Szájer megdöbbentő gondolatai

 Ezt olvassák el!

A „globalista utópizmus áfiumáról” tartott előadást Szájer József.
A globalizmus képviselői és a nemzetállamokban hívők feszülnek egymásnak Szájer József szerint. A Fidesz EP-képviselője „A globalista utópizmus áfiuma és az ellene való orvosság” címmel tartott előadást a Várkert Bazárban. 
Kecskés Csoma tudósítása
 
Az előadás előtt köszöntőjében Balog Zoltán „végvári vitéznek” nevezte Szájert, aki a „brüsszeli birodalmi központban” zajló hatalmi és szellemi harcban állja a sarat a szélsőséges globalista álláspontot képviselőkkel szemben.
Szájer előadásában először a címadásra tért ki. A Zrínyi művére való utalással célja, hogy párhuzamot vonjon a 17. századi töröktől fenyegetett magyarság és a 21. századi Magyarországot érő kihívások között. „Az európai keresztény kultúra megtörésére felsorakozó bandériumok akkor is, és ma is Magyarország és a nemzetállamok szuverenitására törnek” – hangsúlyozta.
Ma a politika klasszikus jobb-baloldali felállása egyre inkább elmosódik, és az új hatalmi felosztásban
a globalizmus képviselői és a nemzetállamokban hívők feszülnek egymásnak.
A 2015-ös „nagy európai népvándorlás” hozta meg a fordulatot, itt valósult meg a két erő összecsapása és rajzolódtak ki igazán a szemben álló felek. A harc tétje pedig nem kevesebb, mint maga az identitásunk.
Míg nyugaton az események következményeinek felismerése egy fokozatos folyamat, nálunk, közép-európaiaknál gyors és nagy hatást váltottak ki. Az állampolgárok politikában megrendült bizalmát itthon a határvédelemmel sikerült visszaszerezni. A globalisták azonban eltávolodtak a nép akaratától, és hamar eljuthatunk oda, hogy a nemzeti ellenállások letörése érdekében nekimennek a népen alapuló demokratikus berendezkedésnek – fejtette ki az Európai Parlament képviselője.
Magyarország és különösen a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor gyakran válik a „globalista utópizmus céltáblájává”. A cél, hogy elvegyék mások kedvét attól, hogy a magyarokat kövessék, és ez a törekvés nem teljesen sikertelen – jegyezte meg.
A globalista erők célja a határok és a nemzetek eltörlése. Jelenleg ők vezetik az Európai Uniót, azonban májusban ez változhat. „A szuverenista oldalon felsorakozó, többnyire konzervatív-jobboldali pártok, és más antiglobalista mozgalmak ugyanis nyerésre állnak Európában: Olaszországtól Ausztrián át Lengyelországig függetlenségpárti kormányzatok alakultak, és ez a folyamat világviszonylatban is egyre jelentősebb.”
Az áfium orvossága – Zrínyi szavaival élve az antidotum – nem más, mint a nemzeti erők együttműködésének a megszilárdítása, a családi, közösségi összetartozás megerősítése.
Ezzel menthető meg a keresztény, nyugati civilizáció és a sok szenvedés árán kiharcolt béke
– jelentette ki Szájer József. „Erős Európa csak erős nemzeteken alapulhat.
Az EP-választás tétje, hogy létre lehet-e hozni a „józan kiegyezést” a nemzeti kormányzatok és a brüsszeli központ között, vagy helyrehozhatatlanul birodalmi irányba mozdul-e el a kontinens – zárta gondolatait a politikus.
www.mandiner.hu

Megjegyzések

  1. Tökéletesen igaza van Szájer József úrnak,valóban hasonlít a mostani helyzet a törökdúláshoz,azzal a különbséggel,hogy más erők,más eszközökkel dolgoznak
    és Európa em megvédi magát,hanem önként és dalolva maga mászik bele a slamasztikába.
    galerzsebet13@gmail.com

    VálaszTörlés
  2. Nem értem Brüsszelnek miért jó, ha végig tapossák Európát, legyilkolják fiainkat, lányainkat? Tényleg azt hiszi a globalista hatalom, hogy ezek a "hódítók" majd itt beilleszkednek, tanulni, dolgozni, egyáltalán emberhez méltóan tudnak majd élni?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése