pályáról azt a gazdaságot, amelyet az első Fidesz-kormány elkezdett rendbe tenni.

Érdemes tovább idézni a Financial Times akkori cikkéből: „A nemrég újjáválasztott magyar kormány [A második Gyurcsány-kormány – a szerk.] takarékossági programmal válaszolt a növekvő hiányra. A program jórészt adóemelésekből, főleg a társasági adó és az áfa emeléséből áll. Az a gazdaságpolitika azonban, amely ilyen erőteljesen támaszkodik az adóemelésre, árthat a gazdasági növekedésnek, és ezzel további terheket róhat a közfinanszírozási rendszerre.” Már tudjuk, hogy igaza lett az elemzőnek, mert a Gyurcsány-csomag iszonyatos megszorításai nem tették rendbe az országot. Sőt, 2008–2009-re annyira meggyengült, hogy a Nemzetközi Valutaalap mentette meg a csődtől. Gyurcsány miniszterelnökként megbukott, majd addigi fegyverhordozójával, Bajnai Gordonnal újabb hatalmas megszorításokat szabadítottak a lakosságra és a hazai vállalkozásokra. Úgy tűnik, mindebből semmit nem tanultak Gyurcsányék, mert a közös kormányzásra készülő baloldal most is az adók emelésére készül.

A szóban forgó cikk arra a veszélyre is felhívta tizenöt évvel ezelőtt a figyelmet, hogy a magyarok folyamatosan növekvő mértékben vesznek fel devizaalapú hiteleket. A Nemzetközi Valutaalap adatai – amelyet akkor a távirati iroda ismertetett – szerint a háztartási devizakölcsönök aránya a 2002. év végi tíz százalékról 2004-re már 25 százalékra emelkedett, míg 2005-re az új hitelek csaknem teljes egészét devizában vették fel. Látszott, hogy mindez óriási bajhoz vezethet. A balliberális kormányok azonban semmit nem tettek a vészes folyamat megfékezésére. Sőt, miután éppen ők verték szét az első Orbán-kormány lakástámogatási rendszerét, teret adtak a devizahitelezés elszabadulásához. Minden fronton emelkedett az ország sebezhetősége, egészségtelen szerkezetű és egyre magasabb lett az államadósság, az államháztartásban nem volt egyensúly, a növekedést kizárólag a hitelek fűtötték.

Az Orbán-kormány 2010 után innen állította talpra az országot. Tartós lett a költségvetési egyensúly és a növekedés, forintosították a devizahiteleket, átalakult az államadósság szerkezete.

Patai Mihály 2018-ban nem véletlenül mondta a Magyar Bankszövetség elnökeként, hogy „ennél jobb állapotban még soha nem volt a magyar gazdaság”.

A kormány a koronavírus-járvány miatti válságot a növekedés serkentésével kezeli. A számok azt mutatják, hogy sikeresen. Varga Mihály pénzügyminiszter több alkalommal megerősítette azt is, hogy a gazdaság újraindítását ismét a hiány- és adócsökkentés követi.

Kiss Gergely - www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések

  1. szuper!A baloldali hazugságoknak és meséknek nem szabad felülni!A Gyurcsány klán csak árt a magyar népnek,semmi jóra nem számíthatunktőlük

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dobrev már megmondta, hogy alig várja, hogy Magyarország megszűnjön.

      Törlés
    2. De akkor az államadósság miért nőt akkorát mint a nagy gazdasági világválság idején s 2010 ben Orbán az eladósodás ellen kapányolt s nyert 2/3 dal s lás csodát 1 fillérel nem csökkent hanem még tovább nőt s közben csak a bérmunkások munkák adják a GDP 85 %-át de mi lesz ha az autógyártás leáll ez a 85% elszáll s éhen halunk ??????? ILYEN ÜZEMANYAG ÁRAK MELLETT.

      Törlés
    3. Mintha lett volna közben egy világjárvány, amely valamennyi gazdaságot megviselte. Miért állna le az autógyártás? Mesélj még.

      Törlés
    4. Tisztelt Bihari úr! Tisztelettel kérem, hogy nézz utána az állításaidnak, főként a gazdasági adatok tekintetében. Ha ilyen tájékozott, a gazdaság minden rezdülésére érzékeny ember vagy , kérlek, hogy vizsgáld meg a környező államok GDP - kontra üzemanyagár kifutását illető - változásokat. Tekintettel az árfolyamok változására és egyéb gazdasági folyamatokra is, Európában és a tengeren túli, valamint a Távol-Keleti folyamatok figyelembe vételére való objektív elemzés áttekintésével. Mindezek összefüggését, teljes körben kiterjedő elemzéseid eredményét, kérem, hogy légy kedves megosztani. Köszönöm....Egyébként ne egyél benzint, mert az veszélyes...

