Legyőzték a szlovéneket az FTC-s lányok

A félidőben még a szlovén csapat vezetett egy góllal, de mindig sikerült egyenlíteni, hogy végül a magyar lányok nyerjék a meccset.

A Ferencváros női kézilabda csapata 30–26 arányban legyőzte a Krim Ljubljana sportolóit Dabason a Bajnokok Ligája középdöntőjében, és ezzel a harmadik forduló után százszázalékos mérleggel áll a II. csoport élén. A félidőben még a szlovén csapat vezetett egy góllal, de a zöld-fehérek a második játékrészben a feljavuló Tomori Zsuzsanna vezérletével fordítottak. A következő körben, március 3-án ugyanez a két csapat találkozik, de akkor a szlovén fővárosban.
Bátran kezdett a dabasi arénában a vendéggárda, rendre vezetett, de sikerült mindig egyenlíteni. Így ment ez 5-6-ig, aztán negyedóra elteltével már 9-6-ra vezetett a Krim. Innen sikerült felzárkózni, ám 15-12-re újból megugrott az időt is kérő Ljubljana, majd a szünet előtti záró másfél perc a hazaiaké volt.
A második félidőt egy remek 4-1-es sorozattal kezdte a Ferencváros, s ettől kezdve a Krim „futott az eredmény után”, de csak 20-20-nál érte utol a riválist.
Szucsánszki kihagyott büntetője nem hatott negatívan csapata teljesítményére, 24-22-nél már a Ljubljana kényszerült időt kérni. Ettől nem tört meg a hazaiak lendülete, sőt, elhúztak 26-23-ra. Kettős emberelőnyben még nagyobb lett a különbség (28-23). A kiegészülő szlovén csapat a hajrában megkezdte a felzárkózást, ráadásul Szarkát kiállították, de Vérten fontos pillanatban módosította 29-26-ra az állást. A végjátékban Dajka betalált, a Krim pedig két hétméterest is rontott, így eldőlt a meccs.

MTI

Megjegyzések