Megmutatjuk hová tette az Orbán-kormány a magánnyugdíjat

Elég a sok liberális kamuból! Íme az igazság!
Horn Gyula kormánya, a Világbank “noszogatására” vezette be a KÖTELEZŐ és az ÖNKÉNTES alapú magán-nyugdíjpénztári rendszert.

A lakosság befizetései mellé, a szoclib. kormány HAVI 30 MILLIÁRD KÖZPÉNZZEL megtámogatta a pénztárakat!
Honnan volt havi 30 milliárd erre?
HITELBŐL!
Honnan jött erre a hitel?
MAGÁNBANKOKTÓL, JÓ KIS KAMATRA!
SZÁMOLJUNK!:
Havi 30 milliárd, + évi 40 milliárd kamat =
ÉVENTE 400 MILLIÁRDba fájt, az adófizetőknek ez a csodás manőver.
Vagyis a csúcsszuper kasszák, évi 400 milliárdnyi államadósságot termeltek.
A 13 ÉVes működésük alatt, durván
5000 MILLIÁRDOT LENYÚLTAK AZ ÁLLAMKASSZÁBÓL!
Ugye milyen remek üzlet, privátként az államot fejni?
Ez az évi 400 milliárd nagyon csúnya lyukakat ütött, a költségvetésben. Amit ugye Veres Jani szorgalmasan meghamisított, Gyurcsány kérésére. Majd lett belőle Öszöd.
A szoci kormányok, a kedvenc bankjaikat és biztosítóikat hozták helyzetbe, a magyarok kárára. Igen szép részesedéseket kaphattak cserébe az urak.
Ugye mily nagy a hasonlóság, a devizások tönkretétele és a MANYUP-osok tönkretétele között?!
Itt is a BANKOK ÉS A BIZTOSÍTÓK a kedvezményezettjei a piszkos árulásoknak!
De mit is várhattunk el hazank BANKÁRKORMÁNYAITÓL?
És most jól figyeljünk!
*Az államtól kb. 5000 milliárd átvándorolt, a MANYUP-ba.
*2010-ben, a rendszer “felszámolásánál”, kb. 2400-2500 milliárd Forintnyi vagyon érkezhetett vissza! Tehát, kb. a fele!
* ÉS HOVA LETT A MAGYAROK BEFIZETÉSE?
A 10-12 évnyi befizetések.
ÉS AZ ÁLLAMTÓL KAPOTT PÉNZ JÓRÉSZE?
Elfogyott a tőzsdéken és egyéb útvesztőkben.

A pénztárak Magyarországon állomásozó menedzsmentje, milliárdos jutalmakat vett fel.
Volt olyan pénztár, amelynek vezetői 5 milliárdot utaltak haza, válság idején!!!

Miközben a megtakarítások zöme eltűnt!!!
Merészeli kimondani ma akármelyik ellenzéki, hogy a Fidesz ellopta a nyugdíját többmillió befizetőnek? Merészeli, mert aljas gazember mind.
Azt is merészelte, hogy tüntetésre hívta a magyart! Tüntetni azok ellen, akik rendet tesznek.
30ezren, meg 60ezren, meg 100ezren, meg 1 millióan….stb., stb…
Hány és hány cirkuszt műveltek, művelnek ma is az utcákon, hergelve a népet, hogy megdöntsék a kormányt?
Vajon miért kell a 8 évvel ezelőtt, majd 4 évvel ezelőtt és az áprilisban már harmadszor megválasztott kormányt megdönteni? Hiszen hatalmasat nyert. Mi szavaztuk meg őket, nem a hottentották.
Mert napvilágra kerül minden aljasság?
Még ha az elszámoltatás útjába sziklákat is tolnak és külföldi segítséggel akasztják meg az elszámoltatást, akkor is kiderül az igazság!
8 éve hallgatjuk, hogy a Fidesz ellopta a nyugdíjainkat.
8 éve hallgatjuk, hogy a gaz “Zorbán” kisemmizte az embereket.
8 éve ontja a hazugságot MANYUP-ügyben is a teljes ellenzék.
8 éve tűri Orbán Viktor, a súlyos rágalmakat.

A rendszer megléte volt az erőszak.
A rendszer lopta meg a befizetőket.

A rendszert a szocik kreálták. Ők követtek el világraszóló aljasságot velünk szemben!
Meglopták és hagyták meglopni a több millió magyart, s most van bőr a képükön, kánonban ordítani, hogy a “maffiakormány” kisemmizi a dolgozókat, és nem törődik a nyugdíjasokkal!
Mutasson fel bárki olyan irományt, amiben az Orbán kormány kötelezi a lakosságot arra, hogy visszalépjen az állami nyugdíjrendszerbe!!
Nincs ilyen!
Választható volt, vagy maradunk a privátban, vagy visszalépünk az államiba.
(Ellentétben a szocik kötelező erejű rendeletével!)

Mivel a nyugdíjrendszer visszaalakítását a teljes Jobbik frakció is megszavazta, felettébb
furcsa az ő vádaskodásuk is.
Szavazóik, szimpatizánsaik megvezetésének eredményeként, ma a jobbikos kötődésűek a legharsányabb védelmezői a szoclibek árulásainak!

