Matolcsyra lehet mondani, hogy lop, ellenben a H1G sértő Hadházyra

Tulajdonképpen a címben benne is lenne minden, de azért érdemes elmorfondírozni egy kicsit két friss bírósági ítélet kapcsán.
Nézzük először a Matolcsy Györgyöt érintő kúria határozatot. Még 2016-ban mondta Bárándy Gergely szocialista képviselő, hogy a jegybank elnök lop. No, erre fogta magát Matolcsy és jól feljelentette az MSZP-st, ma meg a kúria úgy döntött, hogy Bárándy nem követett el törvénysértést, vagyis az MNB elnökére lehet mondani, hogy lop.

A másik ítélet. Bayer Zsolt ellen Hadházy Pókember Ákos nyert pert. Az LMP-ből kiütött képviselő azért fordult a bírósághoz, mert Bayer azt (is) írta róla, hogy „egy utolsó, szemét, becstelen gazember”. Hadházynak ez is bántotta a szemét, de végül a bíróság úgy döntött, hogy ezt lehet mondani, ellenben a „Hadházy g.ci, Szél Detti nyeli” mondat az sérti az emberi méltóságot. Bayer fizethet is 300 ezret, bár úgy tűnik nem fog. 

Na, most a helyzet az, hogy Matolcsyról még sosem bizonyosodott be, hogy lopna. Hadházyról meg mindenkinek az a véleménye, amit akar. Az O1G elburjánzásának korában az LMP-sek nagyon érzékenyek lettek. A H1G nem járja, az sérti a méltóságot. Amúgy Bayer a mondatot nem maga találta ki, hanem egy tüntetéses rigmust írt át, eredetileg Orbán és Áder szerepelt benne. 
Szóval Matolcsyról lehet mondani, hogy lop, de Hadházynak van emberi méltósága. Meg Orbánnak is. Sőt Ádernek is. Utóbbi kettő hány pert tudna nyerni, hányszor 300 ezer forintot nyerhetnének meg? 
Furcsa egy világ ez. És nemcsak azért, mert akkor is lehet mondani valakiről, hogy lop, ha azt semmiféle vizsgálat, vagy tény nem támasztja alá. Igaz Hadházyról sem tudjuk a másik állítás igazságát. De nem is mondhatjuk. Bírósági papír van róla. 

Kecskés István - https://ezatuti.blogstar.hu/

Megjegyzések

  1. Erről a gane szarházi hadházy trágya izéről,az elmúlt időszakbeli ténykedése szolgál,még a potyantós is kivetné magából!

    VálaszTörlés
  2. Hadházy, ritka egy senkiházy szar alak!

    VálaszTörlés
  3. Amig ilyen donteseket krealnak birok, addig nincs jogallamisag MO-on. Azt az egesz fajtatiszta csurhet le kellene mar valtani...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése