Suttogó propaganda: Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírusban?

 Az ellenzéki hullarabló hazugságok nem ismernek határt

Orbán félrekezelte a járványt /Magyar ellenzék/ Orbán nem félrekezeli a járványt, hanem direkt hagyja az embereket meghalni /Zsiday Viktor/ Ha valaki helye üres a családi asztalnál, az Trump hibája /Joe Biden/

A szocioliberalizmus kútmérgező, hullarabló mentalitása örök és határokon átívelő. Természetesen egy tavaszi áradást se tudnának (tudtak) megfékezni, és ha esetleg háborúba sodródnánk akárkivel, azonnal mennének az ellenséget támogatni, csak bukjon az Orbán (a feltételes mód helyett a múlt és jelen idő talán itt is jobban fedi a valóságot). 


 

Hiszen másképp nem tudnának hatalomra kerülni.

Erre jön még a jól bevált suttogó propaganda, hiszen egyre több forrásból hallom egymástól függetlenül is a családban, szomszédoktól, munkatársaktól, hogy:

Magyarországon haltak meg a legtöbben koronavírusban.

Mondom: mi van? A régióban, Európában vagy világszerte? Ez képtelenség, de nézzünk utána, mert nem tudom elhinni. Nézzük a TÉNYEKet, hiszen annyira imádják a nagybetűs Tudományt, és azon belül a Számokat - de hátha csak rosszul vagy máshogy értelmeztünk valamit! Hátha tényleg én tudom rosszul, hiszen agyhalott, narancsködös fidesznáci vagyok. És igen, akárhonnan is nézzük, egy áldozat is sok lenne.

A fertőzések fajlagos számát tekintve Magyarország december 14-ével a 23. helyen áll Európában. Előttünk többek között Csehország, Belgium, Szlovénia, Horvátország, Ausztria, Szerbia, Hollandia...

A haláleseteket nézve Magyarország december 14-ével a 9. helyen van a kontinensen: előttünk Belgium, Olaszország, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Csehország, Franciaország, Bulgária és Svédország.

Többnyire erős gazdasággal, jó szociális hálóval és egészségüggyel rendelkező EU-s ország - állítólag nálunk is mindenben jobbak.

A 9. hely sajnos valóban a lista első, rosszabbik feléhez tartozik, de ismételjük el:

  • Hazugság, hogy Magyarországon van a legtöbb fertőzött
  • Hazugság, hogy Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírusban
  • Hazugság, hogy a régióban vagy Európán belül Magyarországon lenne a legrosszabb bármilyen COVID-19-cel kapcsolatos mutató: legyen az a halottak, fertőzöttek abszolút vagy fajlagos száma.
  • "Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő". (2012. évi C. törvény 337. §)
  • "Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő". (Btk. 337. § (2) bek.)
  • A magyar szociálliberális tömbnek semmi se drága, és régi szokása szerint bármilyen nemzeti tragédiát képes lenne a saját javára fordítani.

Ez vajon hazaárulás, vagy csak simán rémhírterjesztés?

írta: Ódor János László 

www.kontra.hu

 

 

 

Megjegyzések