Jól mutatta a lakosság félelmeit az, hogy szinte egységesen visszamenekült a biztos állami rendszerbe a több millió befizető.
10-12 évnyi befizetésünkből, szinte semmit nem tudott felmutatni a magánkassza!
Nemhogy gyarapodott volna, a náluk gyűjtött “betét”, hanem még abból is csak morzsák maradtak, amit mi bíztunk rájuk, gondos kezelésre.
( libsifigyelő.hu )

Megjegyzések

  1. Ezt miért nem tudtuk eddig kormány a FIDESZ ezt miért halgatta el?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert kamu. Nincs forrás,nincs ki írta.

      Törlés
    2. Nem hallgatta el, csak senki se értette és most se érti. 1968 jan. 1-jén vezették be és én épp egy biztosítónál dolgoztam akkor, amikor ezt is ajánlgatni kellett az ügyfeleknek. Hatalmas átverés volt. Az egész arra ment, hogy önkéntes és magánnyugdíjpénztárak nőttek ki a földből. A befizetett pénzek 5%-a ment működési költségre, az iroda fenntartása, az igazgató fizetése, a titkárnő, az eszközök, stb. Próbálták ösztönözni az önkéntes nyugdíjpénztárakba a befizetéseket a befizetett összeg személyi jövedelem adó mentességével. A magán nyugdíjpénztárakba befizetett összeg az fix volt. Az nem jövedelmezett nagyon a pénztáraknak. Amikor 2008-ban kivettem a pénzemet, akkor még volt valamennyi hozam, de amikor az ismerősöm később nyugdíjba ment, akkor minusz volt a hozam. Azzal magyarázták, hogy amibe befektették az ügyfelek pénzét az nem jövedelmezett, Persze, mert működési költségként kivettek egy csomó pénzt. Az MSZP levitézlett miniszterei és miniszterhelyettesei, minisztériumi főosztályvezetők voltak ezekbe a pénztárakba a vezetők. Persze magas fizetés, gépkocsi, telefon, stb. Ezért kellett a kezükből kivenni a még meglévő összeget, mert az is elfolyt volna. Ennyike. Tehát, amit itt a cikkben leírtak az bizony reális.

      Törlés
    3. 1968 január elsején?! Ne vezessük már félre az olvasót!! Nem jól van írva a szöveg!!

      Törlés
    4. Az önkéntes nyugdíjpénztárakat ne tévesszük össze a magánnyugdíj kasszával!
      A magánnyugdíj befizetés nem önkéntes volt. A kötelezően levont nyugdíjjárulék 4%-ról lehetett dönteni -bizonyos kor alatt- hogy melyik nyugdíjpénztár gyűjtse. Ide senki nem fizetett önként többet, azt kötelezően levonták, mint az összes többi korhatár feletti munkavállalótól! Ez az összeg az állami támogatással együtt hiányzott a nyugdíjkasszából. A gyurcsányi gazdaságpolitika által csőd szélére vitt ország ezt nem bírta el. A nyugdíjak kifizetése került veszélybe ezért szüntették meg!

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. A Wikipedián nyomon lehet követni a történetet. Annyiban pontosítom, hogy a 13 év alatt a Manyupokba irányított összeg csak kb. 3000 milliárd, ami ennyi idő alatt, kamatos kamattal akár 5000 milliárdra is felszaporodhatott volna. Mégpedig azért, mert az új munkába lépőket léptették be kötelezően és így azok száma fokozatosan érte el a későbbi maximumot. "Csúcsban"valóban évi 350 milliárd volt az éves "odafizetés", amivel gyakorlatilag feltőkésítették e pénztárakat. Alakult is úgy kb. 26 db belőlük. (Ma csak 3-4 van). Majd, mivel ezt az összeget (is) hitelből kellett pótolnia az állami Nyugdíj Intézetnek (ill. a költségvetésnek), ezek a Manyupok felvásárolták a kincstárjegyeket Simor úr által fenntartott, olykor 11.5 %-os kamatra. Amely Manyupok "óvatosabbak" voltak, azok túlnyomórészben állami hitelbe vagy alacsony kockázatú befektetési jegyekbe tették pénzüket. De volt olyan, amely magaskockázatú részvényekbe, a magas hozam reményében. Na, ezek leginkább bebukták. Nem igazán törödtek vele, mert majd csak 25-30 év múlva kellett volna elkezdeni nyugdíjakat fizetni. Addig meg akár "tönkre is lehetett volna menni"(Hívatkozva világválságra, rossz gazdasági körülményekre, stb.). Aztán az ügyfelek ott tüntettek volna a Parlament előtt, hogy az állam miért nem figyelt oda, és követelik az állami nyugdíjat. Ennek vette elejét az O.-kormány.

      Törlés
    7. @1968 -as! Nem igazak az általad leírtak! Én magánnyugdíjjal lettem rokkantnyugdíjas, 2005-ben, 8 év magánnyugdíj és 36 év állami nyugdíjjárulék fizetése után! A nyugdíjam folyósítását úgy osztották el, hogy a megállapított nyugdíj összegének 75%-át az államtól, 25%-át a magánból kaptam volna! !!! Az államiba fizettem 28 éven keresztül a járadék 100 %-át+ 8 éven át a járadék 75%-át! A magánba csak 8 éven keresztül, a kivetett járadék 25%-át fizettem!!!! Így lett volna mentesítve az állami nyugdíjkassza!!!

      Törlés
    8. Kun János már 2009-ben írt róla cikket! Nem tojt aranytojást a tyúk cimmel! El lehet olvasni!

      Törlés

    9. Kun János
      A tyúk nem tojik aranytojást - gondolatok a magánnyugdíjpénztárakról
      [Teljes szöveg (PDF)]

      Törlés
  2. Tudtuk, mindenki tudta, hogy ez volt, aki kicsit is odafigyelt a hírekre. Csak az nem tudta és tuja ma sem, akinek kényelmesebb elhinni, amit az ellenzék nagy hangon üvölt azóta is egyfolytában.

    VálaszTörlés
  3. Valóban havi 30 Milliárdal támogatták volna meg?? Kétlem!.

    Továbbá nem igaz h a megtakarítások zöme eltűnt. Nekem infláció felett hozott. Az infláció feletti hozamom 212'000FT volt. Ezt ki is fizették!!!!
    Az sem igaz h egységesen visszamenekültek az állami rendszerbe!
    Ez HAZUGSÁG!
    A fidesz kormánya kényszerített vissza bennünket, ugyanis azt állította h aki nem lép vissza az nem lesz jogosult az állami nyugdíjra!! Azt ígérték h (Gabriella) h egyéni számlák lesznek majd! Evvel most hogyan is állunk? Hol is vannak az ígért egyéni számlák???

    Amúgy pedig mi lesz a nyugdíjunkkal?

    A magán pénztárban legalább arányosan kaptunk volna nyugdíjat a befizetésünk alapján! Így viszont mi vár ránk?

    Ha nem tudná valaki mire nyugdíjba vonulhatok (40-es vagyok) a fizetésem csak kb 30%-ra számíthatok majd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt kötelező a vissza lépés,aki akart maradt.
      Ha nem lesznek fiatalok,akik itthon maradnak: nemzetünk sem lesz országunkban,nemhogy nyugdíj.

      Törlés
    2. Ha maradt volna, akkor sem lett volna magasabb a nyugdíj. Csak a 25%-át ebből finanszírozták volna. Már addig, amíg tart a keret. Mert ha hosszabb ideig él, mint a keret tart, akkora kiürülés után már csak a 75 %-át kapta volna a nyugdíjának. Ez a pénz valójában sosem volt az embereké, csak az adójuk, illetve járulékok egy részét állami zseb helyett, magáncégeknek adták oda. Ezek a cégek meg úgy működtek, hogy mindegy volt, nyereséges vagy veszteséges, a kezelési költség ugyanannyi volt, legtöbbször a szerény nyereséget is elvitte teljesen. Azon meg teljesen felesleges aggódni, hogy mi lesz az állami nyugdíjjal, ha amúgy is az finanszírozta volna a valamikori nyugdíjat. Ha bedől a rendszer, már olyan mindegy, hogy teljesen bedől, vagy a 25 %-ot még megkapja...

      Törlés
  4. Azt a havi 30 milliárdot én nem tudom. Az viszont tény, hogy az aktívak által befizetett járulékból fizetik a nyugdíjban lévőket, ez egy folyamat. Ez szakadt meg 1995-ben, mert ettől kezdve nem a központi nyugdíjkasszába folyt be a fizetett járulék egy része, hanem a pénztárakba. E miatt a nyugdíj kasszából hiányzott ez az összeg a már nyugdíjban lévők járandóságainak kifizetésénél. Ezt a hiányt oldották meg hitelek felvételével. Ennek következménye is többek között az eladósodás és a komoly kamatteher.

    VálaszTörlés
  5. Ez teljes hazugság! Nem kellett a magánnyugdíj pénztárakat támogatni! Hozamot termelt, amit nyugdíjazásomkor ki is fizettek! ( milliós tétel). A feleségem is manyug. pénztár tag volt, nyugdíjazása után milliós hozamot kapott meg! Ez a duma csak az orbán kormánynak jó, hogy másra kenje a hozzánem értését, a pénz eltűnését!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom ezt te sem hiszed el.

      Törlés
    2. Hiszi a piszi! Mesélj még! Linkeld a kifizetési papírt! Vagy milliós tételbe tettetek ti is be, ha... Az én asszonyom nem kapott semmit, ilyenkor mi van?

      Törlés
    3. Lehet, hogy te voltál az egyik pénztáros, azért kaptál! Aki közel volt a "tűzhöz", azok kaptak, mert szóltak nekik, hogy vegyék ki a pénzt, mert nagy a baj! A többi szart se kapott!

      Törlés
  6. A kötelező befizetés a magánnyugdíjpénztárba azt eredményezte, hogy nem volt elég befizetés az államiba, így nem tudtak volna nyugdíjat fizetni. Ezért kellett az államnak- a keletkezett hiány pótolni , /az adófizetők pénzéből/
    !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tökéletesen egyetértek.A magánnyugdijba-és nem az önkétes nyugdijpénztárról beszélünk-történő belépés csak a pályakezdőkre volt kötelező.A többiek önként vállalhatták.És csak a tőlük vont nyugdijjárulék oszlott meg állami nyugdij és magánnyugdijra.Ha 10 % volt a nyugdijjárulék akkor 2+8%.ra.Ez csak egy példa.Amit a munkáltató fizetett nyugdijjárulékot abból egy fillér sem került a munkavállaló magánnyugdijpénztári számlájára.És amikor a Fidesz elvette a magánnyugdijpénztárakban felgyülemlett pénzeket,akkor bizony elvette az egyén befizetéseit.Igértek elszámolást-Selmeczi Gabriella-ami a mai napig nem következett be.

      Törlés
  7. Itt mindenki hazudik? Milliós hozam? Kinek? És hogy nem kezdődött el a kötelező magánpénztárba való beléptetés? Úgy látszik a valóság helyett, mindenki a politikai álláspontja szerint hazudik. Rengeteg botcsinálta "szakértő" van ebben az országban. Már ott tartunk, hogy egy esetleges igazi szakértő állításait is nehezen hiszi el az ember. Egy hazug világban élünk!

    VálaszTörlés
  8. Kormany.hu oldalról másolva, 2011.01.12.:
    "Aki úgy dönt, hogy nem kíván az állami nyugdíj-rendszer részese lenni és nem az állami nyugdíj-alapba, hanem egy magánnyugdíj-pénztárba kéri a bére utáni 10%-os munkavállalói nyugdíjjárulék átutalását, az döntésének megfelelően az öngondoskodással megtakarított nyugdíjra számíthat, állami nyugdíjra nem, csak részellátásra lesz jogosult. 2011 novemberét követően elveszíti jogosultságát az állami nyugdíjra, annak ellenére, hogy fizetése után a munkaadó továbbra is az állami társadalombiztosításba utalja a nyugdíjalap részét: ezt ma még járuléknak hívják, de jövő decembertől nyugdíj-hozzájárulás lesz a neve. A továbbiakban csak a pénztárba utalt 10 százalékos járulékrész után számíthat járandóságra."

    Magyarul arra kötelez, hogy lépjünk vissza, mert nem kapunk állami nyugdíjat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miert is varnal allami nyugdijat,ha a 10% jarulekot a maganpenztarba fizetted be!A munkaltato alltal befizetett jarulek,a szocialis ellatasra vonatkozik!

      Törlés
    2. Azért, mert előtte évtizedekig fizette a teljes nyugdíjjárulékot az államnak, majd amikor bevezették, akkor egyrészét az államnak egy részét a pénztárnak. Akkor állt volna helyre az egyensúly, ha megvárta volna a kormány, hogy a pályakezdők nyugdíjba menetele aktuális legyen és akkor már az államnak, csak minimális pénzt kellett volna állami nyugdíjként beletenni, vagy semmit! De kellett a lóvé másra(részvényeket, vettek belőle RÁBA, MOL, és államadósság csökkentésre is használtak belőle, stb.)

      Törlés
  9. Már kezdek belefáradni a sok idióta közleményeibe. Csak Orbánt tudják bántani, de ha ők okosabbak miért itt dumálnak. Mert ugye "nincs demokrácia" hahaha. Ezekért már rég elvitte volna őket az ÁVÓ. éS EZEK KIVÉTELESEN MEG IS ÉRDEMELNÉKMELNÉK!!

    VálaszTörlés
  10. Saját történetem nagyon jó példa! Volt egy olyan rendelet, hogy 40 éves munkaviszonnyal el lehetett menni nyugdíjba. Na én elmentem. Levél a magánnyugdíj pénztártól: mai napig őrzöm, tehát bárkinek meg tudom mutatni. Azt írta: Ha a számlámon összegyűlt pénzt bent hagyom akkor ha elérem a nyugdíj korhatárt kapok havonta 2.500.- Ft-ot! Állami nyugdíj intézet is írt egy levelet: Ha befizetem hozzájuk az összegyűlt pénzt azonnal havi 10.000.- Ft-tal több lesz a nyugdíjam! Na én kivettem a pénzt egyiknek sem adtam! De azért el lehet gondolkodni! Ki is járt jól, hogy elvette az állam a pénzt?

    VálaszTörlés
  11. Még mindig megy az ugatás a 3000 milliárdos magánnyugdíj pénztárak államosításáról, de nagyjából ez van: Aki oda fizetett, az onnan kellett volna hogy kapjon nyugdíjat, mert annyival kevesebb befizetése volt az állami nyugdíjalapba. Viszont az állami nyugdíjalapebből eredő hiányát a költségvetés kellett hogy fizesse, a mi adónkból, majd hitelekből, hiszen a jelenlegi nyugdíjakat valamiből ki kell fizetni. Ezzel nem lett volna gond, ha a magánnyugdíj pénztáraknál levő pénz nagyobb hasznot hozott volna, mint az állam által felvett hitelek kamata. Csakhogy ezalatt a 12-13 év alatt többet fizetett ki az állam kamatra, mint a teljes magánnyugdíj pénztári befizetés, miközben az ezeknél levő pénzek még annyi hasznot se hoztak, (részben a válság miatt, hogy igazságosak legyünk) hogy az ott dolgozók bérét kitermeljék. (Ami nem volt kevés, mert a vezetői bukott SZDSZ-es politikusok voltak, hatalmas fizetésekkel.) Aztán amikor Orbánék kerültek hatalomra, úgy állították le az oda folyamatosan ömlő pénzt, hogy bejelentették, hogy aki oda fizet, az onnan várja majd a nyugdíjat is, de aki visszalép, és átadja az addigi megtakarítását az államnak, az kaphatja a jóval magasabb állami nyugdíjat. Naná, hogy szinte mindenki visszalépett! Ez volt az "államosítás".

    VálaszTörlés
  12. Az elvtarsakkal onnan jött a vörös segély.

    VálaszTörlés
  13. Szuper. Akkor ezek szerint a szocik lenyúlták bankokon meg mindenféle ügyleteken keresztül a befizetett pénz felét, mire jött a megváltó, aki aztán a másik felét is lenyúlta :/ Mi meg választhatunk a kettő közül. Szép kilátások...

    VálaszTörlés
  14. Én is beléptem anno mikor a "3 pillér" szlogen dívott! Nem nyerészkedésre gondolva-talán az öngondoskodás egyik formája vezérelt, hogy meglépem! Igazából annyival nyújtott volna többet mint az állami, hogy a teljes befizetett összeg örökölhető lett volna! Amikor a fenyegető- bizonytalanságot sugalló levelet megkaptam- visszaléptem az államiba. Az, hogy a visszafizetett összegről nincs számlavezetés a nyintézetnél, azt a hátrányt okozza, hogy már szó sincs az örökölhetőségről! Ez az összeg beépült a nyalapba és már csak törvényileg meghatározott feltételek megléte (özvegyi nyugdíj kif. szabályai) esetén juthat hozzá a hozzátartozó. Ez lehet az igazi anyagi veszteség egy családban!

    VálaszTörlés
  15. Amikor felvettem, a T. Aegon lenyúlt 750 ezret. Csupa "jó ember" volt ott is.

    VálaszTörlés
  16. A rendszer olyan volt, hogy aki bent volt a MANYUP-ban, az nyugdíjba vonuláskor a megállapított nyugdíj 75%-át kapta az államiból, 25%-ot, pedig a sajátból kellett (volna) fedezni, de ez utóbbi előbb-utóbb elfogyott volna, így csodálkoztak volna, mint Noé a harmadik tevére. Akkor meg az nem tetszett volna, de ezt nem nagyon hangoztatta a Horn kormány akkoriban.

    VálaszTörlés
  17. a cím alapján akkor most hol is van a lóvé? mármint a zorbán hova teszi? mutassátok meg, ahogy s címben ígéritek! köszi.

    VálaszTörlés
  18. Szerintem ezt valamilyen agyhalott,fidesz-támogatott amőba írta! Ennyi hülyesèget összehordani,na ehez már tudás kell! Csak megemlítem,hogy az első fityesz-kormány ugyanúgy támogatta a magán-nyugdíj pènztárakat! Akkor mèg tanuló volt a mostani tolvajvezèr! Akkor mèg Sorossal sem volt baja,az oktatási rendszer sem zavarta,... sőt semmi nem zavarta a szemüket,mert úgy telt el az akkori teljes 4-èvük,hogy semmit nem csináltak ezèrt alig emlèkeznek arra az időszakra az emberek!!!

    VálaszTörlés
  19. Az nem derült ki a cikkből, hogy a magánnyugdíjpénztárak pénzei hova kerültek, , kik kapták meg, mert én egy fillért nem kaptam vissza belőle.

    VálaszTörlés
  20. Itt egy lényeges dologról mindenki megfeledkezik. A magánnyugdíj pénztárak piaci alapon dolgoznak. A nyereség árfolyam nyereség, a vesztesség árfolyam vesztesség. Emlékezzünk a svájci frank mizériára. Kinek kellett megoldani? Az államnak a mi pénzükön kárpótolták a felelőtlen hitel felvevőket. (tisztelet a kivételnek)! Mivel a nyugellátásért az állam felelős, krakk esetén ezek a pénztárak csődöt jelentve vennék a kalapjukat és....? Ugye itt megint ki járna rosszul. Persze amíg nincs baj, és a bika piac stádiumában vagyunk addig lehet kiabálni. Ha jön a medve akkor pedig jajgatni. És jajgathatunk mi az egész társadalom mert a mi befizetéseinkből kellene jótállni az államnak, mivel ez törvényi kötelezettsége!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, bizony. Sokan keverik az önkéntes Manyup-ot a kötelező Manyup-pal. Mi csak az utóbbival foglalkozunk, mert az előbbi magánügy. Az biztos, hogy a kötelező Manyup- pénztárak befektettek ide-oda, belátásuk szerint. Az óvatosabbak úgy alakították "portfóliójukat", hogy fele részben állami kincstárjegyet vettek, mert az "holtbiztos" volt és Simor "szakértő" úr jóvoltából olykor 11,5 % os haszonnal járt. (Többek között így is lopták az állami pénzt, évi 300 milliárd vesztességet okozva az MNB-nek, amit a költségvetésnek volt kötelessége pótolni.) Ezek az óvatosabbak tudtak talán valamicske hozamot fizetni a megszüntetéskor. A felelőtlenebbek mínuszba is kerülhettek. Egy közös jellemzőjük, hogy a működésükre fordított pénz volt az elsődleges. Ha tetszenek emlékezni, zömük budai üvegpalotákban rendezte be székhelyét, vezérigazgatóval, több helyettessel, főosztályok, osztályok, szolgálati Merci, okosteló, laptop, ez mind természetes, no meg persze ilyen szinten a 2-5 milliós fizuk. Ha meg a "világgazdasági környezet" úgy alakul, hát akkor legfeljebb 25-30 év múltán nem tudtak volna nyugdíjat fizetni. "De hát a recesszió....stb." A hoppon maradt tömeg ott tüntetett volna a Parlament előtt, mert igenis a Kormánynak törvényi kötelessége nyugdíjat fizetni. Off.

      Törlés
  21. ÚJPEST KÖZPONTJÁBAN (Kemény Gusztáv utca 6. 1042 Budapest ) SZÉKELNEK KORUNK HÓHÉRAI: A VÉGREHAJTÓMAFFIA MILLIÁRDOS NÉPNYÚZÓI (dr. Zoltán Levente, Katona Csaba stb.)!!!
    AZ AGYONGYÓGYSZEREZETT FELCSÚTI FÜHRER, MINT A LEGHÍRHEDTEBB E VILÁGI ZSARNOK DEVIZAKUPEC MEGINT A MAGYAROK BŐRÉRE JÁTSZIK!!!
    A MÉRTÉKLETES ÉS MEGFONTOLT KÁDÁR JÁNOS VEZETTE MAGYARORSZÁG ÁLLAMADÓSSÁGÁT A RÓZSADOMBI DIKTÁTUM ÓTA (1988); - CIONISTA ÜGYNÖK LÉVÉN!!!... MEGNÉGYSZEREZTE MÍG A MAGYAR FORINT ÉRTÉKÉT A FÉL-HÜLYE MATOLCSYVAL OLYANNYIRA KIVÉREZTETTE, HOGY A MAGYAR RABSZOLGÁK MÁR CSAK 1/10-ét KERESIK AZ EURÓPAI GYARMATTARTÓ ÁLLAMOK DOLGOZÓI BÉRÉNEK!!!...- MIKÖZBEN MINDEN TERMÉSZETI KINCSÜNK, INGÓ ÉS INGATLAN JAVAINK IDEGEN MEGSZÁLLÓK NEVÉRE LETT ÍRATVA!!!
    ...AZ ALÁBBI LEVÉL TARTALMÁT PEDIG SOHA SE FELEDJÜK, MERT A TETTES ÉS A TETTESEK...- AKIK NYOMORBA DÖNTÖTTÉK ÉS GYARMATTÁ SILÁNYÍTOTTÁK ÉDES HAZÁNKAT!!!...- SOHA DE SOHA!!!...- NEM VOLTAK "ISMERETLENEK"!!!
    "A Svájci Jegybank figyelmeztető levele.
    Amint elkezdődött a CHF jelzálogkölcsönök terjesztése, egyből érkezett Svájcból figyelmeztetés. Maga a Svájci Jegybank hívta fel a Magyar állam figyelmét arra a tényre, hogy gond van a devizakölcsönökkel. Ennek okán, mint később azt a kúria is megállapította, illetve inkább burkoltan megfogalmazta, nem is kell valós deviza a deviza alapú kölcsönhöz.
    De ha ez így van, akkor csak a deviza árfolyamára történő fogadás definíciója a helytálló jogi értelmezés, amit Járai Zsigmond egy parlamenti jegyzőkönyvben le is nyilatkozott."
    https://varosikurir.hu/a-fidesz-letett-a-nemzeti-onbecsules-megerositeserol/?fbclid=IwAR0hgPYXlyQ1MsAQCFPvkgAmw7xFKBz9CgmKSnafdQHdGKTpwpNvnL5lW3w
    https://www.youtube.com/watch?v=wBg72SM-vkw&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=rHc751TJuQk&t=125s

    Szerrel és tettel: PáLoS TReND

    VálaszTörlés
  22. ÍME A HÍRHEDT, ÚJPESTEN (1042 Budapest, Kemény Gusztáv u. 6. 1. emelet 9. ) SZÉKELŐ "DAGADÉK" (KATONA CSABA: vh.0264@mbvk.hu!!!) KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐ ÉS ZAKLATÓ LEGNAGYOBB PUBLICITÁST KAPOTT AGRESSZÍV BŰNÜGYE, AMIT AZ ÖSSZES AZ EMBERI MÉLTÓSÁG ÉS A LAKHATÁSHOZ VALÓ JOG MEGERŐSZAKOLÁSÁVAL KÖVETETT EL A MAGYARORSZÁGI KORMÁNY ERŐSZAK-SZERVEZETEINEK AKTÍV KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL!!! https://civilkontroll.com/kegyetlenul-elbantak-a-devizahitelessel-a-vegrehajto-meg-a-birosagi-iteleteket-is-atertelmezte/#respond



    VálaszTörlés
  23. Nagyon gyatra a cikk, arról nem ír, hogy Rogán Antilop és csapata félre tájékoztatta az embereket mert azt ígérték, hogy külön számlán fogják vezetni az átvitt pénzeket, valamint a nyugdíjfolyósítótól olyan fenyegető levelet kaptak a magánnyugdíj pénztártagok, hogy nem fognak állami nyugdíjat kapni ez is kamu volt mint ahogy az egész mostani kormány egy maffia kormány és nem az egyszerű adófizetők és melósok érdekeit védi csak ezt mondja de nem ezt teszi.

    VálaszTörlés
  24. Nem itt kellene olvasgatnunk mi akik tudjuk hanem naponta világnak kürtölni. Mert még az én párom is e cipőben jár és nem tudom megértetni hova tünt a pénze.

    VálaszTörlés
  25. Nos a nagy rablások, Póstabank 200.000 Forintom lenyúlása Questor, Időben kiszálltam, OTP a portfólió nem publikus amiben az ön pénzét befektetjük. Egy Német oldalon megtaláltam a portfóliót amiből kiderült, hogy nagy részt külföldi bankokba fektették, még s csőd szélén tántorgó görög bankok is közöttük voltak. Nem csoda ha mínusz hozam lett a vége. Megfizettem a tanulópénzt és az önkéntesbe vittem mindent ahol tíz évből 8 év reál hozamot termelt függetlenül a gazdasági körülményektől ! Csak azért írtam le mert elegem van a zorbán fóbiások hülyeségeiből..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Postabank 145 milliárd ,4s metro 167 milliárd , Gyurcsányék 4 milliárd dollárt mentettek ki Indonéziába? Bajnai 20 milliárd eurót felvett az ország terhére.
      Szaftos kis történet. http://mindenszo.hu/gyurcsanyek-4-milliard-dollart-mentettek-ki-indoneziaba/ Főosztály 9,7 milliárd forint értékű, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást állapított meg . https://figyelo.hu/hirek/milliardos-csalassal-gyanusithato-ceg-tagja-volt-goncz-kinga-alapitvanya-19477/

      Törlés
  26. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  27. Orbán kormány kifizette vasutasok tűzoltók 6 milliárd elmaradt bérét , önkormányzatok kórházak adósságát, vörösiszap kárt, kifizette Bajnaiék Hajdúbétjének károsult libatartóit legalább is azokat, akik nem akasztották fel magukat, Visszavásároltuk az oroszoktól a MOL részvények 25 %-át.

    Visszavásároltuk a gáztározóinkat, az energiaszolgáltató szektorokat (gáz, villany, víz,) a külföldi tulajdonosoktól.

    Visszavásároltak bankokat így a hazai tulajdoni arány 50 százalékos.

    alábbi kórház-felújításokra került sor:

    Szent Imre kórház 6,8 milliárd Ft.,
    Egri Markot Ferenc Kórház 6 milliárd Ft.,
    Sport Kórház 10 milliárd Ft.,
    Körmendi Kórház 1,4 milliárd Ft.,
    Veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház 1,4 milliárd Ft.,
    Zalaegerszegi megyei kórház 30 milliárd Ft.,
    Dombovári Szent Lukács Kórház 1,8 milliárd Ft.,
    Győri Petz Aladár Kórház 11.2 milliárd Ft.,
    Teljes felújítás a Pécsi 400 ágyas egyetemi klinikákon 15 milliárd Ft.,
    Szombathelyi Markusovszki Kórház 6, 3 milliárd Ft.,
    Hatvani Albert Schweitzer Kórház 3,5 milliárd Ft., Bethesda Gyermekkórház 150 millió Ft.,
    Debreceni Kenézy Kórház 500 millió Ft.,
    Kaposvári kaposi Mór kórház 600 millió Ft.,
    Békés megyei Pándy Kálmán Kórház Gyula 6,6 milliárd Ft., Budapesti Bajcsy Zsilinszki Kórház 700 millió Ft.,
    Karcagi Kátai Gábor Kórház 800 millió Ft.,
    Várpalotai Szent Donáth Kórház 800 millióFt.,
    Budapesti Uzsoki Kórház 6,5 milliárd Ft.,
    Nyíregyházi Jósa András Kórház 1,1 milliárd Ft., Hódnezővásárhelyi és makói egyesült Kórház , 3,3 milliárd ft.,

    Továbbá felújítottak 60 mentőállomást,
    átadtak 20 új mentőállomást,
    vásároltak 500 új mentőautót.
    50 százalékkal nőtt a CT és MRI vizsgálóeszközök száma.

    Befejezték a szintén átláthatatlan Bálna épület beruházását, kicserélték a budapesti autóbusz parkot, konszolidálták a szocik által lerohasztott nyolcvan milliárdos adósság tehertől roskadozó BKV-t, felújították a Széll Kálmán teret amit 20 évig Demszki ígérgetett, befejezték a rohadó Tüskecsarnokot , ragyogó sportlétesítmény uszoda és jégpálya lett belőle,
    felújították az Erkel színházat amit a szocik le akartak bontani. Felújították a Vigadót, eredeti formáját nyeri vissza a Szépművészeti Múzeum, megújul világ színvonalon az Állatkert épül benne a Biodrom, megújul Európa dijas tervek alapján a lerohadt Városliget, megújult és eredeti formáját nyerte vissza a Országház és a Kossuth tér, mely már egy balkáni pályaudvar koszlott parkolójához hasonlított, megújult a volt Osztyapenkó szobornál a Sasadi utnál az M1-M7 bevezetőszakasza, megújult a lerohasztott Várkert bazár, felújították a Károly körutat és megépült e fonódó villamos, megújult a Citadella, beindult a Budai vár rekonstrukciója (lovarda, testőrségi palota, Stöckl lépcső, Szent István terem, Karmelita kolostor, volt Honvédelmi Minisztérium) Teljesen felújítják az Operaházat ami egy új raktár és díszletbázist is kapott a Kőbányai úton. Megindul a 3-as Metró felújítása amire negyven évig semmit sem költöttek és teljesen felújítják a régi metró kocsikat.
    Csodálatosan felújították a Margitszigetet, a parkot, a szökőkutat, a lerobbant Kaszinót.

    Mert feriék nem loptak, feri tisztakezű volt, rendszeresen bérmálkozott, táncolt, dalolt, influenzás hattyút boncolt, piros zakóban lovagolt a Hortobágyon, hadgyakorlatot vezetett, gyermekeket mentett, diplomadolgozatot keresett, (máig nem találja, ill. senki sem találja…) százakat lépett, közben hazudott reggel-délben-este.

    VálaszTörlés
  28. 2002-2010 Gyurcsány mszp-szdsz évek. Eladtak mindent, ami nem volt lehegesztve, MÁV Cargót, MOL-t, repülőteret, MALÉVET, energiaszolgáltatókat, gáztározót, Postapalotát, Tőzsdepalotát, bankokat, Andrássy úti palotákat.

    Kormányzásuk alatt az ország az összeomlás szélén álló gazdasági és morális dögkút lett egy IMF- es gigahitel és az EU lélegeztetőgépén.

    Csődbevitték a Hajdúbétet, a Kecskeméti és a Győri Baromfifeldolgozót ahol tudatosan nem fizették ki a beszállítókat tönkretéve őket egyeseket öngyilkosságba hajszolva. Így fosztották ki a Megyeri híd építöinek és a Szeviép alvállalkozóit is. Eltüntettek 167 milliárd Ft-ot. 4-es Metró beruházásánál, több milliárdot a BKV nál, 300 milliárdosra nőtt a MÁV tartozása.

    VálaszTörlés
  29. A Vörös polip, avagy az Apró-Dobrev klán.

    https://pestitv.pestisracok.hu/2020/09/25/a-voros-polip-avagy-az-apro-dobrev-klan/?fbclid=IwAR1n-U4J6vMEvWCKhGrb71zLzt5Ulaa-M-K-TbPtfxdtvooAhL4aXEScFgU#fvp_198,0s

    VálaszTörlés
  30. A KÖTELEZŐ Magán pénztár korábbi "működésével, megszüntetésével a nyugdíj rendszer átalakításával kapcsolatos változásokat, tényeket, számokat folyamatosan megírtuk Miniszterelnök úr Fb. oldalán és sok másik média felületen hetente többször is 2014-15-ig!
    A feni írás sajnos rengeteg tévedést, fals következtetéseket és hasra ütött számokat tartalmaz. A valós folyamatok, a KÖTELEZŐ nyugdíj kasszák működése a pénzügyi tranzakciók valós számadatai elolvashatóak Miniszterelnök úr Fb. oldalán.

    VálaszTörlés
  31. Viktorom!...- TE ÁTKOZOTT: SVINDLER és DEVIZAKUPEC!!!

    Kérlek, nézd vissza egykori önmagad, mikor is hadaró-beszéded után minden egészséges magyar ember Fideszes akart lenni…
    Ma már ez koránt sincsen így…- hiszen sikerült olyan semmirekellő génhulladékok ezreivel körbe bástyáznod magad, akik az Éjszakai Pillangókat is kinyíratják (D)Rogán Tóni módjára a cigány-maffiával bárhol…bármikor.
    Őszintén hány ezer-milliárd forint után mernéd szélnek ereszteni ezeket a dilettáns kibuc-ördögöket?!
    Ugye tudod, hogy az utóbbi időben nagyon sok halált és fájdalmat okoztál a magyaroknak!
    Mindezen gaztettekért pedig már nem lesz elegendő számunkra az őszintétlen bocsánatkérések tömkelege, homlokránc szurdokaid sokkoló mélysége és a nyögvenyelős indián klisék…
    Rossz hír: …A „családbarát” kormányod a MAGYAR CSALÁDOK FOGJÁK ELTAKARÍTANI!!!
    Ismétlem: a magyar családok!!!
    Ui: 1 kis emlékeztető…
    Az olyan jólelkű emberek, mint Karancsi, Papa, Szabó András és becsületes barátai sajnos túlontúl könnyű prédának bizonyultak neked, Pintérnek, Csányinak és a többi ragadozó fenevadnak!!! ... a sors kegyetlen valósága, hogy még mostanság is ti lehettek a fő maffiózók!!!...- eddig még élve és büntetlenül!!!...:(
    https://www.youtube.com/watch?v=sYRy0LAwNw8
    https://www.youtube.com/watch?v=hbBewyRA7aA
    https://www.youtube.com/watch?v=8sypnKKbD4A
    https://www.youtube.com/watch?v=6KitSFBDRgk
    https://www.youtube.com/watch?v=2YusKWwAakA&t=29s
    https://www.youtube.com/watch?v=wzQEolKADKI
    https://www.youtube.com/watch?v=QYw20QUul3Y
    https://www.youtube.com/watch?v=LFKAtbkfWbw
    https://www.youtube.com/watch?v=XZiTOQ7RCQw&t=1402s
    https://www.youtube.com/watch?v=1iBtUZBD8DY

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pálos trend még neved is röhelyes kamu , aljas komcsi szokásnak megfelelően , írásod annyi figyelmet nem érdemel ,mint klotyóba pottyantott vég termék , amilyen magad is vagy !

      Törlés
    2. Röhejes!...- hogy még leírni sem tudod amikor elönt az epe...- Te raccsoló véglény!...:DDD

      Törlés
  32. Az őszödi kormányzása alatt egy éves önkéntes nyugdíj pénztári befizetésem tüntette el a BB. bank a gazdasági válságra hivatkozva !

    VálaszTörlés
  33. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése