Álmagyar péteri siralom

Mint egy elhúzódó, kellemetlen és agresszív nyavalya, amit évekig kezelgetünk, de csak nem múlik el. Aztán amikor már tényleg azt hisszük, hogy megszabadultunk tőle, kiújul. Nagyjából így tudnám összefoglalni Juhász Péter politikai tevékenységét. Éreztem én tavaly ilyenkor, hogy az Együtt feloszlatása és antihősünk eltűnése a politikai életből valami olyan isteni kegyelem lenne, ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen.  


Juhász Péter legutóbb ősszel szeretett volna visszatérni egy utolsó utáni búcsúkoncerttel, vagyis egy ellenzéki tömegdemonstrációval. Ez az akciója persze a világon senkinek nem tűnt fel, amiből ő természetesen azt a következtetést vonta le, hogy még tovább kell szerepelnie.
Jövök már, jövök már kezdte pénteken saját közösségi oldalára feltöltött friss és ropogós videóját, az én fejemben pedig megszólalt valami vészjósló, horrorfilmekben használt effekt. Hasonló libabőr ugyanis évekkel ezelőtt a Rémálom az Elm utcában sorozat részei alatt fogott el.  
Heló! Szevasz! szólított meg aztán a kisfilm elején ez a drága ember, és az erős kezdés után nem is hagyott felocsúdni:  
“Gondoltam, hogy így most, hogy mondjam, nosztalgikus hangulatba kerültem, illetve van mit mondanom neked március 15-én. És ezért gondoltam, hogy most szólok hozzád pár szót. Ígérem, hogy nem hosszan és nem túl sokat, de hadd térjek ki egyből arra, amit itt írtam neked, hogy influenszer leszek.”
Az ötlet olyannyira remek, hogy már Vona Gábornak sem jött be. Igaz, Juhász Péterre talán egy fokkal jobban illik a porszívóügynök szerep. A kampányban legalábbis rendkívül hitelesen adta az összefogás ellen ható, Berni mosóport áruló szakértőt, vagy értekezett orvosi köpenyben a gerinctelenségről. Ebben mondjuk valóban szakértő.  
Ha létezik Gyurcsánynál elutasítottabb bukott politikus, akkor az csak Juhász Péter lehet. Márpedig létezik, a DK elnöke ugyanis Juhász Péterrel ellentétben legalább folyamatosan hozza nyugdíjasokból és a megboldogult Mónika show statisztáiból álló támogatóinak voksait, és a parlamentbe azért valahogy még így is sikerül bejutnia. Nem így Péterünk, aki amellett, hogy az Országházba világéletében csak látogatójeggyel mehetett, még azt a szerencsétlen pártcsökevényét sem tudta soha fenntartani. A tarhálás földi helytartója ő, aki az Együtt haláltusájának horizontján sem átallott magának is az emberektől pénzt kuncsorogni. Siratóasszonyokat megszégyenítő lamentálások közepette tudta a kamerába nyöszörögni, hogy “az ingemet a barátaimtól kaptam, a borotvám elfogyott. A lakbérem nincs kifizetve, a telefonszámlámat (sic!) lehet, hogy ma kikapcsolják…”
A három gyermeket becsülettel felnevelő erdélyi nagyszüleim, a magyar bérből és fizetésből élők, valamint mindazok nevében, akik tettek már vissza terméket a kassza előtt az utolsó pillanatban, mondhatom, hogy elmész te a büdös francba, Juhász Péter. Mert mi másért tért volna ezúttal is vissza, mint hogy pénzt kéregessen. És még az sem menti a menthetetlent, hogy nem magának kér: a pénzt ugyanis az álhírgyártó, kínai vendégmunkásozóherbálos (érthető a szimpátia), Soros Gyuri bácsi évszázados bölcsességével és világlátásával kiegészített, magyarok ellen szurkoló 444-nek könyörögné össze. Szerinte ugyanis, figyelem: március 15-e a sajtószabadság és a szólásszabadság ünnepe… S ha még ez nem lenne elég, Juhász Péter ezután Baranyi Kriszta volt Együttes politikus támogatására is felszólítja a nagyérdeműt. Emlékeztetőül: hiába hangoztatták, hogy bármikor bejutnak a parlamentbe, az Együtt mindig is egy százalék alatt volt, áprilisban a szavazók alig több mint fél százaléka voksolt rájuk. De most Juhász Péter szerint eljött az ideje, hogy egy nemlétező párt ex-politikusának
“szabad szemmel látható összeggel támogasd meg a kampányát. Nagy összeget írj a támogatási összeghez. […] Minél nagyobb összeget kérlek, hogy írj be.”
A szürreális videóban ekkor Juhász Pétert megkarmolja a macskája és felsír egy gyerek is. Antihősünk itt már-már Falus Ferenc-i magaslatokba emelkedik, de bevallom nőiesen, ezen a ponton nem bírtam tovább. A videó nagy részének megnézése után így is két hét ágynyugalom és indifferens liftzene-hallgatás javallott. A mindenre alkalmatlan, semmirekellő, nagyot mondó politikus kategóriában pedig addig is felkészül: Karácsony Gergely.  
https://latte.pestisracok.hu/

Megjegyzések