Íme a Gucci új férfikollekciója

Csak ámulunk és bámulunk!
Az egyik legnagyobb olasz divatmárka közzétette 2020-as kollekcióját. A Gucci szerint ez "Fall Winter 2020 Men’s Collection" vagyis férfi divat.
Van azonban egy nagyon komoly bökkenő: a képeket és a mellékelt videót elnézve ez a kollekció minden csak nem férfias. Úgy is fogalmazhatnánk: "nagyon szép, csak a torka véres".

A Vogue nevű magazinban megjelent és a kollekciót elemző cikk szerint "a férfiak világa nagyon sokszínű és tele van különféle elemekkel, például a nőies világgal", íly módon a kollekció talán épp ezért "a férfiasság tulajdonságainak felülvizsgálatára és átgondolására helyezte a hangsúlyt."
Hát mit mondjunk, sikerült!
A divatdiktátorok már nem először kreálnak efféle hibridet, de ennyire nyíltan talán még sosem hangsúlyozták a férfiakban szerintük rejlő, állítólagos nőt, nőiességet.
Megfelelési kényszer, tudatos provokáció, vagy csak egyszerű polgárpukkasztás? A kérdés egyelőre kérdés marad.
A képek megtekintését viszont csak erős idegzetű olvasóink számára ajánljuk, arra azonban már nem mernénk nagyobb tétben fogadni, hogy férfiak egymást taposva tolonganának majd az üzletek előtt, hogy mielőbb megvásárolhassák maguknak a Gucci kollekciójának darabjait.
Hacsak nem a cirkuszban, vagy a kabaréban akarnak benne fellépni.
Winkler József

Megjegyzések