Apatej

Minden tiszteletem a tudósoké. Lenyűgöző, ahogy egyre mélyebben behatolnak a világ rejtelmeibe.
Ugyanakkor nem érzem magam feljogosítva annak eldöntésére, mi a normális és mi nem. De határozott véleményem, sürgősen el kellene ezen gondolkodni mindenkinek.

Él ugyanis a világon egy férfi, aki hat éven keresztül hormonkezelést kapott, hogy nő lehessen. Ettől persze nem lett az, nem tudott gyermeket szülni. Megtette ezt társa, aki ezek szerint egy nő, viszont nem akart szoptatni. Biztos nem óhajtotta kidobatni a méregdrága implantátumát. Ezért, hogy a kicsi ne maradjon anyatej nélkül, a férfi mellét pumpálni kezdték, biológiai anyák hormonjával kezelték, csökkentették férfihormonjait, és egyéb gyógyszerek garmadájával etették. A kezelés végül eredménnyel járt, csekély mennyiségű, de a babának állítólag elegendő tápanyagot biztosított az eljárás.
De miért is asszisztál az orvostudomány ilyesmihez?
Meggyőződésem, hogy semmilyen új eljárás kidolgozása nem kezdődhet embereken folytatott kísérletekkel. Akkor sem, ha az egyik érintett beleegyezett, sőt, egyenesen akarta. A babát megkérdezte valaki, hogy ízlett neki a műhormondús trutymó? Biztos abban mindenki, hogy nem lesz semmi baja szerencsétlennek? Komoly kételyek merülnek föl azzal kapcsolatban is, alkalmasak-e ilyen egoista emberek szülőknek.
Nevezzenek érzéketlennek a transzneműek iránt, homofóbnak vagy begyöpösödött agyúnak, mégis azt gondolom, itt kellene megállni.
Addig, ameddig nem késő!
Gajdics Ottó - www.magyaridok.hu

Megjegyzések