Márki-Zay Molotov-koktéllal robbantja a forradalmat

A materialista keresztény vásárhelyi celebpolgármester október 23-a lélekemelő hangulatát is összemocskolta. Megint erőszakkal riogat, a küszöbön álló forradalomról vizionál.

Márki-Zay Péternek alighanem öngyújtó volt a jele az óvodában. Mással nehezen magyarázható, hogy

a benzingőzös politikai újonc folyamatosan a tűzzel játszik.

A vásárhelyi városvezető, aki Vásárhely vezetése helyett unokatestvérével, az LMP-ből (is) kipottyant Hadházy Ákossal „családi vállalkozásban”, a többször megbukott balliberális médiaügyvéd, Magyar György bábáskodása mellett szervezi az új, mindent elsöprő ellenzéki mozgalmat, ezúttal a Népszavánál haknizott egy ünneprontó interjúval. Nos, akinek nem volt elég Márki-Zaytól a cigányokkal, zsidókkal és baloldaliakkal menetelő új Magyar Gárda agymenése, majd zavaros magyarázkodása, az október 23-ára megkapta a Molotov-koktélos forradalom rémképét is.

Márki-Zay olyan szintre juttatta az erőszakkal való riogatást, ami minden jó érzésű ember számára sok(k).

Többek között úgy fogalmaz:
„A legutolsó magyar forradalomra emlékezünk, amely 62 éve volt. A következőre azonban nem biztos, hogy 62 évet kell várni.”
„A demokratikus rendszereket demokratikusan váltják le, míg a nem demokratikusat nem. [...] Ha az uniós pénzek nem jönnek, összeomolhat a gazdaság. Amikor majd Románia elrobog mellettünk, amikor egy esetleg bekövetkező válság miatt ismét nem lehet majd itthon munkát találni, akkor az emberek rádöbbennek, hogy mi is valójában az Orbán-rendszer öröksége: egy megfélemlített és meglopott ország... [...]. Ahol ilyen hatalmas a kontraszt, ott nagyon hirtelen előkerülhetnek a Molotov-koktélok és az erőszak is. Isten óvja ettől Magyarországot, de ahol ennyi embert tesznek tönkre politikai okból, ott nem zárhatjuk ki megnyugtatóan ezt a lehetőséget.”
A szivárványos, hazafias népfrontos ellenzéki összefogás ellenzőit a bölcsek kövét a zsebben érezve árulózó politikustól persze nem idegenek ezek a gondolatok: nem is oly régen Lázár János erőszakos haláláról is értekezett heti rendszerességű Facebook-ömlengésében. Sajnos úgy tűnik, termékeny talajra hull az ige, hiszen híveitől és támogatóitól, a „fanoktól” nem idegen, hogy késeléssel, deresre húzással, baseballütővel vagy felkötéssel fenyegetik meg a másként gondolkodó vásárhelyieket.
A Blogstar-olvasók emlékezhetnek rá, a szeretet hatalmának eljövetelét ígérő ál-Messiás már év eleji kampányában is többször emlegette a forradalom lehetőségét, egy fórumán pedig egyenesen úgy fogalmazott a lámpavasak alternatív céljairól:
„Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán és helyezésén kívül…”
Ha már forradalom, legyen jó kövér, gondolhatja az országos politika színpadára csörtető túlmozgásos műkedvelő, aki a forrósodó nyáron a Majdan poklával is fenyegetőzött:
„A demokráciában, tudom, sokan megfogalmazták már az erőszakot is. Én magam óva intek az erőszaktól annak ellenére, hogy azért azt is tudni kell, hogy vannak olyan helyzetek – és hála Istennek Magyarországot nem sorolom ide –, amikor valóban csak az akár erőszakos megmozdulás vezethet sikerhez. Ilyen volt Ukrajnában a Majdan vagy az arab tavasz Egyiptomban, és az se véletlen, hogy az Egyesült Államokban a fegyverviselés jogát demokratikus alapelvnek tartják, hiszen – és különösen igaz volt, gondolom én, a 18-19. században – amikor a nép fel van fegyverezve, akkor a hatalom erőszakszervei is alulmaradnak, hogyha a nép nagy tömege akarja leváltani a hatalmat. Igen, van egy demokratikus olvasata az erőszaknak is, akkor, ha erőszakos a hatalom, akkor erőszakkal lehet csak megdönteni.”
Márki-Zay tehát az öngyújtóval játszik, aminek politikai öngyulladás is lehet a vége. Mi pedig a békesség és a szeretet hatalmának jegyében pöccintsük félre a materialista (ál)keresztény eretnek erőszakos téziseit, és halljuk meg helyette Böjte Csaba ferences atya október 23-i üzenetét:

„Az elmúlt évezredben még sosem élt olyan békében a magyar ember, mint most – és ez közös siker.”

https://ezatuti.blogstar.hu/ - Pintér M. Lajos

Megjegyzések

  1. Ez a zaj gyerek még nagyon kezdő. Ha itt a nép megindúlna, őket takarítanának el, méghozzá könyörtelenül. Ezek nem tudják mivel szórakoznak.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése