Könyörtelen üzenet az ellenzéknek

Hergelitek a népet és egymást, próbáljatok meg józanul gondolkodni végre! - Tanulságos írás! Meggazdagodni, de hogyan?!


Egyik ismerősöm írta nekem a minap: "Nem az a baj, hogy egy magyar gyarapszik! Demján a Skála Áruházak beindításával kezdte. Emlékszel a Pintér Művekre, ő is a szakmai tudásával lett milliomos, a Béres cseppek feltalálója szintén hosszú évek munkájával. Ezektől az emberektől senki nem irigyli, sőt tiszteletet érdemelnek. De nézzük Mészárost, aki egy mezei átlagos ember volt.
Szerinted össze lehet hasonlítani a fent nevezett milliomosokkal?" Válaszoltam neki:
Ha kimerítő választ nem is tudok adni rá, azért gondolkodj el a következőkön. Felsorolsz itt néhány meggazdagodott embert, de nagyon is részrehajló, szelektív memóriával! Mert azért tudnék - és bizonnyal te is - még vagy 30-40 nevet hozzáírni, akik nem találtak fel semmit! Gyurcsány miből lett milliárdos?! És Kóka, vagy a Bajnai?!
Az első milliárdosaink egytől-egyig a balosokból kerültek ki! És az is világos mindenki számára, hogy hogyan; kifosztották az országot! A rendszerváltást követő privatizációban csakis és kizárólag ők rúghattak labdába! Fletó maga árulta el 2004-ben egy Verebes Istvánnal készített interjúban, hogyan szerezte meg az Őszödi Villát. Mondták neki az elvtársai, hogy alkalmi áron 30 millió forintért az övé lehet.

- Fletó: Annyim nincs rá!
- Elvtársak: Nem probléma, akkor fizesd ki tíz év alatt.
Az évi 3 millió.
- Fletó: Nekem annyim sincs rá.
- Elvtársak: Az sem probléma, csak írd alá a szerződést!
Mi pedig kibéreljük tőled évi 3 millióért, amiből fizeted majd a részleteket.
 Így történt, hogy augusztusban megkapta az első évi három millió forint bérleti díjat, októberben pedig befizette belőle az első évi törlesztőrészletét. A tíz év elteltének végén pedig még ingyen fel is újították neki! Hát, így hullott az ölébe az akkor már százmilliós értékű ingatlan! Sose felejtem el, megkérdezte Verebes, hogy nem érzi-e gázosnak ezt az ügyletet.
Fletó válasza:
"Miért?! Akkoriban mindenki így csinálta!" Ezzel bevallotta, hogy így nyúlták le a szocik az állami vagyont. Mert a "mindenki ezt csinálta" alatt a szocialistákat értette, hiszen csak ők fértek hozzá ilyen ügyletekhez.
Így lopták szét az állami vagyont, és a pártvagyont is!
No meg a szakszervezeti vagyont, ami a rendszerváltáskor még 600 milliárd forint volt, nyolc év múlva pedig már csak 30 millió! Ugyanezt csinálták az iparban, a mezőgazdaságban, a kereskedelemben; érdemi munka nélkül milliárdok hullottak az ölükbe, és akkor ti nem sivalkodtatok!!!
Nem érzel egy kis szégyent ezzel kapcsolatban?! Átjött Medgyessy vadásztársa, Bige úr Magyarországra, és egyetlen fillér nélkül megkapta a Tisza Vegyi Műveket! Azután a Péti Nitrogén RT.-t! A vállalati profitból fizette a kölcsönt, és öt év múlva ő volt az ország harmadik leggazdagabb embere! És ti akkor sem jajveszékeltetek!!!
Annál vérlázítóbb viszont, hogy most Mészárosoztok, amiért a Fidesz-kormánytól kap állami megbízásokat. De ha azokat teljesíti, akkor most neked csak egyetlen bajod lehet ővele, hogy nem baloldali. Megkérdem hát tőled, hány fideszes kapott megbízást annó a szociktól?! Ja, hogy egy sem. Értem.
Viszont az ő idejük alatt az ország csődbe ment, és ti még mindig nem ajvékoltatok!!!
Most persze, amikor az ország szépen fejlődik, az emberek jobban élnek, elöntött titeket a sárga irigység! Hát azt mondom én neked, ahelyett hogy áskálódtok, hergelitek a népet és egymást, próbáljatok meg józanul gondolkodni végre!
(Szabó Sándor írása alapján)
Forrás: Kulcsár Lajos Facebook oldala

Megjegyzések

  1. A komcsikkal az a baj , hogy mindig kifogynak mások pénzéből !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudok nem egyet érteni veled.

      Törlés
    2. Pedig ez Németországban is így van.
      Amikor a CDU/CSU van hatalmon, gyarapodik az ország vagyona, vagy csökken az adósság. Akkor jön a Szocdem és szétosztják a megtakarított pénzt.

      Törlés
    3. Nagyon jó az írás,sajnos igaz is!Különös kommentálásom nincs az egészhez,csupán csak kívánságom,hogy egyszer az életben fizessenek meg ezekért a szétlopásokért ha nem is pénzformájában de van más forma is amivel a sors rendelkezik felettünk!

      Törlés
    4. TELJES MÉRTÉKBEN EGYETÉRTEK MÉSZÁROS ÚRRAL. ÉN SEM VAGYOK MILLIOMOS, DE NAGY ELISMERÉSEM ANNAK, AKI NEM LOPÁSSAL, DE TUDÁSSAL HOZZÁÉRTÉSSEL TESZI A DOLGÁT. Senki nem sajnálja, de ha ez bejön és forgatja a pénzt előkerülnek az irigyek. Mi tiszteljük és elismerjük. Ennyi !!!

      Törlés
  2. 1972-82 között, belügyi/katonai vonallal támogatott Impexek mint állami cégek vitték a pénzt offshore külföldi cégekbe. 1990-91 privatizáció pl. borsodi sörgyár, cukorgyár fillérekért, 2002 után vagyontárgyak eladása (közművek...) szívtuk is rendesen a 40000 ft. távfűtésekkel . Szakonyi által összeállított 100 leggazdagabb magyar között 81 liberális, nevek egy része a cikkben. A "hatvanasok" még emlékeznek, de egyet nem értek ez a korosztály mantrázza leginkább a lopnak, lopnak szavakat. Igaz a történelem tanításban sok az elhallgatott részlet, de tanulni, fejlődni azért lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, hogy ők mantrázzák, hisz akkor Ők loptak, és el sem tudják képzelni, hogy másképp is lehet. Sőt odáig sem jutottak el, hogy a rendszerváltással kapitalizmust kezdtük újra, az eredeti tőkefelhalmozással. A kapitalizmusban pedig a vállalási ár az anyagon, és munkabéren túl, hasznot is kell hogy tartalmazzon. Most pont ezt a hasznot nevezik "lopásnak" de csak azért mert nem az Ő zsebükben landol. Természetesen először a korábbi kommunisták voltak a hátszelesek. Most pont ők kiabálnak korrupciót, meg lopást ami szerintük nekik jár a szokásjoguk alapján és Kunhalmi is ezért hőbörög.
      https://drot.info/rovat-4/kunhalmibol-elobujt-a-szovjetlany-ezuttal-a-jobboldali-burzsoaziat-vette-celba?fbclid=IwAR05eDmEr9f_fHvXjxyH8UL2E_SuswaNgCuS3UXWE7xyAsXMd9j85CL1LgE
      Mert megváltozott a hátszelesek csoportja. Egyet felejtett csak el Ágika, hogy míg a vörös bárók szedték az ország dolgozói által termelt hasznot, addig a melós zsebébe folyamatosan kevesebb került mint az előző évben, mert az infláció magasabb volt mint a béremelés. Ebbe beletartozott az üveggyöngyökért idegen kézre játszott közüzemek folyamatos drágulása is. Most meg infláció felett emelkedik a jövedelem évek óta, és a kormány a mai nehéz helyzetben sem a emelésen töri a fejét, mint a baloldal kezére jutott városok.

      Törlés
    2. Az a baj, hogy nem érted a világot!
      1, Minden szentnek maga felé hajlik a keze!
      2, Bolond lenne a kormány olyan ellenzéki vállalkozókat helyzetbe hozni, akik a
      baloldali haverjaikkal, a kormány megdöntésén fáradoznak!
      3, A rendszer-változáskor nem volt kötelező kapitalista berendezkedést választani!
      4, Az olyan kapitalista berendezkedésű ország, ahol nincs erős HAZAI nagytőke,
      halálra van ítélve!
      5, A baloldal a nemzetközi haveroknak és magának adta a pénzt, a jelenlegi kormány
      legalább hazai vállalkozóknak, akik itthon munkahelyet teremtenek, adakoznak,
      beruháznak és itthon fizetik az adót!
      6, De a legnagyobb baj az, hogy téged és a hozzád hasonlókat csak az irigység hajt,
      pedig ha lenne eszed és szorgalmad, te is boldogulnál!

      Törlés
  3. Gyurcsány ,Bajnai,stb egyenlő Orbán ,Mészáros,Tiborc, stb. Összes a magyar nép megkárosítója Szégyen egymásra mutogatni , mindnek a börtönben volna a helye. Olyan új kormány kell 2022 .be aki ezeket a szemeteket eltakarítja .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem sok eszed van, ezért gondolkodni sem tudsz.

      Törlés
    2. Ez utópisztikus ötlet, ilyen sajna nem létezik az emberi gyarlóság miatt. Átkosban nekünk a "kommunizmus"ról pampogtak, ahol mindenki képességi szerint vesz részt a javak megtermelésében és szükséglete szerint részesül belőle. Eddig jó, de azután jön egy ügyesebb, rafináltabb, erősebb és elviszi az egészet.
      Európai Egyesült Államok (USE):
      A globális hatalmat már Hitler is szerette volna megszerezni, ennek akkor még nem voltak meg a technikai feltételei. Ma ezek már megvannak.
      A nemzetállamok egybeolvasztásával és más identitású népek betelepítésével egy kialakított uralkodói hatalommal szemben az ellenállás alig képzelhető el.
      Aki ezt ennek ellenére támogatja, ne gondolja, hogy egy ilyen alapú új világrendben egy csicskásnál magasabbra dolgozhatja fel magát. Azok a posztok már előre be vannak töltve. Így volt ez a Proletárdiktatúra esetében is, mitől lenne ez a másként a jövőben?
      Hajrá globalizáció, Világ Proletárjai Egyesüljetek!

      Törlés
  4. A valóság liberális fasisztákkal nem lehet józanul beszélgetni.
    Ők csak írigyek, csak gyűlöletet terjeszteni képesek és hazudnak gátlástalan módon mindig, ezt azért tegyük hozzá

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A méh órákat magyarázhatná a légynek, hogy jobb a méz mint a sz@ar.
      Úgy sem értené.
      Ilyen a liberálissal a vita.

      Törlés
    2. Kedves László! A legjobb az egészben tudja mi? Hogy maga is pontosan ugyanannyira segg hülye faszkalap mint a Gyurcsány párti szocialista géndeffektes befásult boomer nemzedék. Az egyik kutya, másik eb. Orbánék egy az egyben ugyan azt csinálják mint Feriék annyi különbséggel, hogy barátságosabban adják el magunkat.

      Törlés
  5. A felsorolásból elég sok kimaradt. Talán emlékszik még valaki arra a nyilt előadásra, amit Antall József tartott beiktatása után, és amelyen Gyurcsány szinte síri hangon kérdezte, hogy mi lesz a KISZ vagyonnal, meg az Úttörő vagyonnal? Erre A.J. azt válaszolta, hogy majd arra is sor kerül, de egyelőre sokkal fontosabb dolgokat elintézni. Szóval? Mi is lett azokkal a milliárdos értékű vagyonkákkal? Tudja valaki?

    VálaszTörlés
  6. Lehet bután is lopni meg lehet okosan is lopni!Az a közös bennük hogy lopni bűn!

    VálaszTörlés
  7. Korábban azt mondtam (nem volt) ha lett volna pár millióm és ötletem, hogy mit kellene "privatizálni" közelébe sem fértem volna, mert aprópiroska nem volt a rokonom.

    VálaszTörlés
  8. Aki élt már akkor és GONDOLKOODOTT az tudja, például hogyan gazdagodott meg Demján Sándor (tévedés ne essék nem irigyeltem akkor sem, és most sem). Abban az időben nagy szó volt a SKÁLA befektetöi csoportja! Felesleges ilyesmivel hergelni, ezt (jó lenne, ha nem csak a szar lenne példa) Amerikában nagyon tisztelik a " self made men" nálunk meg az irigység folytán csak a fröcsögés

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ühüm. Nem volt balos ugye? Erre gondolt? Mert akkor el kell keserítenem Önt. Abban az időben sehogy máshogy nem lehetett még akkor sem ha az övé lett volna az összes pénz az országban. Kizárt dolog, hogy ezzel ne lenne tisztában.

      Törlés
  9. Mi akik a világ háború után Rákosi Kádár rendszerét végig éltük Történelmet tudnánk írni

    VálaszTörlés
  10. Nem tudom megfigyelték-e, hogy a hülyeséget mindig ugyanaz írja Mr unknown 😂

    VálaszTörlés
  11. Orbán apuka, hogy vette meg a kőbányáját? Az MDF- fidesz székház sumák után Orbán lenyúlta a fidesz pénzét.
    Erről miért nem írnak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tisztelt Gyuri úr! Talán nem vette észre, hogy jószerével Orbán apja az egyetlen aki dolgozott is abban a bányában, akkor is mikor még nem lehetett megvenni, és azért neki jutott, mert senkinek se kellett a munka, mert a bánya magát nem műveli, és ahhoz érteni is kell. Az ejtőernyősök azt vitték el amiben a telephely többet ért, mint amit kértek érte, és a többsége nem is termelést folytatott, hanem kiadta albérletbe.

      Törlés
  12. Azt nem tudom, hogy hányannyúlták le így a "közös" vagyont, én csak azt tudom, hogy ott, ahol a fél életemet ledolgoztam (25év) az addigi párttitkár pontosan így lett tulajdonos! Neki egy fillérjébe sem került, kapottrá kölcsontés a cég nyereségéből 6 - 7 év alatt kifizette a felvett kölcsönt, és hipp -hopp már iskőgazdag lett!Ezt havták úgy hogy RENDSZERVÁLTÁS!

    VálaszTörlés
  13. A felhozott három "példaértékű" személy közül csupán egy, Béres József, aki teljes tiszteletre méltó.
    Ugyanis Demján már a Kádár korszakban élvezett különleges előnyöket. A nyugaton már bevált "szupermarket" modellt nyilván, hogy állami ösztönzésel, segítséggel hozta létre. Majd a "privatizáció" idején magántulajdonba lett véve, ebben az esetben is bagóért, mint később Gyurcsány.
    Pintér pedig a Medicor orvosi műszergyár üzemvezetője volt. Amikor "spontánprivatizációs" szelek kezdtek fújni, akkor a Medicornál mindenki saját pecsenyéjével törődött, kereste a jövőjét, a cég elvesztette legfőbb piacait. Ekkor lépett ki Pintér egy-két nyugati megrendeléssel, a gyár eszközeit bagóért megvéve, dolgozóit, infrastrukturáját átvéve, stb. És ezután már saját zsebbe termelte amit korábban a közösbe. Tehát ő sem hozott létre semmi újat, csupán meglovagolta a helyzetet, amint Gyurcsány is. Ebből nötte ki magát, ma már természetesen más területeken működik, de rendre felbukkannak az állami beruházásokban, fenntartásokban való részvétel nyomai. Paksi Atomerőmű, Mátrai Erőmű, vízierőművek, stb.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése