Gy. Németh Erzsébeték földre akarják vinni Orbánt

Nem gondolom, hogy a tévészékházban birkózó ellenzéki képviselők vagy tegnap a Fővárosi Közgyűlésben Tarlós Istvánnal szkanderozó városatyák és -anyák olyan ostobák lennének, hogy erőszakos fellépésük jogi hátterével ne volnának tisztában. Hogy ne tudnák, amit ők politikai akcióként előadnak, az lehet, hogy Sorosnak vagy Szrgya Popovicsnak tetszik, amúgy azonban értelmetlen baromság az egész, s nem mellesleg színtiszta törvénysértés.

A kampány parancsa, illetve a szinte mindennél erősebb magamutogatási vágy azonban kiterítette a törvénytelenség birkózószőnyegét. Ezen igyekezve földre vinni Orbán Viktort, hogy aztán kormányával együtt el lehessen zavarni. Mintha nem tudnák nagyon jól, hogy demokráciában ez nem így működik.
Érdemi üzenetektől mentes törvénytelen hülyeségét az ellenzék annak ellenére igyekszik ráerőltetni a médiafogyasztókra, hogy mögülük teljes mértékben hiányzik a társadalmi támogatottság. Sőt, a magyarok többsége kifejezetten elítéli idegbajos túlmozgásaikat.
Voltaképpen a Városházán is sokan örülhettek volna a látványnak tegnap, ha például Gy. Németh Erzsébet DK-s képviselő egyszerűen birokra kel Tarlóssal a tatamin, így kényszerítve ki, hogy vegye napirendre az ellenzék határozati javaslatát. Ez megtiltotta volna az önkormányzati cégeknek a Munka Törvényköve módosítása által lehetővé tett megnövelt túlórakeret alkalmazását, ami természetesen nem történt meg. A javaslat a birkózó hölgy és férfiú megkapó látványán túl egyéb sikerre ugyanis biztosan nem számíthatott volna, hiszen Gy. Németh földrajztanári képesítése ellenére azért nyilván tudja, hogy a jogforrási hierarchiában a legmagasabb szintű törvényi szabályozást egyáltalán nem írhatja felül a több lépcsővel a törvény alatt elhelyezkedő önkormányzati rendelet. Márpedig ennél erősebb jogszabály megalkotására még a Fővárosi Közgyűlésnek sincs jogosítványa, hogy a Tarlós István által a helyszínen felolvasott egyéb szakértői szempontokról ne is beszéljünk.
Miközben tehát ezzel nagyon is tisztában lehetett Gy. Németh, aközben fontosabb lehetett számára a nyilvánosságnak játszás, a közvélemény ismételt félrevezetése, úgy adva elő birkózóverejtéken felnevelt erőszakoskodását, mintha az ő szkanderező hazugsága lenne a cáfolhatatlan igazság.
És hát így történhetett mindez az MTVA székháznál is. Lyukas zoknis Hadházyék ugyanis tudták jól, hogy semmi joguk nem lett volna beolvastatni a köztévében követeléseiket. Ezt az ügyészség mellett alkotmányjogász is megerősítette. Aláhúzva, a képviselő bármikor kérhet bebocsátást állami intézménybe, de ott semmilyen más joga nincs, mint találkozni az illetékes vezetővel és vele megbeszélést folytatni. Lehet ugyan birkózni, ajtónak rohanni, lépcsőkorlátra mászni, de ennek a nézők (választók) félrevezetésén, az Orbán kormány elleni lázításon, társadalmi erőszakszításon kívül semmiféle jogi relevanciája nincs. Úgy fest, a balhébrigádnak cirkuszolni a májusi EP választásig Soros-parancs, tehát kötelező, ám ettől még a következő választásokat 2022-ben rendezik Magyarországon. Ennek megnyeréséhez kéne inkább valami sütnivaló az ellenzéknek.
Ebből azonban jelenleg mintha csak a (sütő)tök állna rendelkezésre…
Horváth K. József - https://leander.blogstar.hu

Megjegyzések

  1. földön fetrengő, korláton mászkáló, ajtót lefejező,
    hisztérikusan ordibáló neoliberális-bolsevik szellemileg sivár, személyükben emberileg hiteltelen, szakmailag alkalmatlan „politikusok”, … képtelenek a valóságot helyesen felmérni, értékelni saját helyzetüket a palettán, Magyarországon nincs mellettük sem érzékelhető munkavállalói kiállás, sem érzékelhető társadalmi támogatás!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése