Véresszájú magyargyűlölő vezeti a román liberálisok EP-listáját

Meddig tűrjük?
Brüsszelbe vágtatna a magyarfóbiás román médiaceleb, aki szerint az erdélyi magyarok autonómiatörekvése szegregációs célokat követ, Budapest nemzetpolitikája pedig Erdély elszakítását, Nagy-Magyarország visszaállítását kívánja elérni.

Románia ismét adott egy pofont a sz@rnak, egészen pontosan bevitt egy gyomrost az egyesült európai megbékélésnek és toleranciának. Szigorúan a kölcsönös megbecsülés és a kisebbségi jogok tiszteletben tartásának jegyében – ugye értik az iróniát – ugyanis az egyik legjelentősebb román párt – történetesen az ellenzék fő ereje – egy betegesen magyarellenes médiacelebet tűzött a zászlajára, hogy bevegye vele a kontinens parlamentjét.
„Baráti üzenet” Magyarországnak és Európának: a magyarellenesség miatt többször megbírságolt, halmozottan magyarfóbiás Rares Bogdan román televíziós műsorvezetőt jelölte listavezetőnek a román Nemzeti Liberális Párt (PNL) a május 26-i európai parlamenti választásokra.
A fő ellenzéki politikai erő bővített vezetőségi testülete csütörtökön határozott a listáról. Bogdan azért vállalta a jelöltséget, mert célja, hogy története során először a PNL végezzen első helyen a választásokon, azaz a legerősebb román párt legyen. Gyorsan be is lépett a pártba, mert még nem volt tag, de elmondta, hogy nem akar magának semmilyen pártfunkciót.
A kolozsvári származású médiasztárnak évek óta a Realitatea TV hírtelevízióban sugározzák fő műsoridőben minden este a Hatalmi játszmák című műsorát, amelyben gyakran kerül terítékre a magyarkérdés. A televíziós csatornát a román médiahatóság már többször megbírságolta és elmarasztalta amiatt, hogy gyűlöletkeltő, diszkriminatív kijelentések hangzottak el az adásban a magyarságra vagy a Romániai Magyar Demokrata Szövetségre (RMDSZ) nézve, és sérült a kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz való jog – írja az MTI.
Az Azonnali.hu emlékeztet:
Bogdan rengetegszer elmondta már, hogy az erdélyi vagy székelyföldi magyarok autonómiatörekvése szegregációs célokat követ, Budapest nemzetpolitikája pedig Erdély elszakítását, Nagy-Magyarország visszaállítását kívánja elérni.
Most is sikerült odaszúrnia egyet az RMDSZ-nek is, ugyanis elmondta, hogy a Szociáldemokrata Pártnak a Kelemen Hunor vezette RMDSZ-szel kötött megállapodása „veszélyt jelent Románia nemzeti egységére”.
A PNL amúgy 10 mandátum elnyerésére számít, ami 25 és 30 százalék közötti eredménynek felel meg.
https://15millio.blogstar.hu

Megjegyzések