Kövér László megfogalmazta a 21. századi magyar tervet

Az Országgyűlés elnöke szerint a mostani nemzedék egyik legfontosabb feladata a hazaszeretet kultúrájának újjáépítése, ami „korparancs”.

Kövér László a Magyarország vármegyéi és városai – ismertebb nevén az egyik szerkesztőjéről „Borovszkynak” nevezett – sorozat reprint kiadásának bemutatóján a Pesti Vigadóban azt mondta:
a hazaszeretet kultúrájának újjáépítése most „korparancs”. A megmaradás egyetlen útja, amikor a globális üzleti érdekek totális támadást intéztek a közösségek ellen, minden lehetséges identitás felszámolásáért
– tette hozzá.
A házelnök hangsúlyozta: szabadság és jólét, demokrácia és emberi jogok nem létezhetnek erős nemzetek és erős államok nélkül.
Kövér László a 104 év után most újra kiadott 26 kötetes „Borovszkyt” olyan „honismereti hologramnak” nevezte, amely magyar fénytörésben mutatja be a Kárpát-medencét. Hozzátette, a „Borovszky” a hazaszeretet kultúrájának jeles darabja, amely a korabeli tudomány igényességével rajzolja fel azt az életet, amelyet az alkotóközösség „történelmi pillanatfelvételként”1896 és 1914 között maga előtt látott.
A magyar történelem a Kárpát-medencében nem lemaradástörténet – „mint ahogyan azt a marxista és újabban a liberális történetírás is hajlamos sugallni” –, hangoztatta, hanem olyan teljesítmény története, amelyre büszkék lehetünk.
Kövér László szerint a kiadvány legfontosabb tanulsága, hogy minden jól működő országnak családi, vallási és nemzeti közösségekre van szüksége, amelyek az önazonosság legerősebb biztosítékai lehetnek.
Úgy fogalmazott: ha a térség 20. században született nemzetállamai olyan 21. századi nemzeti államokká tudnak válni, amelyek nemcsak a nemzeti többségek, hanem a területükön élő minden őshonos nemzeti közösség önazonosságának és érdekeinek védelmére törekednek, akkor a Kárpát-medence népeinek és államainak földrajzi és történelmi egymásrautaltsága jövőalakító erő lehet Európában, olyan erő, amelynek mindenki a nyertese lehet. Hozzátette: a magyaroknak ez a szomszédaik számára szóló ajánlatuk, tervük a 21. századra.
Az önmagunknak szóló 21. századi magyar terv lényege pedig az, hogy legyen ismét magyar gyarapodás a Kárpát-medencében, lélekszámban, lélekben és erőben egyaránt
– mondta Kövér László.
A Borovszky Samu történész által is szerkesztett kiadvány a Méry Ratio Kiadó gondozásában jelent meg idén, 4200 példányban, kormányzati támogatással.
 https://aktualis.blogstar.hu/

Megjegyzések

  1. AZ A BAJ, HOGY A HÜLYÉK EZT NEM TUDJÁK FELFOGNI!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ő esetükben sokkal jobb, ha nem szaporodnak, mivel már így is megdöbbentően sokan vannak!

      Törlés

Megjegyzés küldése