Brüsszel nem először áll a „sötét erők” oldalára

Újabb hír érkezett, amely arra utal, hogy valami nagyon nincs rendben az „igaz brüsszelitákkal”.
Most épp a törököket leckéztetik az uniós bürokraták, akik azzal az indokkal késleltetik az ország vízummentességének megadását, hogy túl szigorú náluk a terrorellenes törvény.

A Brüsszel által támadott törvény többek között lehetőséget ad a török hatóságoknak arra, hogy lelőjenek egy olyan személyt, aki esetében joggal feltételezhető, hogy terrorcselekményre készül, maszkot visel, ad absurdum bombát visz a táskájában.
Ezen kívül a terroristák esetében például Törökországban 48 óra is lehet az előzetes fogvatartás ideje, vagyis az az idő, amíg az illető személy először áll bíróság elé.
A párizsi, a nizzai, a berlini, a londoni és persze a többi európai és az elmúlt esztendőkben elkövetett számtalan törökországi véres terrortámadás áldozatainak hozzátartozóit nyilván nem kérdezték meg a brüsszeli döntéshozók arról, tényleg szükség lenne-e arra, hogy a törökök enyhítsenek a „szegény terroristákat” sujtó szigorú törvényeken, ráadásul amióta ez a szabályozás ott létezik, mintha kevesebb terrorcselekményről kellene beszámolniuk a médiumoknak, ám az „igaz brüsszeliták” a jelek szerint erről meg is feledkeztek.
Dehát mit várjunk egy olyan uniós döntéshozó testülettől, amely például a Soros Györgyhöz köthető jogvédők feljelentései alapján ítél meg rendszeresen hatalmas kártérítéseket hétpróbás bűnözőknek – nem egyszer gyilkosoknak – fogva tartásuk nem megfelelő mivolta miatt?
Arról ugyanakkor valahogy nem nagyon hallunk, hogy a terrortámadások és más kirívóan súlyos bűncselekmények áldozataival törődnének abban a belga fővárosban található épületben.
Érti ezt valaki?

Juhász Attila - www.magyaridok.hu

Megjegyzések