Németországban kelt életre a Charlie Hebdo

A Ruhr-vidéki Düsseldorf városában idén is megrendezték azt a felvonulást, amely tavaly is megmutatta a Nyugat-Európa liberálisainak valódi arcát. A gyűlölet karneváljának „vicces” alkotása volt, amikor Orbánt és Kaczyńskit féregnek ábrázolták, amint a demokrácia zöld levelét rágják, vagy Donald Trump, aki épp szexuális aktust végez annak kényszerű elszenvedőjével, a New York-i Szabadság-szoborral.

Az amerikai elnököt ábrázoló óriásbábu idén sem kerülhette el Düsseldorfban a szexet, ezúttal a nagy barna orosz medve hágja meg.
Nem maradhatott ki most sem „Európa főgonoszainak” Orbán Viktornak és Jarosław Kaczyńskinek az ábrázolása sem, akik ezúttal kommunista diktátorokként tűntek fel.
A brit miniszterelnök esetében viszont alulmúlták talán a förtelmes alkotásairól hírhedt Charlie Hebdót is. Őt ugyanis szülőpózban ábrázolták, amint szörnyszülött, torz gyermekét tartja örömmel kezében: a brexitet.
Az alapból visszataszító „művet” azonban még sokkal gusztustalanabbá teszi az a tény, amiről Theresa May maga is beszélt: szerettek volna férjével gyermeket, de egészségügyi okokból ez nem volt lehetséges.
Így tobzódik ma a véleménynyilvánítás szabadsága a liberális Nyugat-Európában, ahol korlátok nélkül igyekeznek nevetség tárgyává tenni bárkit és bármit, akik nem olyanok, és nem azokban a célokban hisznek, mint ők.
De velük szemben éledezik egy másik világ, egy másik Európa-kép, amely lecserélné ezt a förmedvényt.
Épp itt az ideje.
Teveli Zoltán - www.magyaridok.hu

Megjegyzések