Nyílt levél Vajna bácsihoz

Kedves Vajna bácsi!
Nyílt levél
(Első rész)
Mi itt az oviban magyar jövőkutató gyerekek vagyunk és mélységesen felháborodtunk. Amúgy én már tudok írni. Piri (a szerelmem) meg én azon vagyunk piszokul kiakadva, hogy azt olvastuk az interneten (mert olvasni is tudok), hogy harminc, Piri szerint 25 év múlva, amikor a mi kisgyerekeinknek (öt lesz, mind fiú) jól megmutatjuk majd a Nándorfehérvár filmet, nem fogják azt érteni.

Először: hogyan történhet meg, hogy a főszereplő Dugovics Titusz bácsi lesz? Ugye nem a saját török testvérével együtt zuhan le a várfokról, úgy hogy lerántja a lófarkas zászlójával együtt? És hogy van az, hogy csak az egyik mellékszereplő lesz, Hunyadi úr? Csak nem román nyelven beszél majd az övéihez? A feleségétől kapott levele pedig úgy kezdődik, hogy: Draga Jonel!
Azt sem értjük Pirivel, meg az egész nagycsoport sem, hogy miért akarjátok elcseszni a magyar történelmet. Van olyan liberális ovis csoport itt a kerületben a RAM Colosseumtól nem messze, amelyik egyenesen azt követeli, hogy forgassák úgy a filmet, hogy Szilágyi Erzsébet asszony váljon el a Hunyadi úrtól és menjen feleségül valami Báthory Erzsébet nevű nimfomániás leszbihez. Hiába írtuk meg nekik, hogy ez még időbelileg sem stimmel, egyre jobban ragaszkodnak ehhez a megoldáshoz. Aztán még azt is szeretnék, ha a fiatal Mátyás pedofil változatban játszana álruhában kettős (fiú-lány) genderszerepet. Nekünk nem tetszik ez a Szász bácsi. Nem azért, mert a neve szász, vagy mert csúnya lenne, mert szép ember. Azt nem csípjük, hogy nem hiszünk neki.
Vajna bácsi, én tudom mi volt a hiba. Miután kitört annál az Ági néninél a botrány (a magánéleti, meg ugye az ügynöki) te megengedted neki, hogy továbbra is betegye a lábát abba a filmalapba, és vadul ossza tovább a pénzt az övéinek. Tudod, Vajna bácsi téged ezek frankón hülyének néznek.
Az a másik hapsi meg kiválóan megírta a forgatókönyvet. Ért hozzá, mert ő a forgatókönyv fejlesztő csoport vezetője ott a filmalapotoknál. Ki is utal majd magának rossz nyelvek szerint ötven millát, de ezt nem írom le, nincs rá bizonyíték, mert sokkal több is lehet az. Ez ám a parasztvakítás Vajna bácsi, csak ezek téged néztek bunkó parasztnak!
Főleg az nőszemény, tudod, aki a személyes ágyjelenetekért milliárdokat utalt ki egy producer fickónak. Azt suttogják, hogy összesen négyet. Eddig. A liberálbolsevik ovis csoportoknak még tetszik is ez a megoldás, keresik is a néni telefonszámát. Azért még találtunk Pirivel mást is. Összesen több mint kétszáz léhűtőt tart el ez a ti alapotok és ebben még nincsenek benne a külső szakértők. Látod, hogy minden napfényre kerül, Vajna bácsi!
Amikor Kövér Laci bácsi rátok ijesztett a Kurultájon, hogy vissza kell venni a nemzeti oldalnak a kultúra feletti hatalmat, két nap múlva Ágnes asszony már mosta, mosta – a szennyest azzal, hogy történelmi film kell a magyarnak. Persze, csak a második helyen, mert az általuk készített közvélemény kutatás szerint első a röhögős filmek világa. Azt persze elfelejtették megmutatni, hogy milyen kutatás volt ez és mekkora volt a merítés, de ez most mindegy.
Piri viszont úgy látja, hogy baromi nagy gazemberség volt a sebtében kiadott magyar történelmi filmpályázat lejárta előtt két nappal szeptember 13-án bejelenteni, hogy film készül Nándorfehérvár hőseiről egy hírhedett magyar gyalázó rendezővel, akit a zuhanyhíradó szerint megdobtatok hét milliárddal. Szeptember 17-én meg kiderült, hogy Hunyadi Mátyásról sorozat is készül, persze nem Bár Mór úr beadott tervei szerint, nem. Az ő Hunyadi könyveit „csak” negyedmillió példányban adták el.
Vajna bácsi! Miért nem állítottad le azonnal az egészet? Neked is érdeked lett volna, nem csak a kenyéradó gazdáidnak, hogy ne forduljon el a nép tőletek. Azt is tudtad, hogy 2019-ben két választás lesz, igaz? Erre most kitaláljátok, hogy mindjárt 404 pályázatot adtak be hibátlanul azok a buta magyarok a történelmi filmekre. Piri azt mondja, hogy ez kamu, mert a legtöbb jól meg van szervezve, hogy kik és miért adták be, és milyen témák azok. Hát miért nem mondjátok be, hogy pontosan mennyi szól a történelemnek melyik részeiről! Csak nem a második világháború lett a fő téma?
Mindegy. Illetve dehogy mindegy. Ez az egész csak az empíriák extenzív és intenzív totalitása volt. Kedves Vajna bácsi! Kérünk innen az óvodából, hogy ha ezt elolvastad, állíts le minden kifizetést, szórd szét a csapataidat oda ahová valók, és szállj ki ebből a szerepből. Túl sok hibát követtél el velünk szemben, akkor is, ha nem akartad. Átvertek ezek minden szinten. Mi kis magyar ovisok nem szeretjük, ha hülyének néznek bennünket. És úgy hallottuk a felnőttek sem. Most még van időd, hogy jól szállj ki ebből a csónakból. Egy-két nap biztos.
Szeretettel: Jancsika időutazó, Békés Jantyik utcai óvoda  /Manyi óvónéni csoportjából./             
https://ezatuti.blogstar.hu/

Megjegyzések

  1. De klassz kis levél!!! Nagyon felhábotitana,ha a forgatókönyv írója,és a rendezője ez a két senkiházi lenne az egyik,ha nem a legnagyobb Magyar győzelemről szóló filmnek!? KI ÉRTI EZT???

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése