Salvini mindenkit keményen helyre tett

Olaszország nem szándékozik fogadni a spanyol Proactiva Open Arms nem kormányzati szervezet (NGO) hajója által a tengeren kimentett migránsokat - közölte Matteo Salvini olasz belügyminiszter szombaton, megerősítve, hogy az olasz kikötők továbbra is zárva maradnak a migránsokat szállító mentőhajók előtt.

 A spanyol szervezet azt kérte Rómától, hogy partra tehesse egy olasz kikötőben a migránsokat. 
    "Válaszom világos: az olasz kikötők zárva vannak. A szép élet véget ért az embercsempészek és mindazok számára, akik őket támogatják" - írta Salvini a Facebookon.
    Az Olaszországot június óta irányító, a jobboldali Liga és a populista Öt Csillag Mozgalom alkotta koalíciós kormány az elmúlt hónapokban nem volt hajlandó fogadni a menekülteket szállító hajókat. Salvini megtiltotta a kikötést az NGO-hajók számára olasz kikötőkben.
    A Proactiva Open Arms egy Twitter-bejegyzésben azt közölte, hogy a hajón több mint 300 migráns tartózkodik. A migránsokat három különböző bárkából mentették ki a líbiai partok közelében. 
    A Sea-Eye regensburgi nem kormányzati szervezet közben szombaton bejelentette, hogy ismét mentőhajót küld a válságtérségbe. A Professor Albrecht Penck nevű kutatóhajó pénteken kifutott a spanyolországi Algeciras kikötőből, és úton van a líbiai partok felé - tájékoztatott a német migránssegítő szervezet.
MTI

Megjegyzések

  1. Elég volt a harakiriből. Most már a kijozanodás és ellenállás éve jőn. Elég volt Soros Györ
    gyből. Elég volt a fariezusok manipulációjából !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése