Karácsony Gergely ámokfutása

Meg kell állítani...
Zuglónak vissza kell fizetnie a támogatást!

Főpolgármester lenne, de úgy tűnik, hogy Karácsony Gergelynek egy kerület vezetése is komoly problémát jelent.
Zugló, amelyet jelenleg még Karácsony Gergely (Párbeszéd) vezet, kénytelen visszafizetni egy támogatást, mert a kerület nem arra kapta, amire költötte. A Hungaro Control Zrt. még 2017-ben adott támogatást Zuglónak egy játszótér fejlesztésésre, egészen pontosan eszközök beszerzésére. Nos a 3 millió forinttal csak a baj volt…
Először is a fejlesztés nem készült el határidőre. Tavaly március 31-ig kellett volna átadni a felújított játszóteret, s elvlieg az önkormányzat vállalta, hogy ha nem készül el, akkor május 31-ig visszafizeti a támogatást. Se felújítás, se pénz – a városháza március 21-én levélben kérte, hogy a határidőt december 31-ig tolják ki. Megtették.
És akkor jön az igazi csavar a történetben. Természetesen a játszótér fejlesztés nem történt meg, a pénzt a szerződésben vállaltak ellenére január 15-ig nem fizették vissza, ellenben április 4-én arról tájékoztatta az önkormányzat a támogatót, hogy a pénzt más célra használta fel, egészen pontosan a Pillangó park felújítására.
Mondhatnánk, hogy ehhez már pofa kell, de leginkább vastag bőr. Karácsony Gergely számára nem nagyon létezik más, mint a Pillangó park. A szemmel láthatatlan Párbeszéd főpolgármester-jelöltje nem kevés fát vágatott ki, hogy térköveket ültethessen a helyükre – érdekes csak akkor fáj neki a fák élete, ha arról beszél, hogy a Ligetben kivágtak egyet, de mondjuk akkor meg nem teszi hozzá, hogy mennyit ültetnek helyette – és a beruházás az eredetileg tervezett 200 millió helyett már 700 millió forintnál tart.
A Hungaro Cargo Zrt. mindenesetre visszakéri a pénzt és nem a 3 millió visszafizetése teszi tönkre a kerületet. Hanem, maga Karácsony Gergely.
(Hamarosan folytatjuk: következő témánk az lesz, hogy miként alakul a zuglói zöldterületek sorsa.)
Kecskés István - https://ezatuti.blogstar.hu/

Megjegyzések