Sátorozás a parlamentnél

Hetek óta kitartóan demonstrál egy maroknyi kormányellenes civil az Országház előtt. De még ők sem értenek egyet egymással. Azt mondják, konfliktusuk óta nem törődnek a másikkal. Kvázi mindenki szajkózza a saját mondandóját.

A Kossuth tér egyik oldalán magányos nő tüntet, második hete, ahogy mondja, a "jogbiztonságért". Tőle ötven méterre hárman harcolnak a "magyarság eltiprása ellen", a devizahitelek eltörléséért és a kilakoltatások leállításáért: egy középkorú asszony, ő az állandó arc, már harmadik hete.
Állítása szerint van olyan nap, hogy húszan is csatlakoznak hozzá, ma épp két idős úr volt a tüntető társa. Egy dologban egyetértenek a két külön sátor-tábor lakói, hogy a végsőkig ki kell tarnai, mert kötelességük, hogy megmentsék Magyarországot. Hogy mitől? Az nekünk nem volt teljesen világos, de az elhangzott párbeszédekből önök kedves nézőink, olvasóink, talán többet megértenek majd. Mi félúton "Hunvald György és Orbán Viktor unokatestvérek" tézis, a magyarok szándékos hajléktalanná tétele majd a szállókon történő állítólagos elgázosítása, és a Gyurcsány-Orbán kormány által bevezetett devizahitelek között félúton, bevalljuk, elveszítettük a fonalat.

A kitartó demonstrálók élvezik a helyzetet. Azt mondták, lassan népszerűbbek mint Jane Fonda. Mi ebből csak annyit láttunk, hogy néhány külföldi turista mosolyogva fényképezte őket.
Ha nekik jó is ez így, hisz senki sem háborgatja őket, mi azért aggódunk az egészségükért, hiszen ebben a 35 fokos hőségben, árnyék nélkül, a tűző napon ott a Parlament előtti tér kövén nagyon könnyű napszúrást kapni. Lehet, hogy van aki már túl is van az első hő sokk hatáson...
www.pestisracok.hu

Megjegyzések

  1. Nyolc év és négy hónap kormányzás után végre rendet kéne tenni. Lassan már nyilvános sátortábort építenek az ország háza elött. Mióta fleto bezárta a "lipótot", bármelyik onnan szalajtott azt csinál, mond, hirdet amit akar és még nyilvánosságot is kap. Hihetetlen!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Erre nem vonatkozik az a törvény, hogy "életvitelszerűen" tilos közterületen tartózkodni?

    VálaszTörlés
  4. HOGY EGY "KLASSZIKUST" IDÉZZEK: TÜNTETNEK? - MAJD MEGUNJÁK ÉS HAZAMENNEK. VALAMI ILYESMIT MONDOTT EGY "LIBSI-BOLSEVIK-ELVTÁRS-ÚR"- ANNO. AMIKOR NEM KETTEN-HÁRMAN, HANEM TÖBB TÍZEZREN TÜNTETTEK - ÉS AKKOR JOGOSAN... EGYÉBKÉNT - SZERINTEM - EZZEL A TÜNTETÉS-FÉLE ERŐLKÖDÉSÜKKEL LEJÁRATJÁK SAJÁT MAGUKAT...

    VálaszTörlés
  5. Botrányos! Miért kell ezt engedni? Ezért lett szépen rendbe hozva, megépítve a tér? Ezért kár volt. Minden jóérzésű embert bánt és zavar ez a Kossuth téri vad kemping !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése