Demeter Mártika megbukott

Kiderült miért ilyen aktív az LMP napraforgó dívája.
Hiába cáfolta maga az intézmény, hiába közölt valós adatokat a honvédelmi miniszter, az LMP-s Demeter Márta szerint pánik van a fővárosi Honvédkórházban.  Szerinte luxus helyett végre érdemi intézkedésekre van szükség, bár nem tudtuk meg ez mit jelent. Az is elgondolkodtató és a sajtótájékoztatót tartót minősíti, hogy a politikusnőnek lövése sem volt arról, hogy pontosan milyen nagyságrendű adóssága van jelenleg a Honvédkórháznak, amely tartozás szerinte a második legnagyobb az országban az egészségügyi intézmények között. Szóba került még testvérpártjuk, a Jobbik is.
Az LMP társelnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kórház vezetését láthatóan zavarja, hogy politikusok és újságírók kérdéseket tesznek föl nekik. “A következő probléma talán maguk a betegek lesznek” – mondta Demeter Márta. Az ellenzéki politikus szerint a Honvédkórháznak van a második legnagyobb adóssága hazánkban az egészségügyi intézmények közül, de újságírói kérdésre azt már nem tudta megmondani, hogy mekkora is a kórház általa emlegetett adósságának összege. Annyi orvos mondott föl a honvédkórházban, hogy veszélyeztetve van a sürgősségi ellátás és a koraszülött ellátás – festette a “Fehérház” falára az ördögöt Demeter Márta. Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, amit Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondott, hogy 3000 alkalmazottból csak 54-en mondtak föl az intézményben, érdemben nem reagált.
Kiderült, miért ilyen aktív az ellenzék napraforgó dívája.

 

Majd jön a Zelempé és pikk-pakk megoldja

Demeter Márta említett néhány intézkedést, amit pártja javasol a helyzet javítására. Így tehát ki kell rúgni a kórház parancsnokát, emelni kéne a béreket, és meg kell szüntetni a honvédelmi alkalmazotti státuszt. Arra vonatkozóan azonban, hogy mindezt hogyan és miből kéne fedezni, nem mondott konkrétumokat az ellenzéki politikus. Azt viszont fontosnak tartotta megjegyezni, hogy szerinte egy business jet árából megoldhatóak lennének a Honvédkórház problémái.

A Honvédkórház már cáfolta Demeter állításait

A Honvédkórház egyébként egy pénteki közleményben már cáfolta, hogy válság lenne a betegellátásban.
A kórházban a betegellátás feltételei adottak, jelenleg is jelentős fejlesztések vannak, és a dolgozók anyagi megbecsülését újabb béremelések segíti
– írták közleményükben. A PestiSrácok felhívta Demeter Márta figyelmét a kórház közleményére. Az LMP társelnöke szerint viszont a kórház vezetése nem független a kormánytól, nem független a honvédelmi vezetéstől, és hazudik. Attól még, hogy a kórház vezetése hivatalosan állít valamit, az igazság még szembe jön, vélekedett Demeter, aki szerint a kormány felelőssége, bűne a kialakult helyzet, és nekik kell a betegek és hozzátartozóik szemébe nézni majd.

Belefér az együttműködés Jobbikkal

A politikust a Jobbik elnökének újabb antiszemita botrányáról is kérdezték. Demeter Márta kijelentette, hogy az LMP elutasít minden szélsőséges megnyilvánulást, de a kérdés a Jobbik ügye, és ettől még továbbra is el tudják képzelni velük az együttműködést konkrét politikai ügyek mentén.

Nem véletlen Demeter pedálozása

Mivel a párt reálisan legfeljebb 1 mandátumra számíthat, kulcsfontosságú, ki lesz a listavezető. Erről a februári kongresszuson döntenek, ahol az LMP elsőre többeket meghökkentő költségvetés-tervezete is napirenden lesz.
Néhány nappal ezelőtt Demeter Márta, az LMP női társelnöke benyújtotta pályázat az LMP európai parlamenti képviselő-jelöltségére - értesült a hvg.hu. Demeter az ötoldalas dokumentum tanúsága szerint Európa válságaira a megoldást az ökopolitikában látja, a legsürgetőbb ügyek között pedig a az emberek érdekeit előtérbe helyező uniós politika megvalósítását, valamint a klímaváltozás és az ezzel összefüggésben álló globális migráció kérdését említette.
Az MSZP-ből kilépett politikusnak tavaly csak harmadik nekifutásra sikerült egyáltalán belépni az LMP-be,miután tagfelvételét többször is megvétózták. Októberben aztán már a párt női társelnökévé nevezték ki, , akkor ő volt az egyetlen jelölt Szél Bernadett megüresedett helyére. Demeter később a kormány és az ahhoz hű média célpontja lett, különösen az "Orbán Flóra-ügy" idején, amely miatt a NATO parlamenti közgyűléséből is kizárták.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

MTI - PestiSrácok

Megjegyzések

Megjegyzés küldése