A bomlott elméjű Szél most Áderre támadt

 Normális ez a nő? Olvassák el!

A NER és sleppje COVID ide vagy oda, repked és helikopterezik, 200 milliós lakásokat shoppingol, jachtozik.

Áder János nem csinál semmit. Ezért havonta 3 milliót kap, plusz fényűző pompát, ahol dolgozhat. A NER és sleppje COVID ide vagy oda, repked és helikopterezik, 200 milliós lakásokat shoppingol, jachtozik és így a többi. De mi a helyzet a magyar néppel? Eldőlt, négy százalékkal emelkedik februártól a minimálbér és a garantált bérminimum. Ez valójában éves szinten csak 3,6 százalékos emelkedés lesz, a januári hónap kiesése miatt. Az új összegek a minimálbér esetében bruttó 167 400 forint (nettó 111 ezer), a garantált bérminimumnál bruttó 219 000 forint (nettó 145 ezer). 111 és 145. Siralmas összegek: nem érik el az átlagbér 60 százalékát sem. És azt is tudjuk, közel 1 millió ember dolgozik ma Magyarországon ezekért a bérekért.


 

A szociális és gyermekvédelmi dolgozók közel százezres tömege például, merthogy ők szégyenszemre (értsd: a kormány szégyenére) még a legutoljára 13 éve (!) módosított közalkalmazotti bértábla alapján kapják a bérüket. Ők a nemzetgazdaság legrosszabbul kereső dogozói. A kormány sokszor ígért nekik szociális életpályát, persze aztán soha nem lett belőle semmi. Sztrájkolni nem hagyta őket. Mindenféle pótlékot pakoltak a bérükre, amiknek most „összevont szociális ágazati pótlék” a nevük – ami persze nem számít bele a mozgóbérbe, a nyugdíjalapba és így tovább.

Hogy most mi lesz? A közalkalmazotti bértábla 84,7 százalékát lefedik a legkisebb bérek. 170 kategóriából 144-et. Tudjátok, mit jelent ez konkrétan? Az alapfokú, középfokú, vagy felsőfokú végzettségűek esetén mindenki ugyanannyit keres, függetlenül a ledolgozott évektől: magyarul a pályakezdőtől az 50 éve a pályán levő munkavállalóig. Az alapfokú végzettségűeknél ez a minimálbér összege, a többinél a bérminimum. A tábla másik sajátossága, hogy 18 évig mindenki ugyanannyit keres, függetlenül a végzettségétől: a pályakezdő érettségizettől az akadémiai doktorig. A bértábla maximális bére is csak bruttó 321 700 forint, vagyis még a legmagasabb közalkalmazotti fizetés is kevesebb az átlagbérnél.

És most olyan dolgozókról beszélünk, akik gondoskodnak a legelesettebbekről, a rászoruló családokról, az állami gondozásban élő gyermekekről, fogyatékossággal élőkről, idősekről, szenvedélybetegekről és folytathatnám a sort. Akik most a járvány alatt is a frontvonalban dolgoznak, idősotthonokban, hajléktalanszállókon, de semmilyen köszönetet, anyagi megbecsülést nem kapnak a kormánytól. Bőven itt az ideje segíteni a segítőkön: valódi és jelentős béremelést, 500 ezer forintos jutalmat, a lebetegedett dolgozóknak pedig teljes táppénzt adni. Ez lenne a minimum minimuma, de akik most pozícióban vannak, azokat ez nem érdekli. Mindenkinek végig kell gondolnia, meddig járul hozzá a szavazatával ahhoz, hogy a helikopteres-jachtos népség napról napra kirabolja Magyarországot. Az ellenzék nem véletlenül nem kér ebből, de ezeket a számokat látva teljesen egyértelmű, hogy ez senkinek sem jó. Lehet máshogyan élni, sokkal jobban, méltóbban!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

 

Megjegyzések

  1. kecske képű , ki fosott a világra!!!
    anyád de büszke lehet rád, te transzgender izé !

    VálaszTörlés
  2. tamáskomcsi , büszke lehetsz a gonosz kis törpére ( rákosi mátyásra alias róth manó )!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Patkány ? de hogy eszement barom !!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  4. KÖNYÖRGÖM, VALAKI KEFÉLJE MÁR MEG EZT A FRUSZTRÁLT PICSÁT!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése