Ugrás a fő tartalomra

Seszták Ágnes - Anyám Géza

Bérletünk van Gyurcsány Ferenc cirkuszába, bár ingyen is kapunk ráadást, ha akarjuk, ha nem. Lassan egyhangúvá válik a volt miniszterelnök öndicsérete, ami igencsak szagos.
Mindenkinek a szájáig ér az Orbán Viktorra összehordott szidalmak és mocskok özöne, az emberek elzárják a tévét, ha azt hallják, hogy Őszöd és szivárogtatás, telítődtek Gyurcsány összevissza beszédjével. Igazából érthetetlen, hogy Gyurcsány Ferenc, aki az összefogás listáján a harmadik helyen áll, miért prímabalerinaként illegeti magát. Jóval hátrébb csápol Mesterházy Attila, aki állítólag az összefogás miniszterelnök-jelöltje.



Elég gyatra magyarázat, hogy megosztották egymás közt a kampányt, az első felét Mesterházy átengedte Gyurcsánynak, és majd jön Ő, a második félidőben. Vicces, különösen, ha kiszűrjük az egymással ellentétes információkból a gyurcsányi ígérteket: jön a 250 milliárdos megszorítás, bevezetik a tandíjat, megszüntetik a rezsicsökkentést, megvonják a családi adókedvezményt, és kilátásban van a halálig tartó munkavégzés mint nyugdíjreform. Ejha! Gyurcsány Ferenc csak nem a választások elvesztésére játszik, és ennek az egész zavarosnak tűnő zsizsegésnek egy a célja, alaposan alávágni az MSZP-nek, végső soron Mesterházy Attilának? Különben mi oka lenne annak, hogy Ő folyik a csapból, és kizárólagos véleményével fárasztja a nyilvánosságot. Bár most, hogy kitiltotta a királyi tévét és a Hír TV-t a manézsból, némileg túllőtt a célon, hiszen a kirekesztett csatornákkal sok nézőt veszített. A dühöngő néző is néző, és ennek a pulóveres Gábor Zsazsának mindegy, hogy mit mondanak róla, csak ott legyen a hírekben. Közben megy az idő, és a foszforos csillagszórók kialszanak, ha nincs utánpótlás. Újabb muníciót kell felhajtani, friss botrányt. A szemfüles Szabó Tímea kegyelemre ajánlotta a gyermekgyilkosokat, az abortuszt és az eutanáziáról való közbeszédet elkoptatták az elmúlt években, ráadásul nem hatottak ökölcsapásként az emberekre. Gyurcsány hát új csalit tett a horgára. A Bibó kollégiumban idősecske hallgatóságának elővezette, hogy ha bekerülnek a Parlamentbe, első dolguk lesz azt a törvénytervezetet elővezetni, ami engedélyezi az egyneműek házasságát, és azt, hogy gyermekeket fogadjanak örökbe. Gyurcsány hosszan ömlengett azon, hogy ő milyen tökéletes liberális szexuális identitásbeli, vallási és egyéb kérdésekben. Azt nem tette mellé, hogy milyen erőszakos is. Ezt a fondorlatos bejelentést tetőzte azzal, hogy idáig azért nem adták be a törvénytervezetet, mert az MSZP nyilván csuklana tőle. A hallgatóság nem tört ki vastapsban, pedig illett volna, hogy a volt miniszterelnökük egy zártkörűnek meghirdetett összejövetelen titokban azonos jogokat ígér a homoszexuális pároknak az alaptörvényben meghatározott családeszménnyel, a férfi és nő szövetségével szemben.
Vezércikkben nem helyénvaló ilyet leírni, de az egészet megfejelte egy gigantikus marhasággal, amit idézünk: „Mivel az azonos neműeknek nagyon akarni kell a gyereket, ők bizonyítottan többet foglalkoznak vele, és kulturálisan, intellektuálisan fejlett gyereket tudnak nevelni.” Gyurcsány egy svunggal vérig sértette az összes hagyományos családban gyereket nevelő szülőpárt. A volt miniszterelnök kificamodott gondolatmenetén továbbmenve még intellektuálisabb és kulturálisan még annál is magasabb rendűek lesznek azok a gyerekek, akik a lombikbébiprogram segítségével születnek, mert őket akarták igazán. Ezt is feljebb lehet srófolni azokkal, akik többszöri sikertelen terhesség után, nagy önfeláldozások árán képesek kihordani kisbabájukat. Na, ott aztán lesz kultúra és intellektus, hiszen ha valaki megszenvedte és várta gyermeke megszületését, akkor ők azok. A taktikus Bajnai Gordon óvatosan azt mondta, hogy ehhez a lépéshez a magyar társadalom még nem elég „érett”. Mesterházy Attila pedig kerek perec megmondta, hogy az MSZP nem támogatja a tervezetet. Mi sem.

Seszták Ágnes - mno.hu

Megjegyzések