A román közlekedési miniszter döbbenetes kálváriája

Visszanyalt a fagyi!
 Románia messze földön híres az autópályáiról. Persze csak a népmesékben. Merthogy a románok kis túlzással csak külföldi filmeken látnak sztrádát, nekik a Cobra11 nem akció-krimi, hanem egyenesen science-fiction.

Viszont a közlekedési miniszterük, Răzvan Cuc egy igazi, vígjátékokba illő idióta, aki néha igyekszik drámai tehetségét is megvillantani. Tudniillik a román autópályák azért nem épülnek, mert a kivitelezők nem csinálnak semmit, ő pedig ártatlan, mint a ma született bárány. Legutóbb a kamerák kereszttüzében tépett szét egy szerződést, ami igazán kemény húzás. Lett volna, ha másfél héttel korábban már nem lett volna bejelentve a szerződés felmondása.
De keleti szomszédunknál nem csupán autópálya ügyben döcögnek a dolgok, hanem a sima főutak sem akarnak úgy korszerűsödni, ahogyan Cuc koma szeretné. Nem is olyan régen kisétált a Brassót Pitești-tel összekötő DN 73-as főútra, amelyet 2014 óta korszerűsítenek. Ebben a tempóban mire végeznek, újra kezdhetik az elejéről. Tekintve, hogy még messze a munka vége. De az igazi vérlázító dolog, hogy a látogatás során azt tapasztalta a miniszter úr, hogy a betervezett 190 darab munkás és 71 darab munkagép helyett csupán 20 darab munkás és 11 munkagép lézengett a helyszínen. Pedig előre bejelentette, hogy odalátogat. Mi volt erre a reakció? Cuc a miniszterelnök asszony, más miniszterek és a közutakért felelős társaság (CNAIR) szeme láttára tépte el a DN 73-as korszerűsítésére vonatkozó szerződést. (1:40-től érdemes nézni)
VIDEÓ!
Ezek után a negatív megnyilatkozások után kurta-furcsa módon állt bosszút az élet a drága közlekedési miniszteren. Közbeszólt a kozmikus karma, vagy visszanyalt a fagyi? Hétfőn Cuc úr elindult dolgozni és útközben autóbalesetet szenvedett. A Volkswagen Touareg márkájú terepjáró, amelyben Cuc miniszter úr üldögélt (sajnos nem ő vezetett) munkába menet, szabálytalanul előzött és belerobogott egy másik autóba. A baleset következében a két érintett gépkocsin kívül további négy autó rongálódott meg. Azok a fránya utak.
Aggódóknak elárulhatjuk, hogy a miniszter úr állapota nem súlyos, viszont a hátát és a bal kezét fájlalta, ezért ügyesen bement a Floreasca kórházba, kivizsgálás végett, ahol az orvosok úgy döntöttek, jobb lesz, ha huszonnégy órán át kórházban marad. Reméljük az agyát is megvizsgálják tüzetesebben, és akkor sokkal tovább maradhat.
https://ezatuti.blogstar.hu


Megjegyzések