Elaludt Biden miközben az izraeli kormányfővel tárgyalt?

Ez valami elképesztő!

Futótűzként terjed a közösségi médiában egy videó, amelyen az látszik, hogy Joe Biden amerikai elnök mintha elszundikálna, miközben Naftali Bennet izraeli miniszterelnök beszél hozzá.

Az izraeli kormányfő pénteken, megválasztása óta először látogatott a Fehér Házba, és a nyilvános sajtótájékoztatón éppen az izraeli-amerikai barátság mélységét ecsetelte, mikor Joe Biden lehunyta a szemét, és fejét is lehajtotta, mintha csak elaludt volna. Naftali Bennet hiába próbált vele újra szemkontaktust teremteni, az amerikai elnök majd egy percig ebben a zavarbaejtő pozícióban hallgatta partnerét.


 

Hogy a 78 esztendős politikus valóban elszundított-e, vagy csak „szemét pihentette”, az nem derül ki egyértelműen a felvételekből. Védelmezői kiemelték, hogy ha szemét le is hunyta, ujjait olykor megmozdította, illetve később azonnal felvette a beszélgetés fonalát, ami arra utal, hogy ébren volt. 

Protokoll szempontból viszont mindenképpen sértő, hogy nem fordított megfelelő figyelmet egy szövetséges ország vezetője felé.

Donald Trump előző amerikai elnök a kampány során gyakran hívta Sleepy, azaz Álmos Joe-nak kihívóját, annak lassú, körülményes stílusa miatt, egyben utalva azokra a bírálatokra, amelyek szerint az idős demokrata politikus már nem túl friss szellemileg. A videók láttán ismét beindult az internet fantáziája, és számos mémet gyártottak a szundikáló elnökről.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és Naftali Bennet izraeli kormányfő  Fehér Házban. Forrás: MTI/EPA/The New York Times/Sarahbeth Maney

www.magyarnemzet.hu 

 


 


Megjegyzések

Megjegyzés küldése