Harcra szólítja fel a romákat Soros György fia

Ez elképesztő!
Egyik küldetésem, hogy segítsem a romákat – erről beszél Soros György, egy, az internetre néhány nappal ezelőtt feltöltött videóban. A milliárdos fia – ugyanebben a kisfilmben – arra szólítja fel a romákat, hogy harcoljanak a saját jogaikért. Az időzítés azért lehet feltűnő, mert éppen vitában áll a magyar kormány az egyik Soros György által támogatott alapítvánnyal a gyöngyöspatai cigány családoknak megítélt kártérítés miatt – hangzott el az M1 Híradójában.


A romák szenvedik el a legtöbb diszkriminációt, ők a legelnyomottabb kisebbség Európában. Küldetésem részévé tettem, hogy segítsem őket” – erről beszél Soros György egy videóban. A milliárdos által támogatott Nyílt Társadalom Alapítvány négyperces kisfilmet töltött fel az internetre. Ebben Soros György mellett a szervezet több vezető tisztségviselője is megszólal.
Arról beszélnek, hogy a romák helyzetének, életének javítása az egyik küldetésük, és ezért mindent megtesznek.
Sajtóhírek szerint nem véletlen a videó megjelenésének időzítése. Az Origo arról ír, hogy most a gyöngyöspatai ügyet felhasználva próbálja meg befolyásolni a magyar belpolitikát Soros György.
A gyöngyöspatai roma családok ügye azután kapott visszhangot, hogy a bíróság 60 roma családnak 100 millió forintos kártérítést ítélt meg, amiért 2004 és 2010 között elkülönítve oktatták a roma és a nem roma gyerekeket a helyi iskolában.
A döntést a Kúria is jóváhagyta, így a kifizetés január közepén esedékessé vált. Csakhogy a kormány szerint igazságtalan lenne, és feszültséget keltene a közösségben, ha a roma családok egy része munka nélkül jutna milliókhoz, az önkormányzatot pedig csődbe vinné a kifizetés. Ezért azt ajánlották fel az érintett roma fiataloknak, hogy pénz helyett oktatást kapnának. A romák ezt elutasították.
A gyöngyöspatai ügyben korábban is felmerült már a Soros György által támogatott civil szervezetek neve. Kiderült például, hogy az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány kereste meg a gyöngyöspatai romákat, és bírta rá őket, hogy pereljenek. A szolgáltatás pedig a roma családoknak egyetlen fillérjükbe sem került.
Most van az az idő, amikor a romák elérhetik, hogy felhasználva politikai és polgári mozgásterüket, harcoljanak saját jogaikért és befolyásukért az európai társadalomban” – mondta a milliárdos spekuláns fia, Alex Soros beszél a Nyílt Társadalom Alapítvány videójában, amely szervezetnek egyébként elnökhelyettese.
Megszólal az Alapítvány roma kezdeményezések irodájának egyik tanácstagja is, Simon Woolley, aki úgy fogalmaz: sokféle tevékenység valósul meg náluk, az oktatás, a részvétel és a képviseletet. És ha ez a három mozgatóerő együtt van jelen, akkor az lehetőséget ad a mozgósításra és a befolyásra.
www.hirado.hu

Megjegyzések

  1. Szeretném, ha pár, Soros alapítványbeli pedagógus elmenne Gyöngyöspatára és tanítaná ezeket a gyerekeket. Alexander is nyugodtan jöhet, hogy személyes kontaktusba kerüljön ezekkel a hátrányos helyzetű cigányokkal. Persze nem pár órára, hanem hetekre, hónapokra. Mert lakva ismeri meg az ember a másikat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van. Tenni kell nem mesélni. Mielőbb menjenek el a szegény falvakba ahol lehetne ételt osztani, tanítani, munkahelyeket létrehozni.Csak így lehet hasznos dolgozókat nevelni. Ugyanolyan állampolgárai országunknak mint bárki. Nem harcolni hanem dolgozni kell.Ezt ajánlanám szíves figyelmébe Soros Alexander úrnak.

      Törlés
    2. Csak süket duma tőle. Kihasználják őket is,mint az apja annak idején .KÉSŐBB AZ ISMERT MÓDON ELTESZIK ŐKET LÁB ALÓL.

      Törlés
  2. MI a k..vaanyja köze van Magyarországhoz? Szemét geci buzeráns!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A milliárdos spekuláns apuka kis idióta fia, mit tud ez Európáról, a magyarokról, a szabadkőműves trianoni összeesküvés áldozataként, határon kívül rekedtekről, nem beszélve a cigányokról? semmit! Kuss, hátra arc, vissza Manhattanbe, a lábad se tedd be ide, ne feledd el, itt senki se vár! Apádat is nehezen viseljük, de te a selejt bosszúja vagy!

      Törlés
  3. ENNEK AZ AZ ABORTUSZ MARADÉKNAK SEMMI SEM DRÁGA,DE AZ,HOGY IDE JÖJJÖN,ÉS ÉLJEN VELÜK EGYÜTT AHOZ NEM FÜLIK A FOGA.TALÁLNA MAGÁNAK EGY NAGY DÁKOJU ROMA GYEREKET AKIT SZOPHATNA REGGELTŐL ESTIG

    VálaszTörlés
  4. Balfasz zsidó!Szobd le a cigány pereputtyod!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Ennek az embernek fogalma sincs arról, hogy miről beszél ! Nagy tragédia,hogy ilyen félművelt balf@szok próbálják befolyásolni az embereket a vagyonukkal, bár gyanakszom, hogy amit most csinál az csak a megfelelni akarás az örökségéért,és ha az a vén trotty meghal akkor ez zsebre vágja a lóvét és eltűnik a meleg süllyesztőbe.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugy legyen tünjön is el jó mélyre a süllyesztőbe soha ne halljunk felőle.

      Törlés
  6. Én úgy érzem, nem én vagyok rasszista, hanem a Romák. Régen se fogadták el a "Parasztokat". Gazda állatnak tartottak. Akkor? Mi változott? Semmi...Mielőtt! Én köztük nőttem fel, nem hallottam dolgokat...

    VálaszTörlés
  7. Te kis buta ifju Soros. Te es a tobbiek miert hivjatok a Cigányokat Romaknak? Legalább tudod-e kisfiam kik neveztek el a cigányokat Romaknak? Miert szegyen a Cigany nemzeti elnevezes? Eppen olyan nemzeti elnevezes mint Zsido, Magyar vagy Cseh, eppen Szlovak nemzeti elnevezes. Faji kutatásaim ra utalnak arra hogy sok-sok evvel ezelott az Indiai Bihar allambol vandoroltak szerete Europaban. Ha nem hiszitek tegyeted DNA tesztet a Ciganyok es az Indiai Bihar állam lakosaga kozott.
    Szóval amikor a Romaniai Kommunista kormány kezdte megengedni a romaniai ciganyok kiutazasat akkor tortent hogy az útlevélben csupa Roma nevet írtak be azért hogy ne legyenek azonosítva a Romaniai nemzettel.
    Egyetértek azzal hogy a ciganyok s nem romak elvoltak mindig nyomva s kizárták oket a tarsadalmakbol európa szerte minden orszagban. Ezert ok értelmiségileg lemaradtak az oktatasbol mind minden mas nemzetisegu szegeny nemzeti lakosag. Nem nevezek meg nemzeteket kozotuk a Karpat medencei lakosag is ugyanúgy el volt nyomva tanulas, iskolasztatasokbol mind minden eurolai nemzetiseguek. Kik jarhattak iskolaban a gazdagok meg néha a kozeposztaly gyermekeik akik megtudtak fizetni a költségeket. Hat menyi időre is menjünk vissza Otven ev, száz év vagy valamivel tobb. Ha bejárjatok európa szerte az eldugott kicsi telepuleseket de varosokban is megtalálhatóak irastudatlanok fiatalabb vagy idosebb korosztaljai zomeget. Sokan azt hiszik Karpatmedenceben hogy nincs irastudatlan nem csak ciganyok de mas nemzetiseguek kozott is. Csak azt ajanlom azoknak hogy hogy vegyek hatukra a putyont / batyut es jarjak be karpat medencei hegyeit, völgyeit es beszélgessenek el az ottani lakosagokkal.
    Végül is kedves ifju magyarul beszelo zsido gyermek nem gondolod hogy te es édesapád tobbet ártatok a zsido nemzetnek mint barki másnak.? Ti az Isten valasztott nemzethez tartoztok s annak megszuletett zsido gyermekéhez akit Jézusnak neveztek el mi minden napi imáinkban megemlítünk es ohozza es az o szentseges Edesanyahoz Mariahoz fohaszkodunk segitsegert imáinkban. Csak gondolkozzatok el, Te es Edesapad, milyen viselkedéssel tartosztok a Zsido nemzetnek es annak a nemzetnek ahol dus gazdagon elitek le ezt a tyúkszaros eletetieket. Mondhatom; Allahu Akbar soha sem felejt.

    VálaszTörlés
  8. Amelyik cigány a kormány ellen tüntet, attól meg kell vonni minden TÁMOGATÁST!!!!

    VálaszTörlés
  9. A vén buzi után , itt van a kisköcsög .

    VálaszTörlés
  10. Nem a cigányok sorsa érdekli őket, hanem Magyarország tönkretétele.

    VálaszTörlés
  11. kôlyôk ! van é néked anyukàd ? akkor keserítsed az ô nunàjàt és ne màsnak az életét! , nincs még hàboru !

    VálaszTörlés
  12. Azonkívül, hogy a fentiekkel egyet értek, cigány nyelven a cigány ROM. A cigány elnevezés nekik már nem smakkol, hisz' viselkedésük és életvitelük miatt már negatívum. A becsület nagy részüknél már el lett játszva.

    VálaszTörlés
  13. Izrael siratófal mellől szónokolj , már ha Izrael területére mersz lépni transz gender köcsög !!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése