Kende Péter vicsorgóművész is előkerült

Kezdhetünk aggódni.


A jobboldal legundorítóbb zászlóshajójának nevezte a PestiSrácok.hu-t Kende Péter (doktor) úgynevezett közíró, az Orbán Viktor-ellenes „heccirodalom” elfeledett kontárja. A vicsorbajnok egy olyan írásunkon húzta föl magát, és kapott kis híján hisztériás rohamot az ATV Egyenes beszédében, ami igazából nem is saját anyag volt, csupán egy tévéinterjú alapján készített hírösszefoglaló. Kende mégis majd megpukkadt dühében…
Mindjárt az elején szeretnénk elnézést kérni olvasóinktól a címlapképért. Nem akartunk vele senkit megijeszteni, vagy  – gyerekek esetében – fejlődésében megakasztani. Csakhogy doktor Kendéről gyakorlatilag lehetetlen olyan képernyőképet készíteni, amelyen nem vág rémisztő, gyűlölködő képet. Szinte mindig ilyet vág. Arcáról, tekintetéből csak úgy sugárzik mindaz, ami őt legbelül feszíti, s amivel szegénynek nap mint nap együtt kell élnie. Elgyötört ábrázatán kívül Kendének van még egy külső ismertetőjegye, amelyet Aristónál találóbban úgysem lehet megfogalmazni :
Fiziognómiai szempontból Kende doktor legszembeötlőbb jellegzetessége az, hogy miközben az emberiség legnagyobb részének állkapcsa fel s alá mozog beszéd közben, az övé oldalirányban is. Ezt az oldalirányú szájmozgást egyébként a kérődzőkön – például a marhákon – figyelhetjük meg, akik ekképpen pépesítik a felböfögött takarmányt. Mentségükre legyen mondva, ők viszont – doktor Kendétől eltérően – nem próbálnak beszélni is közben. Továbbá szerintem, ha a marhák mégis beszélnének kérődzés közben, ekkora marhaságokat nem mondanának.
És akkor itt át is léphetünk hősünk zordon küllemének birodalmából bensőjének szagos lápvidékére, melynek egyhangúságát – mint azt mindjárt látni fogjuk – csak néhol szakítja meg egy-egy, hülyeséggel pitykézett hegyorom. Kende Péter (doktor) az ATV csütörtöki Egyenes beszédében kedélyeskedett Magyar Györggyel együtt, ahol is a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetből (GOKI) elbocsátott, majd visszavett Székely László szívsebészt vették védelmükbe, amiért őt állítólag méltatlan vádak érték betegének halála miatt.
A Teljes cikket a PestiSrácok.hu oldalon olvashatják el.
Pilhál Tamás - www.pestisracok.hu

Megjegyzések