A celebügyvédet felbőszítette Orbán Viktor

Már egy hete csak a mamára gondolok, pontosabban Magyar György celebügyvéd mindenhez értő, vérliberális megmondó ember jó édes anyjára, aki helyett akár édes kisfia is felmehetne a padlásra vagy ahová akar, csak ott meleg legyen az éghajlat. Amikor ugyanis épp egy hete eldőlt, hogy Tarlós István elvállalja a főpolgármester-jelöltséget, akkor a celebügyvéd nyomban beszaladt az ATV stúdiójába, hogy félreverje a harangokat a szerinte vészjósló információk alapján. „Odavan a főváros! Nincs önállósága! Nincs autonómiája!” – magyarázta indulattól vöröslő fejjel, mintha a Tanácsköztársaság ismert Fegyverbe! Fegyverbe! plakátján személyesen lobogtatná a vörös zászlót.

Nyilván mérhetetlenül felbőszítette Orbán Viktor ajánlása, aki azt mondta, hogy a főváros előtt álló, illetve folyamatban lévő beruházások megvalósításához, amelyek összértéke nem kevesebb, mint 1300 milliárd forint, nélkülözhetetlen egy erős, magabiztos és közkedvelt főpolgármester. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kormány eddig is kiemelt támogatásban részesítette a fővárost. A közel 218 milliárdos adósságátvállalása mellett 288 milliárd forint értékű a megvalósult beruházás, ami összesen mintegy 500 milliárd, amiből így is látványos fejlődésen ment keresztül Budapest. A következő időszakban pedig ennek az összegnek majd háromszorosa áll fejlesztésre rendelkezésre. Ez még a korábbihoz képest is rengeteg pénz! Hát persze, hogy eltorzult a dühtől a feje Magyarnak, lelki szemei előtt látva a robbanásszerű fejlődést, ami az ellenzék gyászos politikai jövőjét is jelentheti egyben. Annak fényében meg különösen savanyú a szőlő, hogy ő is szeretett volna már kétszer is főpolgármester lenni.  Ám 1994-ben csak 1,3 százalékra futotta erejéből, 2014-ben pedig önként lépett vissza a jelöltségtől, amikor látta, hogy Tarlósnak nem egy, hanem tíz kihívója van, tehát újfent biztos a bukása. A celebügyvéd választási kudarcait egyébként az áprilisi parlamenti választások is gazdagították, ahol a siófoki központú körzetben győztes fideszes kétszer annyi szavazatot kapott, mint az egyébként nagyon okos, mindent mindenkinél jobban tudó „választási szakértő”, Magyar György.
De tegyük gyorsan helyre a fent idézett „kétségbe esett” segélykiáltás „okát” is, ami ezúttal sem volt más, mint hideg fejjel elkövetett, tudatos politikai hangulatkeltés, előre megfontolt szándékú lázítás. A főváros önállósága ugyanis egyáltalán nem veszett el. Sosem volt titok ugyanis, hogy a fejlesztési tanács elé kerülő kiemelt állami és fővárosi projektekre nemcsak a kormánynak, hanem a Fővárosi Közgyűlésnek is rá kell bólintania. Ezzel nemhogy csökken a főváros önállósága, hanem éppen hogy bővül, és a fővárosi nagyprojektek finanszírozása sokkal biztosabbá válik.                 
Szerencsétlen Magyar még arról is hadovált a tévénézőknek, hogy kifejezetten káros, ha ugyanabból a politikai családból származik a kormányfő és a főpolgármester. Ő az ’alom’ kifejezést használta, ami ugye nagyobb állatok istállóbeli, szalmával borított, ürüléket felfogó fekvőhelye. De ezen kár fennakadni, hiszen tudjuk, a stílus maga az ember. Tarlós István egyébiránt egy ma megjelent Index interjúban erre azt válaszolta, hogy „nincs a világon olyan kormány és miniszterelnök, aki egy állandóan támadó, a valóságot eltorzító ellenzékkel szemben ugyanakkora bizalmat táplálna, mint egy politikai szövetségessel szemben.”
Egyébiránt az ügyvéd úr ismeri Tarlós Istvánt és saját bevallása szerint jó véleménnyel van róla. Képzeljék el, ha ellensége lenne, akkor miket mondana vele kapcsolatban!
Horváth K. József - https://leander.blogstar.hu

Megjegyzések

  1. Ez csak egy jogot végzett bunkó !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...egy jogot végzett vörös bunkó, csakhogy megtartsam a nőiességem és ne írjak csúnyább jelzőt hozzá!

      Törlés
  2. Elgondolkodtam azon miért változtatják meg a liberálisok (régi nevükön kommunisták) a családnevüket. Vajon ez mimikri? Ez az emberek között ez nem szokás. Az az élősködők rejtőzködő technikájával van kapcsolatban...
    Aropó meg tudja valaki mondani ennek a "Magyarnak" mi volt a régebbi családneve?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elnezest a mostani miniszterelnök...csaladi neve veletlenül ORSOS..ez nem zavarja..

      Törlés
  3. a fővárosnak miért kellene autonómia, ha közpénzből tartják fenn?

    VálaszTörlés
  4. Nagyon egyetertek a fent irott velemennyel!A fiat is mozgositotta,remelem soha nem jutnak hatalomra ilyen "Magyar" nevu akarmik!Mi lenne Budapesttel!Budapest,epul es szepul es a legelhetobb varos lesz ezutan is!Tarlos ur maradjon meg sokaig a fopolgarmester!Kivanok neki erit,egeszseget,jo munkatarsakat es olyan budaoesti lakosokat,akik tamogatjak ot ebben a nemes munkaban!Boldog Uj evet kivanok!

    VálaszTörlés
  5. Én úgy látom-mindazonáltal csak és kizárólag Tarlós István az egyetlen méltó esélyes-hogy a Főváros valóban kicsúszik a kezünkből,egészen pontosan az átlag magyar kezéből,hiszen nem véletlen,hogy az egekbe szöktek a lakásárak,ami gyakorlatilag elérhetetlenné tette a bérből és fizetésből élők számára,hovatovább a vidékiek már tanulni sem mehetnek Budapestre,mert nem tudják megfizetni az albérletetek. Ugyanakkor jelentős számú közel keleti vert újra "tanyát" Budapesten,főleg a belvárosban. Akik meg most "zajonganak" a FIDESZ ellen, azok már régen több lakást is vettek maguknak. Olyan lesz minden ,mint az ötvenes években volt,a"vidékiek" nem telepedhettek le Bp-en csak nagyon indokolt estben,viszont minden,ami színvonalas;egészségügy,kultúra,technika ,ott lesz.A vidéki -mint midig is- csak másodrendű állampolgárnak számít majd,csak a szavazáskor lesz "happy".Én budai polgár voltam és még Fidesz szavazó vagyok,de nem elvakult! Valóban Budapest "épül,szépül és a "legélhetőbb" város lesz Európában,de nem nekünk kedves feleim,nem nekünk!

    VálaszTörlés
  6. Mielőtt a poharadból iszol , vedd ki belőle az orrod ! Magyar ?

    VálaszTörlés
  7. Nagyon elgondolkodtató h pozitívan említi a cca 500 milliardos fejlesztéseket...!
    Amikor a Csanyinak és a Gazosunknak , csak tettojuknek cca 700milliard a vagyonuk!
    Ennek fényében is örülnünk kell????

    VálaszTörlés
  8. Egy sztár ügyvédnek nincs annyi önkontrollja ,hogy állandóan csak veszít és annak ellenére úgy szerepel mintha ő lenne a megváltó zseni,nem érzi mikor kell abba hagyni a feltűnősködést és kiszállni a politikából.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése