Hűtlen kezelés miatt nyomoznak Gyurcsányék uniós mutyija ügyében

 Hoppá! Ebbe belebukhat a Gyurcsány-klán!

 EMIR-ügyben az EU szerint nem volt nyílt közbeszerzési eljárás, sem nyilvános pályáztatás 

A Fővárosi Főügyészség osztotta a kormány álláspontját és hűtlen kezelés gyanúja miatt a nyomozás újraindítását rendelte el a Gyurcsányékkal kapcsolatos, 18 milliárdos uniós pénzköltés ügyében. A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó ügy miatt 5-10 év szabadságvesztés szabható ki bizonyítottság esetén.  

Hűtlen kezelés gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség a Welt 2000 Kft. tevékenysége kapcsán ismeretlen tettes ellen, erősítették meg a Magyar Nemzetnek rendőrségi forrásból. A nyomozás érdekeire tekintettel a hatóság nem hoz nyilvánosságra részleteket.


 

Az érintett cég kifogásolt ügye az úgynevezett EMIR-projekt (egységes monitoring- és információs rendszer), amely a 2007–2013-as uniós költségvetés magyarországi pénzeinek informatikai kezeléséért felelt.

A 2015-ben a cégnyilvántartásból törölt cég működése Gyurcsányékhoz volt köthető.

A gyanú szerint a 2010 előtti baloldali kormányok ideje alatt a Nemzeti Fejlesztési Hivatal és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tisztségviselőinek közreműködésével 18 milliárd forintos kár érte a magyar államot. Az Origó szerint 2002 és 2004 között Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára volt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogelődjének az egyik elnökhelyettese. Az ügyben pedig központi szerepe volt annak a Heil Péternek, aki még ma is a Gyurcsány család egyik legfőbb bizalmasa.

Nézzük a részleteket!

Az EMIR kiépítésével a szocialista elköteleződésű magáncéget, a Welt 2000 Kft.-t bízták meg, az EU megállapítása szerint azonban a sokmilliárdos megbízások során megszegték a közbeszerzési szabályokat és ezzel súlyosan megsértették a magyar állam érdekeit.

(A Welt 2000 Kft.-t Komáromi András egykori MSZP-s országgyűlési képviselő alapította. A 2015-ös törléséről nem sikerült hitelt érdemlően megállapítani, hogy kényszertörlés történt-e vagy csak a cég „átalakult” mondjuk nonprofit céggé.)

Az EMIR létrehozására, működtetésére és továbbfejlesztésére megkötött nyolc szerződésből hármat Heil Péter írt alá,

aki 2002 és 2007 között a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és jogelődje elnökhelyettese volt, majd dolgozott több minisztériumban és a Miniszterelnöki Hivatalban.

A 2010-es kormányváltás után tanácsadási igazgató lett az Altus Zrt.-nél, amely Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára üzleti érdekeltségébe tartozik.

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője az Origónak arról beszélt: örömteli, hogy most újraindult a nyomozás, mivel szerinte ebben az ügyben

egyértelműen bűncselekmény történhetett.

Az ügyészség oszthatta a kormánypárti honatya álláspontját az ügyben.

Az EMIR-ügy legnagyobb rákfenéjének az tűnik, hogy az EU megállapításai szerint nem volt nyílt közbeszerzési eljárás, sem nyilvános pályáztatás. A kormány még 2017-ben tett feljelentést, amikor az unió illetékesei belengették, hogy visszafizettetnek 18 milliárd forintot a magyar állammal az EU kasszájába az uniós pénzek szabálytalan felhasználása miatt (végül az EMIR-ügylet 18 milliárdját nem kellett visszafizetnünk).

A rendőrség 2019 augusztusában megszüntette a nyomozást. A Miniszterelnökség nevében panasszal éltek a megszüntetés ellen, és a nyomozás folytatását indítványozták, a Fővárosi Főügyészség pedig helyt adott a panasznak.

A Nemzeti Nyomozó Irodát a nyomozás folytatására kötelezték, ami jelenleg is zajlik.

Mint megírtuk, Dobrev Klárának személyes felelőssége is volt az ügyben, ugyanis a Fejlesztéspolitikai Tárcaközi Bizottság 2003-as és ­2004-es ülé­sein ő volt az EMIR-ről szóló napirendi pontok témafelelőse, és rendszeresen foglalkozott az EMIR körüli problémákkal.

Az egyébként, hogy a kormány közbelépésének köszönhetően nem érte hátrány az országot, a büntetőeljárás szempontjából nem jelent felmentést a tettes(ek) számára. A hűtlen kezeléssel veszélyeztetett érték ugyanúgy 18 milliárd forint, azaz különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésről beszélünk, amiért bizonyítottság esetében 5-10 év szabadságvesztés szabható ki az elkövető(k)re.

Szemán László - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések

  1. Kutyából nem lesz szalonna !!!!!!!!!!!

    Ez az öszödi kígyóné a Bolgár maffia főnökkel való üzleti kapcsolata miatti felelősségre vonás elöl a mentelmi jog védelmébe menekült menekítette férje az öszödi böszme  , a Bolgár maffia vezérrel való ismeretségét először bolsi szokásnak meg felelőn csipöböl tagadta !!!
    Míg férje a Szemlőhegyi böszme kígyó levélben könyörgöt Merkelisztán kancellárjának, vonuljon már be(mint Szovjet unió,56-ban ősei kérésére) Magyarországba, mert ez az átkozott nép nem akarja vezérének!!!
    A villában ahol életét tengeti hogy is jutott, apró antal és piroska néninek meg tetszett,apró elvtárs hatalmánál fogva a Szemlőhegyi zsidó családot egy este,egy kis bőrönddel deportáltatta egy Recski pajtába, már ez magában is elég hogy meg ítéltessék,napjainkban hasonló jellemtelenségről tesz bizonyságot, hiába született bolsevik!!!!
    Célja eléréséért, hazánkból sorosista Brüsszeli gyarmatot,Magyarország népét a sorosenzusi Brüsszel RABSZOLGÁIVÁ  tenné!
    Magyarország vezetésére, Brüsszel segítségével férjét az öszödi kígyót , vagy saját magát öszödi kígyónét neveztetné ki,mert az isten adta nép gyurcsótányt 2006 óta nem kedveli,egyenesen utálja !!!

    Emlékeztetőül, egy apró(ság)Dobrev Klára "DK rt." 2010 előtt a fejlesztési ügynökség elnökhelyetteseként felügyelte az EMIR fejlesztését (az EMIR az európai uniós pályázatok nyomon követését szolgáló informatikai hálózatot jelenti)holnem volt nyílt közbeszerzés, sem nyilvános pályáztatás ezért 17,9 milliárd forintot kellett visszafizetnie a magyar államnak! A népnek!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése