Ókovács, Dörner és Kálomista egy emberként állt ki Orbán mellett

 Ezt nevezem, ez bátor tett volt!

A PestiTV – A Riporter stábja bejutott a Vas utcai épületbe és borzasztó állapotokkal találkozott: kosz, rendetlenség, lepusztultság jellemzi.

Az utóbbi napokban is fellángoltak az SZFE körül az indulatok, most amiatt, hogy az egyetem új vezetésének tervei szerint az oktatási intézmény Vas utcai épületét visszaadják korábbi tulajdonosának, a Magyar Református Egyháznak, számol be a Pesti Srácok a PestiTV – A Riporter műsora alapján. Itt található az Ódry Színpad, amelyre a hallgatók egyfajta szakrális helyként tekintenek, ám azt  valószínűleg nem tudták, hogy az egyetem korábbi vezetése már évekkel ezelőtt le akarta rombolni. A műsorkészítők birtokába jutott egy 2019-es tanulmány, amelynek értelmében az Ódry színpad helyett focipályát létesítettek volna.


 

A hetekig tartó blokád után a PestiTV műsorának stábja bejutott az egyetem Vas utcai épületébe és borzalmas dolgokat tapasztalt, a legfőbb helyszín tragikus állapotban van, az évi 2 milliárdból gazdálkodó egyetemen még egy tisztasági festésre sem telt. A Riporter járt az SZFE új oktatási helyszínén is, amely a Duna TV egykori székházában kap helyet. A Riporter emellett utánajárt az új tanárok kinevezése miatti tiltakozásnak is.

(Pesti Srácok)

 

 

 

Megjegyzések