Felrobbant az internet

J. K. Rowling kiállt egy nemváltást tagadó kutató mellett.

A világhírű írónő Maya Forstater mellett állt ki, aki azt hangoztatta, hogy az emberek nem változtathatják meg a biológiai nemüket.
A történet ott kezdődött, hogy Maya Forstatert elbocsátották kutatói állásából – a Globális Fejlesztési Központból (Centre for Global Development) –, mert azt hangoztatta, hogy az emberek nem változtathatják meg a biológiai nemüket – írja a comicbook.com. Ezek után a világhírű írónő, a Harry Potter-könyvek szerzője Twitter-oldalán osztotta meg a véleményét az ügyről.

Rowling azt írta:
Öltözz, ahogy szeretnél.
Hívd magad annak aminek szeretnéd.
Aludj azzal a beleegyező felnőttel akivel szeretnél.
Éld a számodra legjobb életet békében és biztonságban.
De elbocsájtani egy nőt a munkahelyéről, azért mert azt állítja, hogy a nem lehet nemet váltani?

Röviddel a tweet kikerülése után rengeteg reakció érkezett az üzenetre. Sok korábbi Harry Potter-rajongót felháborított az írónő kijelentése: azzal vádolták Rowlingot, hogy transzfób. Többen úgy vélték, hogy Rowling tweetje nyíltan támadja az LMBTQI+ közössége. Volt aki a Piton professzortól – a Harry Potter könyvek egyik főhőse – kölcsönözött név alatt azt írta, hogy Rowlingnak abba kéne hagyni a tweetelést.
Harry Potter Fans Sound Off Following JK Rowling's Controversial Tweet
www.mandiner.hu 

Megjegyzések

  1. Ez már lassan nem más mint buzgeráj járvány , mit ebben a formában kikel irtani mint a pestist !

    VálaszTörlés
  2. Rowling finoman fogalmazott! A Centre for Global Development egy agytröszt, és az írja magáról, hogy szigorúan bizonyítékokon alapuló kutatást végez (nem biológiait). Úgy látszik azonban, hogy valamit jobban tudnak még a szakmájukat kiválóan ismerő orvoskutatóknál is, ha feltételezik, hogy a nemváltás lehetséges. Talán cáfolni tudják az evolúció azon hipotézisét, hogy a majomtól származnak az emberek, vagy két ágra szakadt, és egy része az emberiségnek a csigákkal van genetikai rokonságban, ők tudnak nemet váltani! Őrület, hogy értelmesnek látszó emberek mekkora marhák tudnak lenni, ha azt jól megfizetik azok a magánszemélyek, akik adományából ez cég prímán éldegél. Ezek tényleg "puhatestűek"!

    VálaszTörlés
  3. Kérem,oly mértékben elhatalmasodott az emberiség körében,a melegedés,hogy az már tovább nem fokozható-itt kell most lépni az illetékeseknek,és rávenni arra az embereket,hogy igen is vegyék tudomásul, hogy az Úr azért teremtette a főldre az embert,hogy férfi,és nő egyesülésével szaporodjon és életet teremsen a különbözö embertipusok között! Ennek pedig legtermészetesebb vonása a CSALÁD,ÉS ABBAN A FÉRFI,A NÖ,ÉS A GYERMEKEK KÖZÖSSÉGE! Más nem is lehetséges,mert aki ezt megszegi az bűnös!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése