Ellenzéki hülyeség a köbön

 "Nem elég hülyének lenni, annak is kell látszani!"
Miközben már az egész világsajtó és médiák, a Reuterstől, a CNN-en át, a BBC-ig a migránskaravánok közelgő indulásáról ír, és a karavánhoz csatlakozást megakadályozni igyekvő görög rendőrök és migránsok összecsapásairól tudósít, a hazai ellenzék még mindig azt mantrázza, hogy az egész dolog csak a Fidesz kitalációja.

Dogmatikus alapelveik tárháza így újabb irányadó szlogennel bővült, mely így hangzik: "Nem elég hülyének lenni, annak is kell látszani!" - És bizony ők szorgalmas hangyákként tesznek is ezért minden nap valamit.
Tóth Tamás írása alapján
(HÍREK: A bevándorlókaraván tagjai csütörtökön gyülekeztek Szalonikiben. Többször a görög rendőrökre támadtak, könnygázzal kellett megfékezni őket. Sérültjei is voltak az összecsapásoknak. Szó szerint véres jelenetek zajlottak, megrázó felvételek is készültek. Hiába hangoztatták itthon és külföldön többen az elmúlt napokban, hogy álhír a karavánról szóló információ, csütörtökön kiderült, hogy nem az. Napközben folyamatosan nőtt a migránsok száma a tábor mellett, ahol felsorakoztak a rohamrendőrök is. Egy környező táborból is csatlakoztak az illegális bevándorlókhoz, voltak, akik kifejezetten ezért mentek Szalonikibe. A migránsok azt mondták, el akarják érni a "kritikus tömeget", abban bíznak, hogy ebben az esetben nem tudják őket feltartóztatni. Az Európai Unióba indulnának. Azt mondták, nincs vesztenivalójuk, ha kell, áttörik a lezárt határokat. Délután rohamrendőrök sorakoztak fel a görögországi tábor egyik bejáratánál. Így akarták megakadályozni, hogy még több migráns jusson ki arra a mezőre, ahol a karavánhoz csatlakozók gyülekeztek. A migránsok a tisztáson sátrakat állítottak fel. A görög rohamrendőrök terepjárókkal és motorokkal érkeztek a helyszínre, később pedig az oda vezető utakat is lezárták. A bevándorlók ezt sem hagyták annyiban. Feszült volt a helyzet, többször összecsaptak a rohamrendőrökkel. A könnygáz és gumibozotás végül megtette hatását, és a migránsok visszavonultak a tábor tövében, a szántóföldön lévő sátraikhoz. Tűzgyújtással és erő gyűjtéssel készülnek az éjszakára és a pénteki napra, akkor akarnak elindulni az EU felé. Akár még a fizikai akadályoktól, mint valamilyen természeti képződmény, vagy egy kerítés, sem riadnak vissza. Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint, nincs olyan tömeg, amely feltartóztathatatlan, ezért is próbálják elvágni a görög rendőrök az utánpótlásvonalakat. A kérdés, hogy felvállalják-e azokat az eszközöket, amelyek egy hírcsatornán bemutatva nagy vihart kavarhatnának.)
Kulcsár Lajos - Facebook

Megjegyzések