Lelépett a történelemre fütyülő történész

Emlékeznek rá? Nem… 
Felháborító!
Naná, hogy nem, hiszen nincs mögötte igazán nagy, a széles közvélemény számára is értékelhető eredmény. Csak egy dolog ugorgat be róla: 2016. október 23-án valaki fejbeverte. Ungváry Krisztián most ismét hír lett.

Pedig igazából senkit sem érdekel…
Ez a senkiházi, zavarkeltő hobbista arról lett híres, hogy kapott egy maflást, mert valakinek nem tetszett a viselkedése az október 23-i ünnepségen – lássuk be, különösen egy önmagát történésznek tartónak, valóban nem illik sípolni, miközben az ország a hősökre emlékezik, de talán pofán sem kell verni senkit ezért, mert az nem valami demokratikus.
A tény ettől még tény: a sípolás és a pofánverés is megtörtént. Ettől aztán Ungváry bekerült a hírekbe és kiderült róla, hogy lokálisan világhírű történész és persze az is, hogy nem nagyon bírja, hogy felpofozzák. Aztán hála istennek, szűk három éven keresztül nem hallottunk róla semmit, vagyis a súlyának megfelelő helyet kapta a sajtóban.
És most előkerült.
Először is nyilatkozott – vagy inkább fröcsögött – egy sort a 24.hu-nak. Történésznek álcázva magát szídta a kormányt és Orbán Viktort. A Veritas Intézet munkatársaként beszélt, például arról, hogy a Fidesz, amúgy szerinte elítélendő emlékezetpolitikája szerint
mi, magyarok a történelem során folyamatosan áldozatok voltunk, mindig más követte el a bűnöket, s mindig rajtunk csattant az ostor. Ez az üzenete a Szabadság téri világháborús emlékműnek épp úgy, mint az Alkotmány utcában most épülő Trianon-emlékműnek. Az áldozati séma népszerű ugyan, de ebből nem lehet megérteni a történelmet.
A betyárját neki… 
Tudom, hogy sajnálatos módon vannak kettes érdemjegyre diplomázott orvosok is, de azt nem sejtettem, hogy ilyen tudású akad a történészek között is. Mert ugye például Mohácsnál akkorát nyertünk, mint a huzat, de a Don-kanyarban is szanaszét lőttünk minden arra járó ellenséges katonát és 56-ban is úgy elkergettük a szovjeteket, hogy a lánctalpuk nem érte a földet. 
Szóval volt ez az interjú, ami egészen felháborító lett és aztán másnak jött az újabb hír Ungváryval kapcsolatban. Távozott a Veritastól. 
Na, most mi lesz velünk?
Semmi. Vegye már észre valaki: a Fidesz-KDNP pártszövetség azért is kapott 2/3-os felhatalmazást, hogy az ilyen magyarellenes szakbarbárok eltűnjenek a közéletből. 
Ungváry lelépett. Majd valamelyik ballib kutatócég ad neki állást. Jó munkát! 
Kecskés István - https://ezatuti.blogstar.hu


Megjegyzések

Megjegyzés küldése