      Törlés
    5. Tisztelt Bihari úr! Egy alapvető számítástechnikai dolog miatt emelkedik a GDP arányos államadósság. Történetesen azért mert a GDP a járvány lezárásai miatt visszaesett, és az alacsonyabb GDP magasabb százalékot jelent, Majd láthatóan jövőre elérjük a tavalyi szintet visszaáll a csökkenő pályára. Csak ehhez olyan kormány kell, amelyik nem az Öszödiben meghatározott képességekkel rendelkezik "Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány." Nem ördöngösség csak szakértelem amivel ki lehet lábalni.

      Törlés
    6. Bihari: Anno külföldi kézben volt 85%-nyi államadósság. Marha sok pénzt fizettünk ki a kamatokra évente külföldre. Most a nagyja magyar kézben van pl. az Állampapír plusz révén. A kamatot magyarok kapják és itt költik el. Nem mindegy.

      Törlés
  2. Ez mind igaz!!!Ferencünk egy nagy "hókuszpók"...

    VálaszTörlés
  3. A FRANCIA FINANCIÁL TIMEST szakvéleménye a valóságot tükrözi !

    Gyurcsány Ferencet , a nejét Dobrev Klárát , valamint az ellezék azokat a pártjait , kik
    a Gyurcsány Fertenc szekerét tollják , likvidálni kell a magyar politikai életből !

    Ezek a pártok hazánk ádáz ellenzékei ! Hatalmi tébolyban szenvednek !
    Ha ismét a hatalom birtokosai lennének az hazánk halálát jelentené !

    Isten és a haza mindenek előtt !
    Összefogással megnyerhetjük ismét a 2022 választást is !

    SOHA TÖBBÉ MSZMP , MSZP , DK -t , stb !

    Akik nem segítik elő a haza boldogulását , hazudoznak , csalnak ,
    lopnak , korrumpálnak takarodjanak a magyar politikai életből !

    Az elkövetett bűneikért meg felelősséágre kell vonni őket !
    Reméljük ami késik az nem múlik !

    Mégegyszer leírom : ISTEN ÉS A HAZA MINDENEK ELŐTT !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor te is a fidesz ellen vagy ők lopnak a legtöbbet!Milyen istenről beszélsz ????? A magyar soha nem volt sem keresztény sem zsidó!!!

      Törlés
    2. Kedves Unknown Úr !

      Én sosem voltam egy pártnak sem a tagja , sem a kiszolgálója !
      Ami meg az Isten megjegyzését illeti : a jobboldali szinpatizánsok
      nagyrésze amióta világ a világ mindig is keresztény volt , ma is az !
      Ami meg a zsidó megjegyzést illeti : hogy kerül a csizma az asztalra ?
      Vagyis mi köze van a zsidó közösségének a magyarok kereszténységéhez ? NEVETSÉGES A MEGÁLLAPÍTÁSA !

      Törlés
  4. Az a baj, hogy nagyon sokan nem látják át a helyzetet, és felülnek a hazugságaiknak, elhiszik a hazug ígéreteiket.

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük,a valóságot leíró szakvéleményét ,mi magyar emberek ugyan így látjuk,és szenvedünk,attól,hogy Gyurcsány gyengíteni akarja hazánk fejlődését minden oldalról ,hazudozásaival és gáncsoskodásával! Soha nem volt még ilyen nagy hazafi miniszterelnökünk,mint Dr.Orbán Viktor,aki felemeli a magyarságot,oda ahová tartózik ,ezt az értékes magyar népet !!! Isten és a haza mindenek előtt !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ágika !

      Köszönöm , köszönjük a tiszteletteljes sorait !
      Ön egy intelligens , jó hazafi akinek hasonló a
      politikai hitvallása a mienkhez !

      Szeretetteljes üdvözletünket / ölelésünket ! / küldjük !

      Mégegyszer leírom : ISTEN ÉS A HAZA MINDENEK ELŐTT !

      Törlés
  6. Meddig kell még a ...arról bizonygatnunk,hogy rohadt büdös??????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amíg van megtéveszthető addig érdemes ismételgetni. Mindig az jut eszembe, hogy ha nincs a 4+8 baloldali év, már a görögök, portugálok előtt lehetnénk átlagjövedelemben, és a spanyol olasz lehetne a cél. Helyette a baloldallal 4+8 év alatt eljutottunk oda, hogy a csatlakozott országok közt is visszacsúsztunk. Most a fejünkhüz is vágják amit Ők rontottak az ország helyzetén. Amint néhányat a magországok közül magunk mögött tudhatunk, talán a gyengébbek is megértik, hogy jó az irány, húznak a lovak, nem kéne kifogni a szekér elől Őket, hogy olyanokra cseréljük, akik már bizonyították, legfeljebb a kocsirúd törésében szakértők.

      Törlés
  7. " Már tudjuk, hogy igaza lett az elemzőnek, mert a Gyurcsány-csomag iszonyatos megszorításai nem tették rendbe az országot. Sőt, 2008–2009-re annyira meggyengült, hogy a Nemzetközi Valutaalap mentette meg a csődtől. (...) Úgy tűnik, mindebből semmit nem tanultak Gyurcsányék" - az még érthető, hogy ők nem tanultak, hiszen nekik akkor is jól ment, amikor az országot a csőd felé kormányozták, DE hogy van az, hogy akik ezt átélték, mára már amnéziában szenvednek és képesek lennének visszatapsolni ezt a csürhebandát?

    VálaszTörlés
  8. Ez a szem kilövető terépcsecsőn kígyózó meztelen csiga,aki ki tudja honnan származó személyi azonosító nélküli fegyveresekkel támadt az ország(a "?") népére 2006-ban, az a  hazaáruló gyurcsótány , ki azért harcol , hogy Magyarországot sorosista Brüsszeli globalizmus gyarmatává , hazánk népét RABSZOLGÁIVÁ téve , mint Brüsszel kollaboránsa ,aBrüsszelből érkező ukázokat maradéktalanul végrehajtva, Brüsszel helytartójaként (Vazallus) a demokratikusan megválasztott jelen kormányt megpuccsolva hatalomra tudjon kerülni,az ilyen gazembert  HAZAÁRULÓNAK HÍVJÁK!Össze állva minden ellenzéki bagázzsal, hiába tagadják még  a fasiszta skinhead náci jakab vezette ballik csürhével is , sikerül megalakítaniuk a fasisztoid balliberált lumpen pártot!Szava hiteléűl ne feledjük mit jelentett ki saját magáról és pártjáról az msz(M "munkás")p-ről melyből ki válva hozta létre a  pufajkás bolsevik komcsi DK (  dobrev klára) maffia rt.-t , mit is mondott HAZUDTUNK REGGEL ,DÉLBEN ,ESTE és mindig, ebből eredően ,a Szemlőhegyi komcsináci keresztapa szava egy  tehén farából távozó sóhajt se ér!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  9. A Szemlőhegyi keresztapa Blatonöszödi 2010 előtt zabrált nyaralója kertjéből kellene rikácsolnia a vörös bárók Balaton part nagy részének bezsebeléséért , amit Velence Sukorón szeretek volna meg ismételni !

    VálaszTörlés

  10. Szorosan ide kapcsolodik hogy 2010-ben mit hagytak Magyarországra mint örökséget ,mit a népnek kelet kell fizetni !Emlékül,nem árt fel idézni ki is ez a Szemlőhegyi gyurcsótány, az öszödi kígyó ,ja nem csúszó mászó csupasz csiga ! 
    Ki  2004-2010 közötti időről mélyen hallgatva, felejt el számot adni, kezdhetnék a ballibsik által ellopott IMF hitellel, a 4 metró msz(m)p -szdsz kormányzás alatt el lopott milliárdok, gyanítom Luxemburgba az isiász függő országában kellene kutakodni, de említhetném a kormányzati negyedre költött milliárdokat is mely a tervezés elején állt le de milliárdokat fizetek ki sameszaiknak,a privatizációból szerzet rabolt összegekről se feledkezünk meg,a 13. havi nyugdíj 2010 előtti el törléséből eredő nyereség is az isiászos Luxemburgi offshor cégekbe landolhatott , energetikai ipar Nyugati kézre játszása bankok el adása értük kapott korupcíós kenőpénzek ,Deviza hitelek bevezetése,repülőtér bérbeadása,ALSTOM több milliárdos mutyija, Malév,MOL, eladásából,privatizációjából szerzet milliárdok el tűnéséről , el lopásáról kellene számot adni az msz(m)p-szdsz kormánynak,mit 2009 ben fletó az öszödi p..kány (  "p" bangóné említtet álatja) módjára elmenekülve lőcsölt libajnaira, amit a hazaáruló mocskos bolsevik komcsi+szdsz a sorosenzus Brüsszel hathatós támogatásával tovább passzolt ( löcsölt ) a következő Fidesz-Kdnp kormányra és velük együtt a népre,míg ez az ócska  "SZ" alak öszödi az ellenzék vezér ürüje  abban a Szemlő hegyi villában kígyózva isiászosodik amit apósa a pufajkás apró antal a komcsi szokáshoz hűen lopott el tulajdonosától, kit a komcsi érában családostól Recskre deportáltatott!

    VálaszTörlés
  11. A kígyó zabálja a saját farkát!!!

    VálaszTörlés
  12. EGY SZO ANNYI MINT SZAZ. A KOMMUNISTA SARJADEKOK SEHOL A VILAGON MEG JOT NEM HOZTAK EGYETLEN NEMZETNEK SEM. GYURCSANY AZ ASSZONYAT MAGA ELOTT TOLVA DOBREV NEVVEL NEM MAS MINT HOMOK A SZEMEKBEN. EZ A HAZAARULO BANDA NEM AZ ORSZAG VEZETESET AKARJA, HANEM HATALMAT.

    VálaszTörlés
  13. Nagyon sokszor olvastunk már a hazaáruló magyar gyűlölő, lopó,rabló egyénekről,ismert személyekről,tetteikről csak a megérdemelt ítéletükről nincs hír.Minél előbb meg kell hozni ellenük a törvényes felelőségre vonást,amíg nem lesz késő. Megakadályozni,hogy bűnözők,hazaárúlók jussanak vezető pozicióba.Hazáját szertő,józanul gondolkodó ,cselekvő nem abnormális beállítottságú,becsületes vezető kerüljön a hatalomba.

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm a hozzászólási lehetőséget !

    Szeretetteljes üdvözlettel .

    VálaszTörlés
  15. Szép ez a dübörgő gazdaság, csak a benzin miért ilyen drága.
    http://nol.hu/belfold/olajfolt-1634103

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak azért mert az olajat nem mi termeljük, és most felment a hordónkénti ár, és nem csak nálunk. Austriában 1,307EUR ez forintban 462Ft, Belgiumban 1,582 forintban 560. De nem olyan drága mint 2009-ben az akkori minimálbérhez képest az alacsony olajárból készült benzin. 2009-ben a nettó minimálbér 57815Ft volt, a benzin ára pedig 278forint volt, Vehető belőle 207 litert. A mai nettó minimálbér 111300Ft a benzin ma 448Ft vagyis vehet belőle 248 litert ez még benzinben is 20% javulás. Vannak árak amik tőlünk függetlenül emelkednek egyébként láss a szemedtől, 2009 legmagasabb EUR árfolyama 316 forint volt a közelmúlt legmagasabbja pedig 370 Ft, Ez az emelkedés csak 17% 11 év alatt kisebb mint a megvehető benzin emelkedése és a minimálbérben is lényeges, mert a 2009-es 226 eurót ért, a mai pedig 452 eurót ez láthatóan duplázás, a legkisebb jövedelmekben. Ráadásul akinek vannak gyerekei, az ezt ma tisztán haza is viheti minimálbéresként.

      Törlés
  16. Nagyon érdekes írás, de ez nem azoknak szól akik tudják hanem azoknak akik amnéziában szenvednek, ÁM AZOK NEM OLVASNAK CSAK A ZSIGERI GYŰLÖLETTŐL FŰTVE HAZUDOZNAK, VAGY A HAZUGSÁGOKAT OSZTJÁK MEG. AKKOR IS EZT TESZIK, HA AZ ÖSSZES KEDVEZMÉNYT IGÉNYBE VESZIK . MINDEN TOVÁBBI NÉLKÜL ANÉLKÜL, HOGY VÉGIG GONDOLNÁK LEÍRJÁK, ÉS HISZIK MÉLYSZEGÉNYSÉG VAN.

    VálaszTörlés
  17. A világ bármelyik kormánya ,Lehet az a leggazdagabb Svájc,Luxemburg,USA.Biztos talál az ellenzék egy olyan dolgot amivel nem ért egyet és mondja,hogy miért így vagy úgy ez nem jó az nem jó . Igen a világ 95% a örülne ha magyarországon élhetne a mostani rendszerben.Ha esetleg kormányváltás lenne akkor ez szám drasztikusan megváltozna negatív irányba,kb30%,de lehet ,hogy még kevesebb.Én nem azt mondom,hogy a mostani kormány mindent tökéletesen csinál de ne feledjük van egy ellenzék aki a világ összes fórumán hazaárulóként megpróbálja magyarországot ellehetetleníteni.

    VálaszTörlés
  18. Nem akarom a II.,III., és a IV. Orbán kormány érdemeit kisebbíteni sőt pontosan a nagyságát jelenti, hogy a 2008-s válság Németországi kezelését bevállalta, "magyarította". Tudnillik Angela Merkel az autógyárakat támogatta, növeltette a termelést, ehhez állami támogatást adott. Ezzel azt akarom jelezni, hogy ahogy most az Orbánkormány , és a Pénzügyi kormányzat kezelte a válságot NEM ÖRDÖGTŐL VALÓ.

    VálaszTörlés
  19. Úgy látszik, kezd a vörös köd felszállni!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése