A libsik letagadják, pedig léteznek: iszlám bíróságok Londonban

A libsik szerint hazugság, hogy saría bíróságok működnek Londonban, de ezen ne csodálkozzunk, hiszen szerintük no-go zónák sincsenek.

A meglehetősen radikális és provokatív akcióiról elhíresült Britain First mozgalom nemrég egy iszlám bíróság épülete előtt tüntetett Kelet-Londonban, és most aláírásokat gyűjtenek a bezárásáért. A mozgalom rejtett kamerával jutott be az egyik irodába. Mondjuk nagy titkot a muzulmán közösség sem csinál az intézményből, mert az épületre is kiírták, hogy mi működik ott, csak a „bíróság” (court) helyett megtévesztésből a „tanács” (council) szót használták, hogy azért mégse legyenek támadhatóak.
De ettől még azok. A Nagy-Britanniában működő iszlám bíróságok az angol jogrendet sértik, alapításuk eleve törvénytelen. Mivel kizárólag az ún. saría (iszlám törvények) alapján hoznak ítéleteket, egy párhuzamos jogrendet hoznak létre, aláásva a brit alkotmányt és ezzel együtt a demokráciát. A muzulmánok csak a saría törvénykezést fogadják el, a brit bíróságok pedig pont nem érdeklik őket. Ugyan melyik etnikai vagy vallási közösségnek vannak saját törvényei egy európai demokráciában!? A Britain First erre a nonszensz helyzetre hívja fel a figyelmet.
A britek többségét azonban nem nagyon nyomasztja a probléma, mert két hét alatt mindössze 6 ezer aláírás gyűlt össze a neten. A Britain First amúgy is intoleráns, rasszista hülyék gyülekezetének van kikiáltva az angol sajtóban, pedig a mostani akciójukkal is telibe találtak. A saría tanácsok létezése az iszlám közösségek integrációjának totális kudarca. A brit kormányoké pedig az, hogy hagyják őket működni.
Szikszai Péter - www.magyaridok.hu

Megjegyzések