Závecz: A Fidesz a legnépszerűbb párt a fiatalok körében

Hatalmas pofon érkezett. Gyurcsányék a hajukat tépik!

Kijött a Závecz Research Intézet (ZRI) szeptemberi felmérése.  

A felmérés megmutatja, hogy az elmúlt egy hónapban alig változtak a pártok támogatottsági adatai.

A kutatás szerint a Fidesznek

március és augusztus között 31-ről 36 százalékra nőtt a tábora,

és jelenleg is 34 százalékra teszik, így továbbra is a legnagyobb támogatottsággal bíró magyar párt.

Az ellenzékiek közül a DK a legerősebb, 10 százalékos a támogatottsága. A Momentum 7, a Jobbik 6 százalékon áll, majd 5 százalékkal következik az MSZP. A Párbeszéd, az LMP és a Mi Hazánk 2-2 százalékos, a Kétfarkú Kutya Párt 1 százalékos. A párt nélküliek aránya 28-ról 30 százalékra emelkedett.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 50 százalékos, a DK eddigi legjobb eredményével 18 százalékos.

 


A Momentum 10 százalékos támogatói körrel rendelkezik az aktív szavazók körében, a Jobbik 9, az MSZP 6 százalékon áll. Ebben a hónapban az elkötelezett szavazók körében is azonos a Mi Hazánk, az LMP és a Párbeszéd támogatottsága – ők 2-2 százalékot érnek el.

A kutatás szerint a Fidesz, illetve az ellenzéki együttműködésben részt vevő hat párt összesített támogatottsága nagyon közel áll egymáshoz:

a választókorú teljes népesség körében 34-32-re, a biztos pártválasztók között 50-47-re vezet a kormánypárt.

Mint írják:

A Fidesz előnye, hogy szavazótábora régóta stabil nagyságában és többé-kevésbé összetételében is. Ebben a parlamenti ciklusban a kormánypárt legalacsonyabb támogatottsága 31 százalék volt, a legmagasabb 36 százalék, az átlagos pedig 33 százalék.”

 

A felmérés azt is megmutatja, hogy

továbbra is a kormánypárt a legnépszerűbb a fiatalok körében,

ugyanis a Závecz a 30 év alattiak korcsoportjában 21 százalékot mért a Fidesznek, míg a második helyen a Momentum áll 13 százalékkal.

www.888.hu

 

 


Megjegyzések

  1. Sikeres esztendőket, jó munkát és kitartást kívánok a FIATALOKNAK, de nemcsak!!!!!!!!Istenem segítsd a következő generációt, hogy igazi helyüket megtalálják életükben, mindennapjaikban.

    VálaszTörlés

  2. Szerintem a Fideszt támogatók csoportjában a magasabb képesítésű és nagy tudású emberek vannak. Sajnos, ezt nem lehet pozitív értelemben nyomatékként mérni. Abban reménykedem, h. a kiművelt ember- fők (Széchenyi /?/ meggyőző hatással lesznek a józan gondolkodású polgárokra, mert Orbán Viktor józan és hazát szerető, védő politikus és Őt támogatja a minden értelmes ember. Én is-(legalább is értelmesnek vélem magam)Érteni és megérteni KELL AZ Ő POLITIKÁJÁT,és ezt nem könnyű megvédeni, megtartani. A lényege -szerintem - h.:
    megmaradjunk NEMZETNEK !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddg még bármit tett Orbán Viktor előbb-utóbb a többiek is követték.(lásd az oltóanyagokat)

      Törlés
  3. Ha a sorosenzus Brüsszeli csicska ( merjünk kicsik azaz brüsszeli seggnyalók lenni ) hazaáruló Szemlőhegyi eszement juncker isiászos kollaboráns komcsi-náci ellenzéki csürhe kerülne hatalomra Magyarország népe RAB IGÁRA ÍTÉLTETETT !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése