Emberek! Megszületett az évszázad vicce - És a szocik nem tréfálnak...

Nem zárkózik el a miniszterelnöki pozíciótól Kunhalmi Ágnes!

Az MSZP társelnöke szerint nincsen még egy párt a magyar politikában, amely annyiszor kért elnézést, mint ők.

Interjút adott az Ezalényeg.hu-nak Kunhalmi Ágnes – szemlézi az ATV online portálja. Az MSZP társelnöke beszélt többek közt a miniszterelnökségről és a Fidesz „három bűnéről” is. Az interjú elején az MSZP népszerűségvesztéséről érdeklődött az interjúztató, mellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy sok oka van ennek a szerencsétlen helyzetnek, többek közt a 2008-9-es világválság, a megoldatlan pártproblémák és az elaprózódás is. „Biztosan csináltunk egy-két gyengébb kampányt is. Ezzel együtt nincs még egy párt, amely annyit kért elnézést, mint mi. Ezt a hagyományt nem szeretném folytatni” – jelentette ki Kunhalmi.


 

A vezető szocialista politikus hozzátette, „ami fontos, hogy miközben értékeink nem változtak: mindig az emberi esélyek köré szervezett kormányzás mellett álltunk. Az MSZP pedig a változás pártja, így nem kérdés számomra, hogy a megváltozott körülmények között is világos, tisztességes és fenntartható utat tudunk elindítani 2022-ben egy új kormánnyal.” Ezt követően kapta Kunhalmi azt a kérdést kérdezőjétől, hogy elvállalná-e a miniszterelnöki pozíciót, mellyel kapcsolatban a politikus azt mondta, nem zárkózhat el semmilyen kihívástól. Mindemellett Kunhalmi kikötötte, hogy a probléma ott kezdődik, hogy kevés nő dolgozik a politikában és a gazdasági élet felsővezetői pozícióiban.

Arra a kérdésre, mely szerint mi a mai magyar társadalom legégetőbb problémája, Kunhalmi úgy válaszolt, hogy a létbizonytalanság. A politikus szerint a nyomasztó gazdasági létkör eredményezte azt, hogy rengetegen inkább külföldön próbáltak szerencsét az elmúlt 10 évben. A kérdező ezt követően arra kérte Kunhalmi Ágnest, nevezze meg a Fidesz-kormányok „három legfőbb bűnét” az elmúlt 10 év során. „A legnagyobb talán a cinizimus kormánytechnikává emelése” – válaszolt a kérdésre az MSZP társelnöke. Kunhalmi Ágnes szerint a Fidesz úgy döntött, hogy „Magyarország modernizációja helyett pusztán védelmet ígér. Ily módon lemondott arról, hogy a változó világ bizonytalanságát támogatással, eszközökkel és új tudással mérsékelje.” További bűnnek említette a szocialista politikus a magyar oktatás leépítését és a demokrácia ethoszának rombolását, a váltógazdaság kiiktatását is.

Fotó: MTI/ Mónus Márton  

Kunhalmi Ágnes nem zárkózik el attól, hogy egyszer miniszterelnök legyen

www.mandiner.hu

 

 

Megjegyzések

  1. Egy butik vezetését sem bíznám rá! :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem maradjon a konyhában a fakanál mellet,az való neki. Nem ellenzem a nők politikában való részvételét,de már mindenki tudja,hogy mennyit ér.

    VálaszTörlés
  3. Ha vannak kérdések egy társadalomban, választ kell keresni. Nem drogozom. Már nem cigarettázom. Mérsékelten talán, éjszaka lenyelek egy magyar felest' Mégis, néha rossz álmok után ébredek. Hol is vagyok ? Mi az, ami mennyi ? Szakmai életemet, a bme-után, (politikailag kissé perturbáltan) teljesítettem. Számomra talán, rosszkor jött a rendszer-színeváltozás... Csak ezért, pláne nem értem : Anno' meghitt dolog volt a moszkvai kinevezéseket reggelente a magyar Rádióból, tudomásul venni. Sok éve vannak pártok, lehetnek koalíciók, a győztesek kormányoznak. De nem értem, az európában tért nyerő liberális (már) többséget : Attól liberálisok, hogy másnak nem lehet szabad /más/ gondolkodásúnak lenni ? Csak nekik ? A Magyarországon (ld. fentebb) e szabadelvűséget /kizárólag persze a regnáló kormánnyal szembe/ hirdető momentum pártocska lejáratta magát. De az eu-mandátum sok kár-okozásra elég hátteret biztosít. Többet, mint KGBéla magyarnak nem ártó ügye esetén. Talán vannak eszközei a NAV, a Szolgálatok, stb. területén illetékeseknek : Meddig adhatják a lapot' büntetlenül a magyar női eu-trió tagjai ?

    VálaszTörlés
  4. ez a cincogo szociàlistàk senkilye, màr minden akat lenni , mint pl: "szinésznô-iro-kôltô-dublôr-és még minden màs", remélhetôleg egy recepcios egy hotelben , esetleg pensioban talàn elfogadhato !

    VálaszTörlés
  5. Abban a szisztémában, amiben ők képzelegnek (nem gondolkodnak, mert arra nem képesek) abban tényleg tök mindegy ki a m.e.
    A gazdáik pont ilyenre vágynak, ahol háttérben úgy turmixolnak, rabolják ki az Országot, ahogyan akarják, ez a hülye nimand eljátsza a kormányzás színjátékát, majd elviszi a balhét.
    Ez történt Megyó P. és Gy.F. idejében is

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése