Az ellenzék csak csalással tud győzni

 A demokratikus választás nem szokott a kommunisták erőssége lenni

Mindannyian tudjuk, hogy hamarosan bukni fog az Orbán - legkésőbb 2011-ben az IMF lemondatja. Illetve hát Orbán erkölcsileg és de facto rég megbukott, már csak ki kell várni, hogy eltakarítsák az útból a... 

Kik is? Mindig mások.

Figyeljük csak meg: ha akár vissza is nézünk évtizedekre, az meglehetősen ritka esemény volt, ha a szocioliberális oldal saját erőből tudott tiszta választásokon, tiszta módszerekkel győzni. Természetesen tudjuk: az Orbán úgy alakította át a választási rendszert, hogy a rendszer a csalás (és a korrupció) maga!


 

  • Kékcédulás választások: 1947 - de rég is volt, alig emlékszem, leginkább semennyire sem. A tények mindenesetre: a kommunistáknak szovjet megszállókkal a hátuk mögött, az FKGP felbomlasztásával (szalámi) sikerült a legtöbb szavazatot begyűjteniük. Választópolgárok tömeges kizáratása, kommunista szavazatok többszörös (akár 10-20-szoros) figyelembe vétele, MFP (Magyar Függetlenségi Párt, 13,4%-os eredmény) kizáratása. Ismerős módszerek (és vádak) 2020 Amerikájából nem mellesleg: sok kicsi sokra megy, és győztes csapaton meg módszeren ne változtass. (Van Haladás azért: akkor halottak talán nem szavaztak - a szerk.
  • Intervenció, külföldre mutogatás: a Habsburgok 1849-es örökén felkapaszkodtak az oroszokra már 1944-45-től (na jó, legyen 1919), hogy aztán 56-ben majdnem végleg visszahívják őket rendet tenni és tartani. Használták szorgalmasan a rendszerváltás óta az USA-t is a jobboldali kormány gyengítésére (Goodfriend, kitiltási botrányok, tolmácsot kérek), de az EU is folyamatos hivatkozási alap és az aktuális sláger: Tavares- és Sargentini-jelentések, 7-es cikkely. George Clooney színre lépése már tényleg csak a jutalomjáték - jöhet lassan a térdeplős NFL-sztárok Orbánt elítélő nyilatkozata is?
  • Schmitt Pál: hatalmas gumicsont volt a sikertelen kisembernek leereszteni a gőzt egy olimpiai bajnokból lett politikuson - mondanom se kell, hogy a forrongó, dühös plebejus tömegnek se kis- se nagy- se másolt, se semmilyen doktori disszertációja nem szokott lenni (sem olimpiai részvétele, pontja vagy érme - max. elveszett szakdolgozata), de ítélkezni kiválóan tud. Tudom, hogy az olvasók sose puskáztak az iskolában, sose blicceltek, mindig kértek számlát... de állítólag még mindig előfordul az emberek életében a kegyes csalás.
  • Triplabóvli: 2012 hajnala, a II. Fidesz-KDNP-kormány alig volt másfél éve hatalmon. A Moody's és az S&P után a Fitch is leminősítette az ország hosszú távú devizaadósságának besorolását. Az ellenzéki hullarablók természetesen önfeledt örömmel skandálták a bóvli-bóvlit az Opera előtt, az alaptörvény ürügyén összeboronált tüntetésen (végre volt mit ünnepelniük). Vicces tény: itt az árpádsávos jelképekkel felvonuló ellentüntetőket még "nácik haza"-skandálással próbálták maguk közül kivetni. A szerző megjegyzése:

a balliberális szakértői rajongók azt hallgatták csupán el minden platformon, hogy Magyarország adósbesorolása az MSZP-SZDSZ-kormányzás alatt, 2005 óta folyamatosan, évről-évre csak romlott. 

  • A Jobbik bevétele az ellenzéki összefogásba: eleve, már szellemét tekintve csalás, milyen képtelenség már, még most se fogom fel, szavakat se találok erre. Roy Sneider, II-es szektoros Szilágyi Sziszi, listázós Gyöngyösi - ez lenne a megtisztult Jobbik? És mindehhez az MSZP, a Gyurcsány és a Momentum, velük együtt sikerülni fog? Velük együtt kérik számon a demokráciát a Fideszen? Szegény Hypós Feri, ha élne, lehet, hogy maga venne elégtételt áruló exbarátain.
  • Szakértői kormány: az 1994-es kampány és a suttogó propaganda volt maga a csalás. Antallék nem fogják átadni a hatalmat... A taxisblokád alatt már lövetni készültek... (Megj.: 2006-ban aztán tényleg volt ilyesmi) Most a Hornék tényleg rendbe teszik az országot, ők legalább értenek hozzá... Szakértő = mindenki, aki már valamikor pozícióban volt, tehát végülis valahol igaz volt. A nép persze a borzasztóan fájdalmas áttérés közben pedig bekajálta a szocialista hazugságot, és kapott a nyakába még kegyetlenebb kapitalizmust Bokrosék személyében. Bónuszként pedig egy, korábbi állítólagos antikommunizmusát villámgyorsan eláruló SZDSZ-t is mellé.
  • Az ellenzéki hullarabló hazugságok nem ismernek határt

  • A 2006-os hazugságok: Gyurcsányt nem szándékozom idézgetni, mindenki ismeri az éjjel-nappali, féltve aggódó, őszödi szóvirágokat. Sőt: az őszödi beszéd nem maga az ősbűn. Viszont az tény, hogy a 2006 tavaszi választások előtt az MSZP-SZDSZ-kormány egészen egyszerűen nem hozta időben nyilvánosságra az államháztartásra vonatkozó adatokat, csak a választások 1. fordulója után. Mi több: Veres János csak győzelmük után, 2006 nyarán jelentette ki nyíltan, hogy a 2006-os hiány a korábban közölt 4,7 százalék helyett a GDP 9,4 százalékára fog rúgni. Trükkök százai.
  • Külföldön képzett ügynökgyanús elemek: Fekete-Győr András (EP Jogi Ügyek Bizottsága, Bundestag-ösztöndíj), Cseh Katalin (külföldi születés - tudjuk, ez önmagában nem baj, ahogy Dobrev Kláránál sem - International Federation of Liberal Youth fehérorosz programjának trénereként workshopokat és képzéseket szervezett belarusz és ukrán aktivisták számára), Szabó Tímea (tudósítás nyugati lapoknak, pakisztáni, afganisztáni kiküldetések, Helsinki bizottság), Donáth Anna (a szülőkről nem tehet senki, ahogy Pokorni sem, Gyakornokként dolgozott az Európai Bizottságnál és az Európai Kulturális Alapítványnál), Márki-Zay Péter és Kész Zoltán (érdekes karrierek  Amerikában, hazatérés a tengerentúlról, majd csodával határos módon fogadták őket az amerikai külügyminisztériumban).
Persze tudjuk, hogy ez mind rendben van - akkor ugye Orbán, Pokorni és a többiek is máris rendben vannak? És ne felejtsük: a tettei minősítik az embert. Azok pedig az ellenzék esetében önmagában a hazaárulás és az ügynöki tevékenység irányába mutatnak.
  • Karácsony Gergely és a slepp rotálása, ejtőernyőztetése: Karácsony mi minden is volt eddig? Akasztott ember még nem, ahogy a szólás mondja. Ő is egy vidékiből lett fővárosi liberális megmondóember - szomorú -, de előtte: a Mediánnál kutatásvezető, kutatásigazgató, 2002-2008 között a Miniszterelnöki Hivatal politikai tanácsadója, LMP-s képviselő, majd 2011-ben II. kerületi polgármesterjelölt, PM-es, Együtt-PM-es, Zugló polgármestere, a Párbeszéd-MSZP miniszterelnök-jelöltje, majd Budapest főpolgármestere. És ugyanezt megjátszották Niedermüllerrel, majd Horváth Csabával is - a nép ezeket az összevissza dobált sakkbábu-embereket mindenféle helyi vagy bármilyen kötődés nélkül komolyan megválasztotta, agyrém. Bár valójában nem csalás, de teljes képtelenség. Jöhetnek már ide is a román polgármesterek, mint Németországban, és a német polgármesterek, mint Romániában? Mi ez, valami újabb Monty Python-os abszurd csereprogram? Bárki, csak nehogy az Orbán győzzön megint, megmondta legutóbb Tamás Gáspár Miklós is. Na de legalább ezekről a jolly joker-emberekről bátran kijelenthető, hogy ők legalább dolgoztak valamit életükben. Ja, nem!
  • Borkai Zsolt: Schmitt Pál után újabb olimpiai bajnokot - mondjuk ki: nemzeti hőst - végzett ki az ellenzék, ami tökéletes időpontban jött nekik 2019-ben az önkormányzati választások előtt. A titkosszolgálati szál Borkai aprólékos, professzionális lebuktatásában nyilvánvaló.
  • Szájer József: Borkai után kabaréba illő, minden valószínűség szerint megrendezett  és népmesei elemekkel túlszínezett tőrbe csalása. Mivel nem voltam ott, lehet, hogy meg se történt. Mindenesetre a szervezők, a belga hatóságok és a média is mindent megtett annak érdekében, hogy profin és módszeresen tudjon zajlani az aprólékos leszámolás. Személyes megjegyzés: civilként se Borkait, se Szájert nem tudom elítélni borzalmas kilengéseiért - elég szomorú, ha egy politikus ellen ezt tudják csak felhozni mint fő támadási felületet, és ez még működik is. Gréczyt is elismerem valahol szexuális teljesítményéért, méltatlanok ezek az ügyek szerény véleményem szerint - még meg is nyugtat, hogy végül a politikus is ember. Az összes, előbb említett szexbotránynál tudatosan egy felvételt se néztem meg a szekunder szégyenérzet miatt. A nép, a toleráns és erkölcsös ellenzék persze imádta a kukkolási lehetőséget. 

Javaslom, hogy legyen a szerelem valóban szabad, és az ellenzék mutasson példát toleranciából!

  • Elhunyt polgármesterek, képviselők: ismét magánvélemény: a választási jogszabályok egyik legszerencsétlenebb öröksége, hogy a képviselő/polgármester halála esetén új választást kell kiírni. A szocioliberális ellenzék ilyenkor nyeregben érzi magát, és mindig kísérletet tehet kedvenc hobbijára, ami a hullarablás. És sajnos sokszor bejön neki: minden energiájukat és erős emberüket kampányidőszakon kívül az ország egy pontjára koncentrálni, hátha lesz Budán kutyavásár. A legundorítóbb - természetesen - MSZP-s példa Mohács (Szekó József halála után az MSZP-s jelölt pünkösdi királysága ellenfél híján), de volt még a Hódmezővásárhelyen csodát tévő Márki-Zay Péter 2018-ban (Almási István hunyt el), vagy az ikonikus Rig Lajos Tapolcán 2015-ben (Lasztovicza Ernő halála után). És bár szerencsére Koncz Zsófia és Bodó Sándor is meg tudták védeni hasonló esetekben a fideszes körzeteket, fordított felállásról nem is tudok hirtelen.

Szép hosszú lista: persze az ellenfél szemszögéből nézve a cél szentesíti az eszközt - és a Fidesz is csalt (Igen? Mikor?), vagy ha nem is csalt, hát a rendszer maga a csalás, amivel szemben már nem is csalás csalni - meg is van a feloldozás!

Na de tényleg csak ennyire telik nekik? Esetleg mégis megpróbálhatnák a demokratikus választásokat valódi programmal, valódi teljesítménnyel?

 írta: Ódor János László

www.kontra.hu

 

Megjegyzések