Újabb felháborító gazemberség!

Losoncon egy holland beköltöző miatt korlátozzák a templomi harangszót
A néhány éve odaköltözött holland vállalkozó feljelentette a felvidéki Losonc katolikus plébániáját a helyi hatóságoknál. Szerinte a templomban túl sokszor, túl sokat és túl hangosan szól a harang és ez őt zavarja miközben a közeli kávézó teraszán a feketéjét kortyolgatja. A hatóság mérlegelt és neki adott igazat.

Elsőre Örkény egypercesnek tűnik az abszurd történet, csakhogy ez maga a rögvalóság 2019 júniusában. A holland férfi saját közösségi oldalán osztotta meg, hogy levelet írt a helyi hatóságnak, mert a zavarja a templomtorony "csengőhangja". Ebben a harangszó kapcsán úgy fogalmaz, "mindenkinek joga van hinni a tündérmesékben, de ezzel ne zavarjon másokat."
Losoncon a hatóság indokoltnak látta a holland vállalkozó kérését és kötelezte a plébániát, hogy ezután kevesebbszer, rövidebb ideig és halkabban harangozzon. Azon a Losoncon, amelynek első neve Lutetia Hungarorum volt. Azon a Losoncon, amely - erőd híján - a középkorban sokat szenvedett a muszlim törökök betöréseitől. És azon a Losoncon, amely a 17. században rövid ideig a Szent Koronának is otthont adott.
A holland vállalkozó egykori gyarmatosító elődeinek legnagyobb mellényével érkezett néhány éve a mai Szlovákia területén fekvő Losoncra. Mint ilyennek, eszében sem volt beilleszkedni. Ingatlanügynökséget indított, ami a hazájához képest jóval alacsonyabb ingatlanárak miatt nyilván jó üzletnek bizonyult.
Mára a település rettegett kiskirálya lett. Mindenről véleménye van, senkit és semmit nem kímél, emiatt sokan félnek is tőle. És úgy tűnik, még a hatóság sem akar bajszot akasztani vele.
Normális esetben legyintettek volna rá és közölték volna vele, hogy húzzon vissza a szülőföldjére, ott jelentgesse fel a helyi muszlim közösséget, ha a müezzin naponta ötször hívja imára a híveit. Azt már nem. Ő inkább Losoncra költözött, hiszen ott még nincsenek migránsok.
Dehogy nincsenek, ő maga a migráns. Méghozzá a legrosszabb fajtából való, aki nem ismer se Istent, se hazát. Személyében a nyugati embernek az a liberális archetiposza tette be a lábát Losoncra, amely miatt ezerrel robog pusztulása felé a nyugati keresztény kultúra és civilizáció.
Egymaga megtestesít mindent, ami miatt Hollandia egyre több városában egyre elviselhetetlenebb az élet. Az önző, képmutató, önmagát felsőbbrendűnek tartó jómódú nyárspolgár, aki mindent és mindenkit magához mér és magához igazít. Aki liberális világnézetével a devianciáknak talapzatot épít, miközben a hagyományokat lábbal tiporja.
Számára a közösség nem érték, hanem elmaradott szociális csökevény, amely korlátja az egyéni kiteljesedésnek, az individuum kibontakozásának. Ő aztán nem alkalmazkodik senkihez, szabják a nadrágot a slicchez.
Ez a szomorú történet legyen egy fontos intő jel a számunkra. Ahogy az alapvetően átalakuló Nyugat-Európából az őslakosok egyre többen költöznek majd a kelet-európai országokba, könnyen lehet, hogy egyre többen érkeznek ilyen mentalitással.
Természetesen örömmel várjuk azokat, akik beilleszkedve választott közösségükbe, őrzik a kultúrájukat, de azt nem hagyjuk, hogy a sajátjuk után a mi országunkat is tönkretegyék azzal a gőgös, fennhéjázó, közösségromboló és nemzetrontó attitűddel, amit a losonci holland is képvisel. Aki jönni akar, ezt a szörnyű kórságot hagyja otthon, különben mehet vissza oda, ahonnan jött.
Molnár G. Tamás - https://prizma.blogstar.hu/

Megjegyzések