Orbán Viktor bejelentést tett az euró bevezetése kapcsán

Az óvatosak táborához tartozunk az euróbevezetés terén, és az EU tagjaiként nyitottnak kell maradni a világ más térségei irányába is – hangsúlyozta a 16+1 régiós, illetve kínai jegybank vezetőinek mai budapesti találkozóján Orbán Viktor, amit a Portfolio idéz. 

 

Az európai közösség szerves része szeretnénk lenni, de ezzel együtt nyitottak akarunk maradni más régiók és közösségek irányába is. Ezt az euróval kapcsolatos döntésünk során is ki kell fejeznünk

– fogalmazott a miniszterelnök.

A kormányfő azt is kijelentette, hogy ha Magyarország a továbbiakban még devizakötvény kibocsátást hajtana végre, akkor az csak keleti devizában, valószínűleg jüanban denominált lesz.

Ez lényeges üzenet azután, hogy az elmúlt években a devizakötvény kibocsátások domináns részét a hagyományos nagy devizákban, dollárban, euróban, jenben bocsátotta ki Magyarország és csak kis részét jüanban.

A beszédében szó volt a dollár világgazdaságban elfoglalt helyéről, illetve ennek változásáról és a kínai Jüan előretöréséről. Ennek kapcsán is a magyar gazdaság nyitottságáról beszélt. A videó indulása ehhez a részhez lett állítva.

vilagfigyelo.com

Megjegyzések

  1. Kina iranti figyelem es veluk a legjobb kapcsolatok kiepitese a leges leg jobb lepes! Politikai teren is jo ha a legjobb kapcsolatokat apolunk kinaval, oroszorszaggal, torokorszaggal, !!!Kelt;Szoke Mate! temesvar!!!

    VálaszTörlés
  2. Csak a magam nevében jelenthetem ki és jelentem ki a már régóta bennem megfogalmazódót legnagyobb támogatásomról biztosítom hazám Miniszterelnökét a nagy iramban fejlődő keleti nyitást illetőleg, szemben a Nyugati minden területet érintő úgy mint gazdaság társdalmi hanyatlással szemben!

    VálaszTörlés
  3. Helyes lépés,ne higgye azt nyugat,hogy csak ők léteznek számunkra

    VálaszTörlés
  4. Nincs semmi szükség az EURÓ bevezetésére !
    Ebben a válságos helyzetben !
    Jó nekünk a forint !
    Ki tudja , mit hoz még a holnap !
    Várjuk meg a végét !
    Az EU Parlamenti választás 2019 májusában lesz !
    Azt követően is meggondolandó az EURÓ bevezetése hazánkban !
    Többet ésszel , mint erővel !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Attól nem kel felni, hogy csak ugy egyik naprol s másikra kivonják a Forintot a forgalomból es mindjárt bevezetik az eurót, ez ilyen gyorsan nem megy.
      Nalunk Szlovakiaban több mint egy évig tartott a bevezetése, es meg most is sok mindennek az arat atszamitjak koronára az emberek, sajnos a korona győz, mert akkor minden sokkal olcsóbb volt.

      Törlés
  5. Szlovakiaban minden dragabb lett az Euro bevezetese utan!Az emberek elszegenyednek es eladosodnak!Csak azok birjak,de nagyon szerenyen akik dolgoznak,foleg az autoiparban,vagyis idegenerdekeltsegu gyarakban!Nem veletlenul van cseh korona es lengyel zloty es stb.Azok az orszagok,akik nem doltek be az Euronak Nyugaton is van egypar,sokkal jobb eredmenyeket tudnak sajat penzukkel felmutatni!Kozgazdasagi vegzettsegem van.

    VálaszTörlés
  6. Jó ez forint, csak legyen belőle!

    VálaszTörlés
  7. Németországban ugyan ez a helyzet volt. A bátyám és nővérem él ott családostól. Az Euró bevezetése elött azt mondták nekik, hogy minden persze olcsobb lesz mint a DM val, mert az Euró jobb pénznem A fenéket. Mire észre vették, az árak az egekig mentek. Nem, hogy jobbak hanem drágább lett minden akkora becsapás volt. Ami azelött pl. egy mosogatószer a konyhába 90 pfening volt, az most 1 Euró lett. A fizetések persze kevesebbek mert Euró, tehát kevesebb fizetés..mint a sógorom kb. 4500 DM keresett de csak 3000 kapott kézhez a többi az adó volt. Mikor a fele lett az Euró miatt ebből is ugy jött le az ado, ugy hogy csak 1500 Eurók kapott kézhez. De a lakbérük 800 DM helyett 800 Euró lett...ez teljes becsapás. Hagyják csak a forintot, nem az a lényeg,hogy mi van, hanem, hogy a nemzetközi pénzpiacon erösödjön. Az arany vissza vásárlása egy nagy lépés volt előre. Mindent amit az elöző aljas, tolvaj kormányok tönkre tettek, nem lehet egy pár év alatt rendbe hozni. Nincs az az álamfő aki ezt megtudná csinálni. Rontani, pusztítani, lopni hamar megy, azt helyre hozni évtizedekig lehet. Kár, hogy a gyurcsánykától, nem vették vissza a fizetését, hiszen 4 évig nem csinált semmit, és csak hazudot éjjel és nappal. Akkor minek kapták a fizetést. Egyszerű emberek tették volna ezt csak rövid ideig már kidobták volna a munkahelyéről. Ez ezekre a degeneráltakra nem vonatkozik.

    VálaszTörlés
  8. A németek szlogenje volt mikor bevezették:
    EURO=TEURO
    Magyarul minden megdrágult és mindent felkerekítettek..

    VálaszTörlés
  9. Maradjon a forint,csak a vásárló értéke ne romoljon,mint 2010 előtt a szem kilővető Szemlőhegyi öszödi böszme kígyó odején!

    VálaszTörlés
  10. Semmi szükség nincs az euróra.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése