A nagy leleplezés: Gyurcsány miniszterelnök akar lenni

Nem kell a kamu duma - tiszta világos a helyzet!

Megválasztottak, számonkérhetők, ellenőrizhetők. Így fogunk kormányozni.

„A néppel együtt kell kormányozni. Mint jelent ez? Leginkább azt, hogy az embereknek érteni kell, hogy mit és miért csinálunk. A lehetséges döntésekről először beszélni kell, érvelni, bemutatni a lehetőségeket és meg kell hallgatni őket.

Nem lehet mindig népszerű döntéseket hozni. A haza több, mint egyes emberek érdeke, ízlése. Van, amikor nehéz döntést kell hozni. De ezeket sem utólag kell megmagyarázni, hanem idejében el kell mondani, hogy miért gondoljuk, hogy az a legjobb döntés.


 

Ritka kivételtől eltekintve nem lehetnek titkos kormányzati anyagok. Minden fontos ügyet előzetesen meg kell beszélni a civil és szakmai szervezetekkel. Kompromisszumra kell törekedni, amikor csak lehet. Nem kell megrázó népnevelés, nincs helye reformdühnek, nem szabad fentről lefelé beszélni.

Egyek vagyunk a néppel. Egyek, akiket egy időre arra választottak, hogy intézzük közös ügyeinket. De nem kiválasztottak, hanem megválasztottak vagyunk. Megválasztottak, számonkérhetők, ellenőrizhetők. Így fogunk kormányozni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el. 

 

 

Megjegyzések

  1. Őszödi beszéd , HAZUDTUNK REGGEL ,ÉJJEL ,ESTE és mindig !

    VálaszTörlés
  2. Szörnyűűű... És még szörnyűbb, hogy ezt a hazug, értelmetlen, sefüle-sefarka, panelszöveget sokan beveszik. Mintha kitörölték volna az agyukból, hogy ezek még akkor is hazudnak, amikor kérdeznek. Ráadásul semmihez sem értenek, csak költekeznek és amikor már szinte teljesen kiszipolyozták az országot, akkor sunyin félrehúzódnak, a jobboldal kijavítja a hibáijat és amikir már sok-sok pénzt gyűjtött a jobboldal, akkor ocsmány hazugságokkal megint elkezdenek nyomulni. És az emberek egy része megint hisz nekik. Csak tudnám mi a bajuk most, miért akarnak egy sokkal-sokkal rosszabb kormányt...?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése