Káoszba fullad az ellenzéki összefogósdi

Ebből csúnya zakó lesz...
Az ellenzéki szavazók nem adhatók össze mechanikusan az önkormányzati választáson – állítják a szakértők.
Az ellenzéki térfélen káosz és széthúzás van, nem összefogás. Erről beszélt az őszi önkormányzati választás kapcsán Palóc André, a Századvég és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet munkatársa az M1-en.

Deák Dániel szerint különböző identitású, ellenérdekelt pártok próbálnak összefogni az ellenzéki oldalon, és jelöltjeik is karakteresek, ezért lehet, hogy egy közös jelöltre a többi ellenzéki párt szavazója nem fog voksolni, inkább távol marad a szavazástól – idézi az MTI. „Lábon lövik magukat a pártok” az összefogással, például az MSZP többször beállt a DK mögé, így szavazóinak egy része már átvándorolt a Gyurcsány-párthoz. A kerületek kiosztása is egyfajta erősorrendet, a rivalizálás aktuális állását jelöli – fűzte hozzá.
Mindeközben Tarlós István támogatottsága nagyon magas, a Fidesz szavazótáborán túl is meg tud szólítani bizonytalan szavazókat, ugyanakkor Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje csupán a balliberális táborra támaszkodhat. Tarlós István mögött egységes politikai közösség van, Karácsony Gergely mögött egy széttöredezett, civakodó tábor – magyarázta Deák Dániel.
Palóc André arra mutatott rá, hogy az ellenzéki szavazók nem adhatók össze mechanikusan, a pártjaik között nagy különbségek vannak, könnyen lehet, hogy az összefogás nyomán sok ellenzéki szavazó inkább otthon marad. Karácsony Gergely még Zuglót sem tudta megfelelően irányítani, és miközben tavaly még miniszterelnök-jelölt volt, egy év múlva már főpolgármester-jelölt. Tarlós István ugyanakkor 9 éve vezeti a várost, a megítélése pedig magasan az ellenzéki szereplők felett van, a megkérdezettek több mint fele szerint Budapest jó irányba halad a jelenlegi főpolgármesterrel – hangoztatta a Századvég munkatársa.
Pintér M. Lajos - https://aktualis.blogstar.hu

Megjegyzések