Gigabírságot kapott a BKV Karácsony Gergely miatt

Ez már több a soknál!
A Közbeszerzési Döntőbizottság 115 millió forintra büntette a BKV-t a főpolgármester egyik előterjesztése miatt.
A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette azt a fővárosi közbeszerzést, amiben a budapesti közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklám célú hasznosítását tervezték. Mindezek mellett 115 milliós bírságot is kiszabott a Közbeszerzési Döntőbizottság a közlekedési vállalatra.
A Döntőbizottság megállapítja, hogy az ajánlatkérők megsértették a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 126. § (5) bekezdésére tekintettel a Kbt. 75. § (2) bekezdés a) pontját. A Döntőbizottság megsemmisíti a tárgyi koncessziós beszerzési eljárásban 2019. november 7-én az ajánlattevők részére megküldött összegezést és az ajánlatkérőkkel szemben egyetemlegesen 115.000.000.-Ft, azaz száztizenötmillió forint bírságot szab ki.” – olvasható a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatában.
A budapesti közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklám célú hasznosításával kapcsolatos javaslatot Karácsony Gergely terjesztette elő a tavaly november 5-i Fővárosi Közgyűlési ülésen.

Megjegyzések

  1. Válaszok
    1. Igen, és mi nem hisszük azt a hülyeséget hogy ez Karácsony miatt van! Ez Karácsony lejáratása miatt van!

      Törlés
  2. Ugyan azt teszi mit Zuglóban , ez a politikai prosti K G , kinek kezében az arany is sz@rá válik !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése