Kocsis Máté felmosta a padlót az ellenzékkel

A baloldali ellenzéki pártok obstrukciója szembemegy az Országgyűlés működésének alapelveivel - mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek.

Előzőleg ellenzéki frakciók több mint 2900 napirend-módosító javaslat benyújtásával obstrukciót terveztek a munkaidőkeret emeléséről szóló fideszes törvényjavaslat miatt. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága ugyanakkor úgy foglalt állást, hogy egyetlen döntéssel kell határozni a napirend-módosító javaslatokról.
Kocsis Máté az MTI-nek úgy reagált: az Országgyűlésre vonatkozó alapelvek és az Alkotmánybíróság határozata is világosan rögzíti, hogy a parlament hatékony, demokratikus működéséhez a képviselői jogok visszaélésszerű használata nem megengedett.
Úgy fogalmazott, a baloldali ellenzéki obstrukciót azok a szocialisták, DK-sok kezdeményezték, akik kormányzásuk idején, Gyurcsány Ferenccel az élen, egymillió embert tettek munkanélkülivé, és kétszeresen adóztatták a munkásokat.
Az is nyilvánvaló - folytatta a politikus -, hogy az ő kormányzásuk idején sokkal fontosabb volt a bankoknak mindenféle kedvezményeket adni, mintsem a munkásoknak segíteni.
A munka törvénykönyvének módosításáról szóló javaslat - amely körül "ez a hisztériakeltés kialakult a baloldali pártok jóvoltából" - arról szól, hogy aki szeretne többet dolgozni, és szeretne ezáltal több pénzt keresni, az elől elhárítsák a bürokratikus akadályokat - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Hangsúlyozta, hogy ez önkéntes, azaz minden esetben a munkavállaló beleegyezése szükséges hozzá.
MTI - www.demokrata.hu

Megjegyzések

  1. Bodor Miklós : Sajnos én a 75 évemmel már nem sok hasznát fogom látni a törvénynek. Az én időmben a túlmunkát kommunista szombatnak hívták. Nem volt önkéntes, viszont nem is fizettek érte. És nem lehetne most - utólag - tüncikézni miatta?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy bizony Uram! Én az építőiparban dolgoztam ,SOHA!!!! De soha nem napi 8 órában!Mi mindíg 9-10--órában melóztunk Nyáron reggel héttől ötig! Télen Héttöl négyig! És a nyugdíjba mégis csak a nap-nap-számít! Pedig ugye mi télen nyáron szabadban,forróságban meg fagyban! Ja és Ugye a szabad szombat sem volt ,aztán lett ,minden második héten akkor meg mint írja sokszor kommunista szombat ,minden tetves büdös ismeretlen hazug valamiért! Vért kellett adnunk Vietnámért,Banglades ért,biciklit küldtünk Vietnámnak meg pokrócokat! Meg Kongó meg a lófaszt tudja még kiknek!

      Törlés
    2. KI TUDJA HOVA KERÜLT AZ A BICIKLI, MEG A POKRÓC!

      Törlés

Megjegyzés küldése