Emlékeznek még Gy. Németh Erzsébetre?

Na ő is előkerült! Mi jöhet még?
Riasztó volt hallgatni Erzsébet asszonyt az ATV A nap híre című műsorában, ahol Angela Merkel pártjának gyászos tartományi választási eredményét kommentálta. Azt az eredményt, pontosabban kudarcot, amely illeszkedik a kormányerők bajorországi leszerepléséhez éppúgy, mint a tavalyi német szövetségi választásokhoz. Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció politikusa úgy beszélt Merkelről, mintha pártja óriási győzelmet aratott volna, mintha nem 11 százalékos mínuszt könyvelt volna el az előző választási eredményhez képest, hanem 20-30 százalékos pluszt.

Neki erről a komoly fiaskóról az jutott eszébe, hogy Angela Merkelt magasztalja, aki „a nagyon-nagyon nagy rátermettségét, karizmatikus vezetői lényét arra használta, hogy Németország fejlődjön mind gazdaságilag, mind politikailag, ellentétben a mi miniszterelnökünkkel.” Azonban egy kukkot nem szólt arról, vajon mi lehet az oka ennek a tendenciózus és nagyarányú népszerűségvesztésnek. Pedig tényleg jó a gazdasági helyzet Németországban, tényleg közel vannak a teljes foglalkoztatáshoz, ám a jelek szerint ez mégsem elég az embereknek. A jót ugyanis a választók hosszú évtizedek óta okkal természetesnek, megszokottnak veszik, s ennek ellenére – mint azt Merkel ki is mondta – „nincs meg a bizalom a politikai szereplőkben”.
Miért nincs? Természetesen a migrációs helyzet miatt. Természetesen azért, mert a németek a tömeges migráció okozta társadalmi felkavarodás, a terrorveszély folyamatos jelenléte miatt nem érzik biztonságban magukat saját hazájukban. És ezt nem tudják magukból kibeszélni. Erről nem beszélnek a politikusok, elhazudja a problémát a sajtó, a német polgárok pedig megfélemlítetten nem tudnak a rossz közérzetükkel mit kezdeni. Kizárólag a választáson képesek szót emelni.
Itt azonban szerencsére meg is mutatkozik a valódi akaratuk. Csak tendenciájában természetesen, mert a bevándorlás ellenes erők (AfD) önmagukhoz képest nagyszerű eredményt értek el ugyan tartományi és szövetségi szinten egyaránt, ahhoz azonban egyelőre keveset, hogy ez áttörés legyen a kormányváltáshoz, Merkel menesztéséhez.
Egyelőre. Az idő ugyanis Németországban sem az elitnek, hanem a népakaratnak dolgozik. Amiről a Demokratikus Koalíció itthon sem akar tudomást venni. A DK-nak ugyanis lövése sincs arról, milyen érzés úgy kormányozni, hogy a győztes mögött egyemberként ott áll a választók többsége. Méghozzá háromszori kétharmaddal. Azért nincs, mert Gyurcsány soha nem tudott olyan politikát folytatni, ami jó az embereknek. Nem a nemzetközi nagytőkének, nem az Európai Uniónak, hanem az embereknek.
Ő éppen úgy gondol a magyarokra, mint a hajléktalanokra. Kimennek egy éjszakára a parlament elé, hogy látványosan magukhoz öleljék a nyomorultakat, aztán sorsukra hagyják őket. A gyurcsányistáknak minden csak eszköz a hatalom megszerzéséhez. A hús-vér emberek is. A hajléktalanok éppúgy, mint a magyar társadalom.
Ezért nem vesz Gy. Németh tudomást arról, hogy Merkel kudarca Orbán Viktor komoly sikere is egyben. Nem azért, mert a magyar miniszterelnök legyőzte a német kancellárt, hanem azért, mert az európai nemzetek polgáraiért is való harcos kiállása az egyetlen biztató hang számukra, ami eddigi életük biztonságos folytatását szavatolhatja. Hiába nagy úr a megszokás, a jólét, az európai emberek mégis félnek a régi elit tagjaira szavazni, mert tudják, hogy ez a keresztényi jövőjük halálos ítélete lenne.
Ahogy a Gy. Némethek, Gyurcsányok hajléktalanölelése sem más, mint képmutató, halálos ölelés. 
Horváth K. József - https://leander.blogstar.hu

Megjegyzések

  1. most miért?! hol van az leírva, hogy egy politikusnak, pl. bözsinek tudnia kell számolni is?

    VálaszTörlés
  2. "karizmatikus vezetői lényét arra használta, hogy Németország fejlődjön mind gazdaságilag pont".. politikailag viszont leépítette németországot...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése