Folytatódik a konfliktus, bekérették a stockholmi magyar nagykövetet

A helyi közmédia jelentése szerint a svéd külügyminisztérium bekérette Magyarország stockholmi nagykövetét azzal a diplomáciai konfliktussal kapcsolatban, amelyet múlt héten robbantott ki a svéd szociális ügyekért felelős miniszter Twitter-bejegyzése – írja a MagyarHírlap.hu.

Orbán Viktor kormányfő évértékelője után Annika Strandhäll szociális ügyekért felelős svéd miniszter a Twitter közösségi portálon a harmincas évek Németországához hasonlította a magyar családtámogatási rendszert. Ezt követően bekérették a budapesti svéd nagykövetet, Niclas Trouvét. Az ügy a svéd közbeszédben is nagy port kavart, Strandhäll sok kritikát kapott, amiért megsértette a magyar kormányt. 
A vita azután folytatódott, hogy egy nappal később Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Echo TV Bayer Show című műsorában arról beszélt, Strandhäll nyilatkozata mutatja „azt az aberráltságot, ahová eljutottak a politikai korrektség őrületében”. Kedd este Vilhelm Rundquist a svéd külügyminisztérium egyik szóvivője megerősítette a svéd közmédiának (SVT), hogy bekérették a tárcához hazánk stockholmi nagykövetét, Müller Adriennt. A beszélgetésre szerdán kerül sor, azt ma még nem tudták megválaszolni az SVT-nek, hogy a magyar misszióvezetőn kívül ki lesz még jelen. A svéd rádiónak (Sveriges Radio) pedig Margot Wallström külügyminiszter sajtófőnöke, Pezhman Fivrin elfogadhatatlannak nevezte Semjén Zsolt kritikáját.
Forrás: Magyar Hírlap; Vezető kép: gondola.hu
https://pestisracok.hu/


Megjegyzések

  1. Ja, Annika kritizálhat, Semjén nem. Értjük.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk az ellenzék minősíthetetlen, Svédországban a kormánytagok!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése